Препораки за игри

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Стварно поима неам како може игра како Гоуст Вориор да ги импресионира луѓево...

покрај ваква чудотворба и слични на неа, тоа проклетие не е вредно ни за 2 поста внимание.

Туку ја истестира ли некој Kane & Lynch: Dog Days?
дали да ја бувнам уште од вечер за на дл...

--- надополнето ---

Не видов дали некој веќе пишал:

Worms Reloaded - Release date: August 26, 2010

Се враќаат во олд скул 2D.
Со Мејхемот ја усраа и 3д енџинот.... ова веќе личи на Вормс :)
секако со повеќе и поразновидни алатки за дробење.

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
Имам мини лап топ оние со 10 инчен дисплеј 1,6 GHz и 1GB рам меморија. Би сакал да снимам некоја реална стратегија (2 светска војна или нешто слично значи без магии, чудовишта, галаксии...) по можност да се игра во потези како на примeр Civilizations.

Предлози за такви игри?
Panzer General 2
Shattered Union
Europa Universalis: Rome
Hearts of Iron II i III

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Стварно поима неам како може игра како Гоуст Вориор да ги импресионира луѓево...

покрај ваква чудотворба и слични на неа, тоа проклетие не е вредно ни за 2 поста внимание.

--- надополнето ---

Со Мејхемот ја усраа и 3д енџинот.... ова веќе личи на Вормс :)
секако со повеќе и поразновидни алатки за дробење.
На другите игри НИКАДЕ не е толку добро доловен снајпер екефтот и кампирањето како на Ghost Warrior

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
не вреди... башка зезнат му е малку кракот на reloaded, има мали проблеми кај мене

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
За тие што сакаа да ја симнуваат Kane & Lynch 2, епа вака иде... или ќе ти се свиѓа премногу или ќе ти биде катастрофа играта. Јас спаѓам во оние вторите. Камерата е нешто што највеќе боде очи во играта и едноставно не може да се игра, графиката е онака просечна, и воопшто не личи за на игра од 2010, а со звукот имав 1000 проблеми дур да го оправам. Па затоа, според мене оваа игра е пропадната инвестиција. Но, како што читав на замунда има некои на кои многу им се свиѓа играта. Ако ви се фрлаат 7гб ( или рипот од 3,5 ) тогаш пробајте си ја среќата. Можеби и вие ќе бидете во онаа група на обожаватели :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Камерата може да се тргне, али тоа не го менува фактот дека играта е срање во боја.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
За тие што сакаа да ја симнуваат Kane & Lynch 2, епа вака иде... или ќе ти се свиѓа премногу или ќе ти биде катастрофа играта. Јас спаѓам во оние вторите. Камерата е нешто што највеќе боде очи во играта и едноставно не може да се игра, графиката е онака просечна, и воопшто не личи за на игра од 2010, а со звукот имав 1000 проблеми дур да го оправам. Па затоа, според мене оваа игра е пропадната инвестиција. Но, како што читав на замунда има некои на кои многу им се свиѓа играта. Ако ви се фрлаат 7гб ( или рипот од 3,5 ) тогаш пробајте си ја среќата. Можеби и вие ќе бидете во онаа група на обожаватели :)
Или пак може да се фати и некоја средина ... Графиката е солидна, да може денес некој со просечен компјутер да ја игра со највисоки сетинзи. Со звукот како што читав многу ретки се што имаат проблеми, што значи дека највероватно е до вас нешто. А за камерата, па на некој начин го претставува движењето на карактерот што го управуваш (трчање, скокање и др работи), ако не се лажам и на MASS EFFECT беше така па никој не се пожали. Според мене играта е повеќе за тепање време и ако немаш ништо за играње да ја земеш и да ја играш.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Te molam prashaj ushte bar dva puti.

Мене Мас Ефект ми се допадна, и неам ништо против игри со таква поставеност на камерата, Резиден Ивл такоџе. Читав рецензии и коментари, без потребно бидејќи и за секоја наредна или прошла игра ќе има позитивни и негативни критики.... дур се мислам шо да праам ќе ја бувнам сеа, и онака све ми е изиграно. Уште едно загревање пред бранот класици.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

Јаката игра Килзон. Гледај ко го ова гејмплеј видео ќе ти кажам неколку работи.
Играта е убаво нашминката. Има веќе видено опкружување со металургија и вонземјани, да не речам Quake (4) рипоф, движењето е многу бавно (конзолашко), значи е за нигде за една FPS игра, ефектот со крвта е непотребен, ја намалува прегледноста, дизајнот на нивоата е е слаб, ја намалува слободата на движење иако се изгледа многу отворено.
Ко игра правена само за конзоли арна е, платформата (поточно контролирањето) не остава да има повеќе.

Уште едно загревање пред бранот класици.
Ниедна игра не е класика уште пред да излези.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Јаката игра Килзон. Гледај ко го ова гејмплеј видео ќе ти кажам неколку работи.
Играта е убаво нашминката. Има веќе видено опкружување со металургија и вонземјани, да не речам Quake (4) рипоф, движењето е многу бавно (конзолашко), значи е за нигде за една FPS игра, ефектот со крвта е непотребен, ја намалува прегледноста, дизајнот на нивоата е е слаб, ја намалува слободата на движење иако се изгледа многу отворено.
Ко игра правена само за конзоли арна е, платформата (поточно контролирањето) не остава да има повеќе.
Ех, не треба толку да се потценува ако е фпс ексклузива за пс3... дадов рандом пример само да доловам колкава е инстанцата меѓу тие две. Да беше достапна и за пц немаше да го оставиш овој комент.... сеа секако дека гејмерите имаат повисоко мислење за Крајзис но Килзоун си е сосема фпс игра на ниво. И неможеш да ја рецензираш играта од 5 минутен изгледан трејлер. Сум ја пробал и Килзоун 2 и онаа мизеријанa која ја римувнав по 20-минутно страдање. Туку се зачудив поради која причина е толку коментиран булшитов(на форумов) од страна на искусни гејмери.
Дури и е трагично е да се нарече како инвентивна....

Ниедна игра не е класика уште пред да излези.
МГС,КОД,АК,Хало,MОХ,ГТ,Фелаут... па дури и Мафиа,Дед Спејс,Портал и Крајзис се докажани наслови кој го чекаат своето второ продолжение.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ех, не треба толку да се потценува ако е фпс ексклузива за пс3... дадов рандом пример само да доловам колкава е инстанцата меѓу тие две. Да беше достапна и за пц немаше да го оставиш овој комент.... сеа секако дека гејмерите имаат повисоко мислење за Крајзис но Килзоун си е сосема фпс игра на ниво. И неможеш да ја рецензираш играта од 5 минутен изгледан трејлер.
Види, јас и за MW2, ПЦ игра, имам забелешки за дизајнот на некои од нивоата. А за Килзон, дадов забелешки на тоа што го видов. Нормално дека во тие 5 минути не е сѐ прикажано, само мал дел.

Сум ја пробал и Килзоун 2 и онаа мизеријанa која ја римувнав по 20-минутно страдање. Туку се зачудив поради која причина е толку коментиран булшитов(на форумов) од страна на искусни гејмери.
Дури и е трагично е да се нарече како инвентивна....
Никој не ја вика инвентивна, стелт ФПС (со снајпери). Ретки се ама имало. Ако сакаш иноватвни игри ѕирни ја темата „Независни игри“. Кажи нешто таму.

Баш денеска ја зедов Sniper Ghost Warrior и ја пробав малце. Да ти кажам право, на прв поглед играта навистина е за нигде. Вријаше од багови. Во тоа тренингот ми вика смени го assault оружјето со снајпер. Притискам F ти тоа M4ката кога подскокна, си реков ја обзеле демонснки сили. Ама одма падна пак.
НО. да НО. После некоја недела од излегувањето за играта излезе надоградување, ПАЧ.
http://store.steampowered.com/news/?feed=steam_updates&appids=34830 <-тој од 14ти јули е најголемиот.
Е сега оти мене ме изнервираа тоа бубачките (да не речам бубашвабите) појдов и го симнав тоа пачот, цели 80 мегабајти (ги содржи сите 3 пача). И ја пуштам играва прилично подсредена е, ама уште имаше некои визуелни багови. Го надоградив драјверот од графичката и сѐ се среди.
Заклучок. Ја издале играва предвреме без доволно тестирање. Сега ќе ја играм на мира.

МГС,КОД,АК,Хало,MОХ,ГТ,Фелаут... па дури и Мафиа,Дед Спејс,Портал и Крајзис се докажани наслови кој го чекаат своето второ продолжение.
Да, ама првите деловии и тие веќе што излегле. CoD 4 е класик, MW2…не сум сигурен. CoD Black Ops не е класик. Треба да го докажи тоа.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Види, јас и за MW2, ПЦ игра, имам забелешки за дизајнот на некои од нивоата. А за Килзон, дадов забелешки на тоа што го видов. Нормално дека во тие 5 минути не е сѐ прикажано, само мал дел.
Епа ако седнеме да и бараме забелешки на Гоуст Вориор кај ќе ни биде крајот.
Муабетот е дека не постои совршена игра без багови и недостатоци.

Никој не ја вика инвентивна, стелт ФПС (со снајпери). Ретки се ама имало. Ако сакаш иноватвни игри ѕирни ја темата „Независни игри“. Кажи нешто таму.

Баш денеска ја зедов Sniper Ghost Warrior и ја пробав малце. Да ти кажам право, на прв поглед играта навистина е за нигде. Вријаше од багови. Во тоа тренингот ми вика смени го assault оружјето со снајпер. Притискам F ти тоа M4ката кога подскокна, си реков ја обзеле демонснки сили. Ама одма падна пак.
НО. да НО. После некоја недела од излегувањето за играта излезе надоградување, ПАЧ.
http://store.steampowered.com/news/?feed=steam_updates&appids=34830 <-тој од 14ти јули е најголемиот.
Е сега оти мене ме изнервираа тоа бубачките (да не речам бубашвабите) појдов и го симнав тоа пачот, цели 80 мегабајти (ги содржи сите 3 пача). И ја пуштам играва прилично подсредена е, ама уште имаше некои визуелни багови. Го надоградив драјверот од графичката и сѐ се среди.
Заклучок. Ја издале играва предвреме без доволно тестирање. Сега ќе ја играм на мира.
Се шалев со тоа инвентивна, бидејќи не памтам последно слично остварување каде играта ја сочинува авепето.... акцијата со автоматските пушки ми делуваше како онаа на МОХ - Пацифик Асалт само што вторава се играше пред 6 год. Ма не верувам дека пачот ќе ја видеоизмени за 360 степени бидејќи толку и се потребни за да заличи на нешто.
Никој од нас не е должен да ги поправа нивните пропусти, затоа како повратен фидбек ќе ги красат со бедни оцени по гејмерските сајтови и ругања од незадоволни гејмери, налик мене.

коментар од јутјуб -

Problems

1 real snipers dont go into combat to kill everyone, eather for recon 90% or other objectives 10% like engaging hostile personel or enemy positions.

2 they can see you 100 yards away in thick, thick cover.

3 you in a F!@#ing bipolar tornato

4 you have a pebble launcher gun that lanches pebbles with a sillyband...

5 it isnt realistic for the reasons above

Да, ама првите деловии и тие веќе што излегле. CoD 4 е класик, MW2…не сум сигурен. CoD Black Ops не е класик. Треба да го докажи тоа.
Како франшиза е класика, иако се разбира добар дел од продужедците се апсолутни утки, одма на НФС ме потсеќа тоа.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Сакав да прашам дали е излезена Фифа Менаџер 2011 ? и ако е излезена ако може некој да ми даде даунлоад линк

Kajgana Shop

На врв Bottom