Премиерот и Претседателот ретерираат од "цврстиот" став за двојната формула

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Во Македонија ја имаме таа несреќа да имаме избор од само 2 партии.

ВМРО којашто се профилира десно, но по своите методи на делување во последниве години се грижи многу и за социјалниот момент.

СДС партија којашто нема идеологија, партија што не го слуша народот, партија виновна за 90 посто од криминалната приватизација.

Секој патриот гласа за ВМРО не заради тоа што ВМРО е вистинска македонска десница туку само за да не дојдат на власт антимакедонците од СДС. Кога СДС ќе свати дека има повеќе луѓе што го мразат Бане од луѓе што го сакаат Грујо тогаш ќе им тргне.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Каде сте, Македончиња,
каде сте, кај отидовте?
Жално плаче мајка егејска,
за вас плаче Македонија.

И да овај Реален07 ти па ич не си интересен со отварање на овакви теми!На пример имињата да беа заменети по редоследов Гвујо со Бранко и Фрле со Иванов ,,,,темава до сега ќе беше на high risk само од плуканици,предавници,соросоиди,комуњари,црвени кмери,безкичмењаци,............
Bas taka, tokmu sega toa go komentirame, ni eden od patriotive da se javi,da pluka,da gi osudi,mozebi kaze deka gi nabedil Branko,deka e negovo maslo.. a ovie ic krivi.. ,ama nisto od toa.. I koj e sega beda?

ВМРО којашто се профилира десно, но по своите методи на делување во последниве години се грижи многу и за социјалниот момент.

СДС партија којашто нема идеологија, партија што не го слуша народот, партија виновна за 90 посто од криминалната приватизација.

Секој патриот гласа за ВМРО не заради тоа што ВМРО е вистинска македонска десница туку само за да не дојдат на власт антимакедонците од СДС. Кога СДС ќе свати дека има повеќе луѓе што го мразат Бане од луѓе што го сакаат Грујо тогаш ќе им тргне.
Cinam deka temata e druga? ;)

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Најновата нивна црвена линија е зачувано име за домашна, и сложено за меѓународна употреба, што се поклопува со ставовите на таканаречените "предавници" кои ДПМНЕ и неговите слепи подржувачи не ги вадеа од уста во изминатите неколку години.

Линк од целиот текст

Линк
"reaslen_07", nemozev da go najdam boldiraniot del na linkovite shto si gi posochil, pa daj go celiot tekst. Kade shto stoi objasnuvanjeto okolu upotrebata na imeto so dvojnata formula i da vidime chija izjava e . Dali na Grujo ili na Ivanov.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
"reaslen_07", nemozev da go najdam boldiraniot del na linkovite shto si gi posochil, pa daj go celiot tekst. Kade shto stoi objasnuvanjeto okolu upotrebata na imeto so dvojnata formula i da vidime chija izjava e . Dali na Grujo ili na Ivanov.
Бујрум ,прочепкав малце дали е веродостојна информацијава во повеќе медиуми,бидејќи А1 некако ми се пристрасни.....И да ,нажалост изјавата е на Иванов

http://http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=64592311&lId=1

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
A sto e vazno dali toa go kazal Ivanov ili Gruveski... matricata e ista. Pomalku ke boli? ;)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Зарем се луди Грујо и Иванов да си направат политичко самоубиство?

Паѓаат во вода сите негови проекти кои се навистина добри, ако почнат да се однесуваат како СДСбјрм-овци.

Гледам веќе некои поединци почнаа да мастурбираат на изјавиве.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Иако како Македоец не сум среќен со изјавите на Груевски и Иванов сепак од друга страна нивна алтернатива се антимакедонци и кичмовиткачи. Жално е што имаме партија ко СДС којашто е толку однародена.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
И да овај Реален07 ти па ич не си интересен со отварање на овакви теми!На пример имињата да беа заменети по редоследов Гвујо со Бранко и Фрле со Иванов ,,,,темава до сега ќе беше на high risk само од плуканици,предавници,соросоиди,комуњари,црвени кмери,безкичмењаци,............
Јас само им давам шанса на многубројните патриоти на форумов, на дело да го покажат патриотизмот кој го читав во нивните постови година наназад, или евентуално да докажат дека се слепи партиски послушници кои освен празните зборови на нивниот лидер, друго и неможат да чујат.

Да да...почни сега со приватизација, национализација, денационализација... Пишувај за се, само за срамното ретерирање од двојната формула не :)

Аха и не заборавај да кажеш дека ти си социјалист по убедување и дека..........., ама.......
Па како така ванчевтодор сакаш директно од нивна уста да ја слушнеш стратегијата која ја коваа три години.

Тоа е стратегија, опасна работа......не е заебанција.

Инаку доколку знаеш барем малку да читаш изјави меѓу редови, ќе дојдеш до болдираното кое го напишав.

Ај пластично:

Груевски му плаче на Рен дека не сме ние криви, бидејќи грците сакаат едно име за целосна употреба, што ќе значи дека црвената линија е поместена на едно име за домашна и едно за меѓународна употреба.

Иванов ја отфрла од игра толку-екпонираната двојна формула со која Груевски пола Македонија ја направи предавници, и неуморно повторува разумен компромис со кој би бил сочуван јазикот и идентитетот.

Појасно од ова.........здравје.

Сепак на крај твое е да веруваш во што ти душа сака :toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Зарем се луди Грујо и Иванов да си направат политичко самоубиство?

Паѓаат во вода сите негови проекти кои се навистина добри, ако почнат да се однесуваат како СДСбјрм-овци.

Pa so vakva izjava ,od luge koj se pravat svetci e golema rabota.Do vcera bea najnepokornite patrioti.Dali toa bese samo za da zgrapcat celosno vlast vo Makedonija.Ke vas nikogas nema predavstvo .Na red e da si gi vidite svoite lideri kolku se predavnici.Sega e na red Gujce.Nemojte sega da bidete naivni konecno odlukite se ke vas.Sakavte apsulutna vlast i sega molam gledajte predavanje na Makedonija.:tv:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Pa so vakva izjava ,od luge koj se pravat svetci e golema rabota.Do vcera bea najnepokornite patrioti.Dali toa bese samo za da zgrapcat celosno vlast vo Makedonija.Ke vas nikogas nema predavstvo .Na red e da si gi vidite svoite lideri kolku se predavnici.Sega e na red Gujce.Nemojte sega da bidete naivni konecno odlukite se ke vas.Sakavte apsulutna vlast i sega molam gledajte predavanje na Makedonija.:tv:
тебе мислам дека ти посветив дел од постот.

:smir:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Мерете си ги вие... ВМРО, СДСМ, Бранко, Грујо, Иванов... додека некој се спрема да ни го смени името. Жално.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27

Zalno e kolku se nekoi luge vo mal prostor.Mora da veruvat vo site zborovi na pastirot,a i da ubeduvaat deka se neutralni.:pos2:

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Јас само им давам шанса на многубројните патриоти на форумов, на дело да го покажат патриотизмот кој го читав во нивните постови година наназад, или евентуално да докажат дека се слепи партиски послушници кои освен празните зборови на нивниот лидер, друго и неможат да чујат.
Да да...почни сега со приватизација, национализација, денационализација... Пишувај за се, само за срамното ретерирање од двојната формула не :)
Јас го кажав мојот став Џони. Според мене не треба ни да преговараме. Само ве молам, сите членови на СДС што го читате форумов, а знам дека го читате:

Пробајте да внесете малце македонштина таму, малце љубов кон државата, пробајте да ја трнете партијата од тој умислен елитизам.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Иако како Македоец не сум среќен со изјавите на Груевски и Иванов сепак од друга страна нивна алтернатива се антимакедонци и кичмовиткачи. Жално е што имаме партија ко СДС којашто е толку однародена.
Vaka, taka, onaka, pak SDS krivi..... :):):)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Zalno e kolku se nekoi luge vo mal prostor.Mora da veruvat vo site zborovi na pastirot,a i da ubeduvaat deka se neutralni.:pos2:
До некаде си во право.

Досега не сум сретнал СДСбјрм-овец кој сакал нашето име да остане непроменето.

Значи, сепак патриотите биле ВМРОвци????:tv:

Vaka, taka, onaka, pak SDS krivi..... :):):)
Ало, абе не му ја напаѓајте партијата на Квар!:nerv:

Лажни патриоти едни!:pos2:

Јас го кажав мојот став Џони. Според мене не треба ни да преговараме. Само ве молам, сите членови на СДС што го читате форумов, а знам дека го читате:

Пробајте да внесете малце македонштина таму, малце љубов кон државата, пробајте да ја трнете партијата од тој умислен елитизам.

Џабе збориш, кај нив еден човек им дава идеи на членовите, наместо обратно:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom