Премиерот и Претседателот ретерираат од "цврстиот" став за двојната формула

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Пробајте да внесете малце македонштина таму, малце љубов кон државата, пробајте да ја трнете партијата од тој умислен елитизам.

Пивац го кажа ставот арно амаа........ одма го поклопи со антимакедонците од седесето,со брането,со апашите ,со кичмите итн....Така да пивац друже пробај барем еднаш да го ОСУДИШ она што и треба да го ОСУДИШ барем на оваа тема.Иначе знам пивац ти не си вмро ти си неутрален ,ама ете нема друга опција да му е.м матер и затоа овака настапуваш во повеќето теми,а сеа следниве коментари од подржувачите на ликот и делото на ...... одма ќе мавнат јака контра 442 или 433 ,како тоа некој се радува ,свршуе... на оваквите информации ,а они жалат оти се патриоти итн...и темава ќе си тапка ли ќе си тапка додека оние што треба да си го одработат своето ќе си го одработат ,а ние и понатаму ќе си останеме со прстот во уста ....и слепо ќе си го одиме патот кој ќе ни го трасираат, па ма.е му е/ем тито барем по козји патеки ги носел тоа слепците бе,на нас изгледа ни козји патеки нема да ни останат од заблудата во која свесно живееме.....:smir:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Пивац го кажа ставот арно амаа........ одма го поклопи со антимакедонците од седесето,со брането,со апашите ,со кичмите итн....Така да пивац друже пробај барем еднаш да го ОСУДИШ она што и треба да го ОСУДИШ барем на оваа тема.Иначе знам пивац ти не си вмро ти си неутрален ,ама ете нема друга опција да му е.м матер и затоа овака настапуваш во повеќето теми,а сеа следниве коментари од подржувачите на ликот и делото на ...... одма ќе мавнат јака контра 442 или 433 ,како тоа некој се радува ,свршуе... на оваквите информации ,а они жалат оти се патриоти итн...и темава ќе си тапка ли ќе си тапка додека оние што треба да си го одработат своето ќе си го одработат ,а ние и понатаму ќе си останеме со прстот во уста ....и слепо ќе си го одиме патот кој ќе ни го трасираат, па ма.е му е/ем тито барем по козји патеки ги носел тоа слепците бе,на нас изгледа ни козји патеки нема да ни останат од заблудата во која свесно живееме.....:smir:
Па како што тргнала работава...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Значи...на добар пат сме да ни ја свиткат кичмата...
Значи...визно ќе не либерализираат и во НАТО ќе не внесат, а богами, и за влез во ЕУ ќе преговараме...
АМА!!!! КАКО????
Секако не како Македонци!!!!
Отиде јабана...се...
Јасно и гласно:
Го ОСУДУВАМ секој кој ќе се осмели да спомне, а камоли да направи нешто во смисла промена на име и се што оди во комплет со тоа. Независно од пол, вера, партиска или друга определба, а е државјанин на Република Македонија.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Го осудувам ретерирањето од двојната формула на претседателот Иванов и премиерот Груевски.

Ги замолувам македонската опозиција и позиција да се договорат и да ги прекинат преговорите со Грција во ОН. Доколку ние на домашен терен работиме ко што треба, нема да ни треба ни ЕУ ни НАТО.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Ајде да не шпекулирам, меѓутоа уѓте од првата изјава за време на гласањето од страна на Иванов, се виде благо ретерирање од тврдиот предизборен став околу името. Меѓутоа една работа ме мачи овде,

Ако се сеќавам добро, пред изборите имаше еден интервју со Љубчо Георгиевски, на кое ТОЈ јасно даде предлог, дека името треба де се затвори како случај, и дека треба Груевски да биде тој Јунак да го направи тој чин дури и да го жртвува својот рејтинг, па дури и наредните парламентарни избори - се со цел да се зачува Македонија како Држава. Сега имајко го тој факт, и првичните преслушувања во Брисел на Новата македонска администрација, се наметнуваат сами некои прашања:

1. Да ли Господинот Љубчо Георгиевски сеуште ја контролира ВМРО ДПМНЕ како партија?
  2. Дали Ја финансира, или финансиите одат од истиот извор, кој тој ги имаше,
  3. Да ли Грујо конечно си падна на брашненце, и стана - или бил цело време свесен дека во Неговиот мандат треба да се реши името.
  4. Да ли Господинот Иванов -сегашен председател, е избран од Грујо за таа цел, да послужи за жртва која ке го понесе целиот терет на ова политичко самоубиство.
  5. Зарем е можно Бране да е до таа мера видовит -да предвиди, и се повлекува сега од вториот мандат, оставајќи го Грујо сам да ги вади костените ??
  6. Да ли ова значи повторен КАМБЕК на Љубе Војводата ?
Многу интересно..

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Значи...на добар пат сме да ни ја свиткат кичмата...
Значи...визно ќе не либерализираат и во НАТО ќе не внесат, а богами, и за влез во ЕУ ќе преговараме...
АМА!!!! КАКО????
Секако не како Македонци!!!!
Отиде јабана...се...
Јасно и гласно:
Го ОСУДУВАМ секој кој ќе се осмели да спомне, а камоли да направи нешто во смисла промена на име и се што оди во комплет со тоа. Независно од пол, вера, партиска или друга определба, а е државјанин на Република Македонија.
Амин!!!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Сега почнавте да се напаѓате сите едни со други вмровци и сдсмовци а на никој не му текнува или не му одговара да каже дека нема да дозволите името да се смени. Како можат Грујо и Иванов да го сменат името ако ние односно народот тоа не го дозволиме?

И само уште нешто да додадам, иако сите го правеа на Љупчо Ѓеоргиевски бугарин, предавник и што ли уште не, треба да знаете дека тој човек е поголем патриот од сите 2 милиони жители што ги има Македонија...Повеќе не сакам да коментирам на темава.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Пу пу!
Скраја да е да сум неутрален.

Јас сум за Македонците.
За оние што највеќе ги бранат Македонските интереси.
Тоа не значи дека секогаш и безусловно ке ги поддржувам, како сега на пример.

Работата е што ти и твоите истомисленици не можете да го разберете тоа.
Не можете, или, не сакате да разберете дека сте робови на вашите партии.

Бане рекол седи, вие седите.
Бане рекол оп! , вие скокате.

Македонија не ви е на прво место, туку Партијата.

Решил Грујо споменици да се прават... Плукај!

Не затоа што е штетно тоа, туку затоа што Грујо рекол...

Предложиле ВМРО кампања за трето дете... Плукај!

Не затоа што е штетно тоа за нас, туку затоа што ВМРОвци го предложиле...

А за мастурбирањето - демантирај ме!
Дајте ми барем еден коментар каде што ставот за неменување на името сте го поддржале.
Ај да видам...
Дали дечките со флексибилни кичми кажале такво нешто...

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
И само уште нешто да додадам, иако сите го правеа на Љупчо Ѓеоргиевски бугарин, предавник и што ли уште не, треба да знаете дека тој човек е поголем патриот од сите 2 милиони жители што ги има Македонија...Повеќе не сакам да коментирам на темава.
Дечко политика не е спорт па ти да навиваш за Љубчо и покрај сите негови глупости. Тој е патриот, ама Бугарски нека си седи таму. Никој не го направи него Бугарин, сам си се направи.

Јас да не го пријавив за кандидат за градоначалник на Благоевград? Прочитај прво нешто во животот па врати се тука да коментираш.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Пу пу!

Јас сум за Македонците.

Зајте ми барем еден коментар каде што ставот за неменување на името сте го поддржале.
Ај да видам...
Се извинувам за :eek:ftopic: ама морав!

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Пробај на друга адреса,грешна ти е оваа :tv:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Пу пу!

Јас сум за Македонците.

Зајте ми барем еден коментар каде што ставот за неменување на името сте го поддржале.
Ај да видам...
тргнувајки од овој пост ми светна идеја дека груевски решил да ја национално алармира опозицијата..рекол ние сме за решение и оп сдсм почнал да го брани името )))))))))))))))):smir:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
тргнувајки од овој пост ми светна идеја дека груевски решил да ја национално алармира опозицијата..рекол ние сме за решение и оп сдсм почнал да го брани името )))))))))))))))):smir:

Можеби сега СДСбјрм ке се почнат да се однесуваат како СДСМ и ке предложат прекин на преговорите:pos2:
Ако го направат тоа може и да гласам за нив:vozbud:

Се извинувам за :eek:ftopic: ама морав!

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Пробај на друга адреса,грешна ти е оваа :tv:
Не се извинувај, туку обиди се да најдеш барем еден коментар од тебе или од реалните и самоубиците каде што категорично сте против менување на името.:helou:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Чекајте бре луѓе, колку пати кога некој ЕУ дипомат доаѓаше во Македонија и на пресот зборуваше она што сакавме да го чуема, за веднаш по неговото одење во грција на нивнот прес да кажуваше сосема друга изјава, онаква каква што им одговараше на гејската јавност. Зошто и изјавата на Иванов не ја гледате така. Па тоа му е прва посета и сигурно кажа она што сакаше Брисел да го чуе, но немора ако рекол да пресекол. Сепак да оставиме време. А за прашањата од типот ајде сега да ги видам патриотите како ќе реагираат на ваквата изјава, мислам дека патриотите ќе реагираат на секоја изјава која ќе значи промена на име. Ова не е ништо конкретно за така да се палат некои уште на почетокот алудирајќи дека Иванов едвај чекал да стане претседател за да го смени името. Или пак поентата на оваа тема има друга димензија.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Чекајте бре луѓе, колку пати кога некој ЕУ дипомат доаѓаше во Македонија и на пресот зборуваше она што сакавме да го чуема, за веднаш по неговото одење во грција на нивнот прес да кажуваше сосема друга изјава, онаква каква што им одговараше на гејската јавност. Зошто и изјавата на Иванов не ја гледате така. Па тоа му е прва посета и сигурно кажа она што сакаше Брисел да го чуе, но немора ако рекол да пресекол. Сепак да оставиме време. А за прашањата од типот ајде сега да ги видам патриотите како ќе реагираат на ваквата изјава, мислам дека патриотите ќе реагираат на секоја изјава која ќе значи промена на име. Ова не е ништо конкретно за така да се палат некои уште на почетокот алудирајќи дека Иванов едвај чекал да стане претседател за да го смени името. Или пак поентата на оваа тема има друга димензија.
Важи.. ќе чекаме ... :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom