Препораки за доктори специјалисти/супспецијалисти

Каде може овие тестови да се направат? И дали ако ги направам на друго место и на пример ги однесам кај Жан Митрев тој ќе ги уважи или таму пак ќе треба да се прават отпочеток?
Прво оди на кардиолог па ако има потреба ќе ти индицира какви понатамошни испитувања да направиш. Не прави ништо на своја рака, евентуално крвна слика.
Во Жан Митрев ќе ти направат комплетно ехо иследување на срце и сите главни крвни садови. Кај било кој кардиолог да отидеш нема да згрешиш. И Ѓоргов е таму но мислам дека не прегледува прави интервенции.
 
Добар кардиолог е Наумовски во ординација Срце. Моја искрена и топла препорака е да не правиш на своја рака испитувања туку да разговараш со кардиологот и да видиш што ти е навистина потребно. Она што на лаик може да му звучи како едно, во реалниот живот може да е нешто сосема трето.
Naumovski e umren veke 2 godini za zal..[DOUBLEPOST=1553765841][/DOUBLEPOST]
Каде може овие тестови да се направат? И дали ако ги направам на друго место и на пример ги однесам кај Жан Митрев тој ќе ги уважи или таму пак ќе треба да се прават отпочеток?
Moze da odneses rezultati od druga labratorija vo zan mitrev. Prv pregled kompleten tamu e 3500. Jas odam kaj Angjusevsa i ja preporacuvam. Kontrolite se naplatuvaat po 2000 den.
 

AlternativeF

госпожата од втори
Naumovski e umren veke 2 godini za zal..[DOUBLEPOST=1553765841][/DOUBLEPOST]
Moze da odneses rezultati od druga labratorija vo zan mitrev. Prv pregled kompleten tamu e 3500. Jas odam kaj Angjusevsa i ja preporacuvam. Kontrolite se naplatuvaat po 2000 den.
Во право си, мислев на Николов во Срце. Наумовски беше во Атик Кор.
 
Мислење за Д-р Игор Филдишевски од оддел за абдоминална хирургија во Градска болница?
 
Добриот кардиолог нема воопшто да ти помогне ако тестот кој го направиш е недоволно детален или пример - коронатен стрес тест без ехокардиографија, или стрес тест без ултразвук на каротидни артерии, ако сакаш да биде се комплет, тестираш и липопротеини во авицена во комбинација со овие што ги набројав.
не знам колку вакви контроли се прават државно здравство, без разлика што е државно, ако се морални. Пример по инфаркт, коронарографија и стентирање прават ехо, по 1 месец екг и толку. Ниту крв земаат за анализа. Веројатно гужви се, што знам, а ние како пациенти од кај знаеме што се ни е потребно. И да знаеме, докторите се полни со "себепочит".
 
Последно уредено:

chimera

୧༼ಠ益ಠ༽୨
Дали некој знае многу добар трансфузиолог во Скопје или Куманово да ми препорача?
Некој што навистина знае што прави бидејќи татко ми пие лекови за разредување на крвта поради тромб веќе 4 години, и му се сменија не знам колку трансфузиолози, а никој не сака да му ја адаптира дозата. Сите си префрлаат еден на друг, а нему постојано му се лоши, ослабна многу и му помодруваат рацете и стомакот од време на време. Крвната слика упорно покажува дека друго е во ред и треба да се намали дозата, ама никој не се нафаќа, па и велат да не му текнело сам или според некој друг да менува оти немало да го пипнат ако искрварел...
Јас навистина не знам кај да се обратам оти не дај Боже „специјалистот“ да го прашаш има ли некој што повеќе се разбира од него. Попрво би пациентот да им умре.
 
Дали некој знае многу добар трансфузиолог во Скопје или Куманово да ми препорача?
Некој што навистина знае што прави бидејќи татко ми пие лекови за разредување на крвта поради тромб веќе 4 години, и му се сменија не знам колку трансфузиолози, а никој не сака да му ја адаптира дозата. Сите си префрлаат еден на друг, а нему постојано му се лоши, ослабна многу и му помодруваат рацете и стомакот од време на време. Крвната слика упорно покажува дека друго е во ред и треба да се намали дозата, ама никој не се нафаќа, па и велат да не му текнело сам или според некој друг да менува оти немало да го пипнат ако искрварел...
Јас навистина не знам кај да се обратам оти не дај Боже „специјалистот“ да го прашаш има ли некој што повеќе се разбира од него. Попрво би пациентот да им умре.
...во право си и ти ја разбирам ситуацијата и ако те теши ќе ти кажам дека не си единствена со ваков проблем, посебно разочарани пациенти од суетата на трансфузиолозите! ... но нивното знаење (ретко може има исклучок но, не знам кој би бил) околу дозирање се сведува на лабораториски анализи на крвта околу добиените вредности од тестови на крвна слика, од тестови на хемостатски систем, тестови од фибринолитички систем (димери) како и агрегација на томбоцитите и следење на антикоагулантна терапија тест на Th со Kopidogrel (нормални106- 999)Th со Aspirin (нормални 150-999), при што доколку има пониски вредности тогаш ќе ја намали терапијата на антикоагулантниот лек најчесто Tbl.Syntrom на 1/4 доза, а доколку се повисоки ќе ја зголемат на 1/2 зависно кога му е полошо на пациентот сабајле, ручек или вечер или цела таблета и тука завршува цела нивна стручност, на жалост! :(
 
Дали некој знае многу добар трансфузиолог во Скопје или Куманово да ми препорача?
Некој што навистина знае што прави бидејќи татко ми пие лекови за разредување на крвта поради тромб веќе 4 години, и му се сменија не знам колку трансфузиолози, а никој не сака да му ја адаптира дозата. Сите си префрлаат еден на друг, а нему постојано му се лоши, ослабна многу и му помодруваат рацете и стомакот од време на време. Крвната слика упорно покажува дека друго е во ред и треба да се намали дозата, ама никој не се нафаќа, па и велат да не му текнело сам или според некој друг да менува оти немало да го пипнат ако искрварел...
Јас навистина не знам кај да се обратам оти не дај Боже „специјалистот“ да го прашаш има ли некој што повеќе се разбира од него. Попрво би пациентот да им умре.
Амбаркова во Жан Митрев.
 
Препорака за доктор за колена, освен др Илиев тој е најдобар ама прегледот кај него е 50 евра
 

Маркетинг

Нови теми

На врв