Ја земав пред два дена играва Two Worlds и мора да кажам дека првите впечатоци од играва ми се екстра.Играва е у стилот на Oblivion само што мене лично многу повеќе ми се подаѓа.Значи Rpg кое е сместено во Open World, пространи територии,села и градови.На почетокот си бирате карактер како во секое RPG ,само што нема избор на раси(само human).Исто така нема ни избор на конкретна калса него skill point-сот си ги распоредувате вие каде сакате,поточно на фајтерски скилови,арчер скилови,или пак mage скилови.Е сеа финтата со магиите е дека се распределени во повеќе гранки(во играта Schools of Earth,Water,Fire etc.)Значи ги има повеќе школи од кои последната беше Necromancery мислам.Графиката на играта и е топ,игривоста исто така.Моментално карактерот го играм како фајтер,танкер у плејт армор со дуал виелд,и ту хендер
На сите влјубеници во Rpg стилот искомбиниран со Oblivion им ја препорачувам играва.A да не заборавам може да се јаваат и коњи,но има повеќе видови на mount-и.Интересна е и опцијата што може да напаѓате и од коњ што дава многу појак dmg(си има посебен скил за зголемување на dmg кога се напаѓа од коњ или било кој вид на моунт).Играва ми остави голем впечаток иако не сум сеуште некој голем левел.И како за крај за сите оние кои планираат да ја играат им препорачувам само едно додека се мал левел,бегајте од мечките што даље то боље хехехе.Поздрав.