Премиерот и Претседателот ретерираат од "цврстиот" став за двојната формула

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Абе седи мирен вие ни фиром не го одбранивте 120 (а може и повеќе земји) не признаа како Македонија! :pos2:
Ne lupetaj.Prashaj go google kje nauchish koga Makedonija dobi status kandidat chlenka na EU i pod koja politichka garnitura.Vecherta koga se proslavuvashe priznavanjeto na Makedonija pod ustavnoto ime od Amerika tamu vo dpBne vikavte deka se toa komunjarski mitinzi.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
И мене ќе ми треба појаснување за да ти дадам прецизен одговор ,дали сегашнава влада преговара за референцата или името ?
Ако преговара за референцата а важноста и е помината ,тогаш значи уствари се преговара за уставното име ?
Problemot ne e vo igrata na zborovite za da me nadmudrish. Jas ako ti toa ti e potrebno zaradi egoto eve javno kazuvam deka si me nadmudril i nemora da se machish poveke. No problrmot e vo toa shto se obiduvash da se lazesh samiot sebe si. Te vremena referenca, te pominat rok.....Aj kazi mi barem koga pominal rokot.????

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ne lupetaj.Prashaj go google kje nauchish koga Makedonija dobi status kandidat chlenka na EU i pod koja politichka garnitura.Vecherta koga se proslavuvashe priznavanjeto na Makedonija pod ustavnoto ime od Amerika tamu vo dpBne vikavte deka se toa komunjarski mitinzi.

Абе и кравата давала млеко ,ама се за џабе кога на крајот го истурала.
Ах ``ние`` во дпмне, проклети да сме што сме рекле така за тие од седесето додека сте славеле! :salut:

Него дај бе решете се партискиве војничиња што сум седесеовец или вмроовец?:toe:

Problemot ne e vo igrata na zborovite za da me nadmudrish. Jas ako ti toa ti e potrebno zaradi egoto eve javno kazuvam deka si me nadmudril i nemora da se machish poveke. No problrmot e vo toa shto se obiduvash da se lazesh samiot sebe si. Te vremena referenca, te pominat rok.....Aj kazi mi barem koga pominal rokot.????
Каква игра на зборови бе ванчев аман!Его на форум да си полнам види беља работа, егото го трипам некаде кај што можам да осетам дека сум го натрипал, на форумов јок.....

Убаво те прашав за што уствари преговараме,за референца или за уставното име ,мене тоа не ми е јасно?Настрана од се што пласираш невистини дека ИМЕТО ни е сменето,така да ако ни беше сменето овие 120 и повеќе држави ќе ни се обраќаа со референцата а не со уставното име. Твој проблем е што пробуваш дискусијава да ја насочиш во друг правец, а никако да земеш да продискутираш за изјавата на Иванов во Брисел за идентитетот и уставот а тоа е истиот став на Бране ,Фрле ,Заев ,став за кој беа наречени предавници ...

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Твој проблем е што пробуваш дискусијава да ја насочиш во друг правец, а никако да земеш да продискутираш за изјавата на Иванов во Брисел за идентитетот и уставот а тоа е истиот став на Бране ,Фрле ,Заев ,став за кој беа наречени предавници ...

Jas na sekoe prashanje davam jasen odgovor. I zatoa ochekuvam istoto da go stori i mojot sogovornik.

Na moeto prashanje do "realniot":

"reaslen_07", nemozev da go najdam boldiraniot del na linkovite shto si gi posochil, pa daj go celiot tekst. Kade shto stoi objasnuvanjeto okolu upotrebata na imeto so dvojnata formula i da vidime chija izjava e . Dali na Grujo ili na Ivanov.
Најновата нивна црвена линија е зачувано име за домашна, и сложено за меѓународна употреба, што се поклопува со ставовите на таканаречените "предавници" кои ДПМНЕ и неговите слепи подржувачи не ги вадеа од уста во изминатите неколку години.
Ti mi dade odgovor so koj go potvrduvash onaa shto go napishal "realniot":

Бујрум ,прочепкав малце дали е веродостојна информацијава во повеќе медиуми,бидејќи А1 некако ми се пристрасни.....И да ,нажалост изјавата е на Иванов

http://http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=64592311&lId=1
Jas i na linkot shto si go posochil ne go najdov odgovorot na boldiraniot del:

Најновата нивна црвена линија е зачувано име за домашна, и сложено за меѓународна употреба.....
Eve sega ke mozesh da napravish copi paste samo na toj del od tekstot od linkot koj si go posochil.
Ili ke mi odgovorish kako "realniot", da chitam medju redovi:

Па како така ванчевтодор сакаш директно од нивна уста да ја слушнеш стратегијата која ја коваа три години.

Тоа е стратегија, опасна работа......не е заебанција.

Инаку доколку знаеш барем малку да читаш изјави меѓу редови, ќе дојдеш до болдираното кое го напишав.....
Eve shto pishuva partiskoto glasilo na SDSM i kaj niv go nema onaa shto "realniot" se obide da go protne.

"Тој повторно го спомена „разумниот компромис“ и повторно не објасни што точно подразбира под ваквата формулација, но најави дека ја напушта двојната формула како единствена опција и дека ќе ги има предвид сите можни решенија. „Се надевам дека од другата страна ќе наидеме на разбирање и ќе дојдеме до решение што подразбира разумен компромис, кој нема да посегне по нашиот идентитет и нашиот јазик. Се надеваме дека по изборите во Грција ќе имаме партнер со кој ќе можеме да го завршиме ова и да дојдеме до одредено решение со кое ќе ги отвориме перспективите на регионот и на нашата земја“, изјави Иванов во Брисел."

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=589CB62646C15B4CA42F19BA46AC6F0C

Napishav ednash da ne se povtoruvam, so izborot na sovetnichkiot tim Ivanov prakja jasna poraka kakov kompromis ke pravi. Ako izborot na sovetnicite e maska, togash e vo prashanje chovechkoto dostoinstvo na Shkarikj, Nikovski, Mirchev, Plevnesh.... sepak toa ne se ludje od dnoto na Makedonija, zad niv se godini vo koi gradele ugled, kariera i mojata greshka vo ovaa shto go pishuvam za toa kakov ke bide kompromisot e nebitna.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе советниците на Џорџе уште не седнати на советничките фотељи отидоа “курбан“,со неговата изјава во Брисел за напуштање на двојната формула и позиционирање на новото име Република Разумен Компромис.Само и онака се за во некој Пензионерски Дом,па нема многу да им наштети на нивните кариери.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Убаво те прашав за што уствари преговараме,за референца или за уставното име ,мене тоа не ми е јасно?Настрана од се што пласираш невистини дека ИМЕТО ни е сменето,така да ако ни беше сменето овие 120 и повеќе држави ќе ни се обраќаа со референцата а не со уставното име....
Pregovori za USTAVNOTO IME NEMALO, Gligorov i Crvenkovski go dadoa od prva bez PREGOVORI. Sega se pregovara za promena na PROMENETOTO IME ili kako vie od milost ja narekuvate VREMENA REFERENCA. VREMENA REFERENCA NA KOJA VREMENOSTA SO NISHTO NE E OGRANICHENA. A shto apetitite na Grcite vo medjuvreme porasnaa pa sakaat da izbrishat sekakva traga od nasheto postoenje, vinata pak ke ja barash kaj Kiro i Branko i nivnite podrzuvachi.
Edinstvena shansa da si go VRATIME IMETO e da se iznajde nachin pred svetot ON, EU.... da dokazeme deka tie odluki doneseni togash bile protiv voljata na Makedoncite, no zatoa treba MAZI MAKEDONCI, a dokazi dal gospod ima kolku sakash.
Ako ovaa garnitura na Ivanov i Gruevski ne popushti pod pritisok ke i otvori pat na slednata koja veke e sozreana vo MAKEDONSKI DUH.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Ако не попушти...

Дали изјавата на Иванов во Брисел ја сметаш за непопуштање или за попуштање?
Izjavata e dadena od PROFESOR Ivanov. Mu treba barem malku vreme da se transformira vo Predsedatel Ivanov. Obichno sekade vo svet se davaat nekakvi sto dena, pa potoa se davaat prvite ocenki.

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Gruevski imase golema sansa da ja vnese R Makedonija vo nato. No za zal kompromisot i zelbata za dogovor so nasiot juzen sosed go zameni so provokacija i vodenje inat. I na malite deca im e jasno deka bez dogovor so Grcija Makedonija nema svetla idnina. Kako prvo Grcija e etablirana vo site organizacii i institucii kon koi nie celime, Vtoro, vnatresnata sostojba vo R Makedonija ne ni dozvoluva vodenje politika na inat bidejki lesno moze da ostaneme i bez ova sto go imame. Vo ovie momenti treba da se ima hrabrost da se prevzeme odgovornosta so cel podobruvanje na zivotnioit standard na makedonskite gragani i ladenje na usijanite glavi. Makedonskiot nacionalizam vo minatoto se pokazal kako koben za R Makedonija.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
podobruvanje na zivotnioit standard na makedonskite gragani i ladenje na usijanite glavi.
Да виду да не верују.

Доколенко, сликата ти е топ, погодена за секоја врста и подврста политичар од сите страни на светот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom