мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.321
- Поени од реакции
- 23.965
Ајде прво оди домазет па после кажи дали би ти пречело.Еве, мене не ми пречи да го земам презимето на жена ми и да го избришам моето . До кога со тие размислувања од камена доба дека мора да се земе презимето на мажот . Не ми пречи ни домазет да одам .
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 23:17 ---
Колку тоа примери има на традиционални дисфункционални бракови а колку примери има на модерни дисфункционални бракови. Или за споредба каде е поголем бројот на разводи.Да, опшеството е збир на индивидуи и нивни сооднос. Но, нели до сега премногу примери има на традиционални дисфункционални бракови, за да традиционалното се вилича по секоја цена? Функционалноста на семејството, бракот, не би требало да зависи од надворешни фактори а најмалку од имиња и презимиња. Доколку се случува его трип од ваква мизерна природа кај потенцијални брачни двојки тоа е показател дека од старт врската се заснова на се, само не на Љубов и пријателство, кои според мене би требало да бидат двата главни столба за градење на здраво семејство а со тоа и општество...иднина.
Ајде да речеме денес или на бракови пред 50 години .
Каде е поголем бројот на разводи. Во развиениот запад или во затуцаниот балкан.
Врската да се заснова на љубов и пријателство, ама врската.
Љубовта нема да ги плати сметките, за нив бараат пари а не насмевка и пеперутки во стомакот.
Последно уредено од модератор: