- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Правниче, ти си може правник ама не си лингвист. Прочитај Хјелмслеу, види како функционира јазикот и после напиши ваква монументална глупост!!!
Абе јас поштуем твојата грижа за имево и за тоа како ќе не вика цел свет.Ама еве јас пак ќе ти предочам на неколку интересни фактиПравниче, ти си може правник ама не си лингвист. Прочитај Хјелмслеу, види како функционира јазикот и после напиши ваква монументална глупост!!!
Јас не сум од Скопје! Тогаш значи дека не сум ни од НИВНАТА нова држава.И официјално :
Ова е тотално срамно. Ако се случи вакво нешто - се откажувам од моето државјанство : ниту ми треба ниту пак го сакам. Никој нема право да ме нарекува според име коешто нема никаква врска со мене.
Толку од мене : Ви ја препуштам дискусијата Вам.
А бе фрајер, во оваа генерација МОШ и ќе грме МАКЕДОНИЈА. Но после ќе дојде нова генерација која ќе си легне на она што гркљаните и нивните коалициони партнери ни постилаат денес.Абе јас поштуем твојата грижа за имево и за тоа како ќе не вика цел свет.Ама еве јас пак ќе ти предочам на неколку интересни факти
1 17 години сме Фиром и пак цел свет не вика Македонија
2 17години се викаме Фиром и дали се има сменето нешто кај тебе,кај мене во врска со чувството за национална припадност???- не бе јас и ти и сите други си се чувстуваме како Македонци,збориме македонски јазик, јадеме македонски ајвар и сл.Уште повеќе сигурно кај и да одиш по светов и ти како мене ја фалиш нашава малечка земјичка.
3 На крај краева,дали е воопшто битно како ќе не викаат другите, кога некогаш на европско ,светско кога ќе навиваме за нашата репрезентација , има да грмне бе македонија , па да видиш како светот уште повеќе ќе не завика Македонија.
4најдобрата ствар-грциве јадат бурек за имево ама секако се губитници- инатот на грциве и те како не ојача како држава и народ-ајде сеа нека дојде 2001 година пада видиш колку ќе се пријават доброволци.Ма има со голи раце да ги давиме она терористине.
Затоа и јас имам малце помек став од тебе во врска со името.затоа што мислам дека НАто може да ни ја даде онаа стабилност и економски просперитет што толку ни фалат и зашто не ми е битно како ќе не викаат другите. Не ми е!!!! Како сакаат нека не викаат, ние ќе бидеме Македонци што живеат во Македонија и што зборат македонски јазик.
Единствено мене што ме боли е што сме натерани да се откажеме од наше основно право-да се викаш како сакаш-чист нон сенс.
Како можеш да напишеш ваква глупост!!Абе јас поштуем твојата грижа за имево и за тоа како ќе не вика цел свет.Ама еве јас пак ќе ти предочам на неколку интересни факти
1 17 години сме Фиром и пак цел свет не вика Македонија
2 17години се викаме Фиром и дали се има сменето нешто кај тебе,кај мене во врска со чувството за национална припадност???- не бе јас и ти и сите други си се чувстуваме како Македонци,збориме македонски јазик, јадеме македонски ајвар и сл.Уште повеќе сигурно кај и да одиш по светов и ти како мене ја фалиш нашава малечка земјичка.
3 На крај краева,дали е воопшто битно како ќе не викаат другите, кога некогаш на европско ,светско кога ќе навиваме за нашата репрезентација , има да грмне бе македонија , па да видиш како светот уште повеќе ќе не завика Македонија.
4најдобрата ствар-грциве јадат бурек за имево ама секако се губитници- инатот на грциве и те како не ојача како држава и народ-ајде сеа нека дојде 2001 година пада видиш колку ќе се пријават доброволци.Ма има со голи раце да ги давиме она терористине.
Затоа и јас имам малце помек став од тебе во врска со името.затоа што мислам дека НАто може да ни ја даде онаа стабилност и економски просперитет што толку ни фалат и зашто не ми е битно како ќе не викаат другите. Не ми е!!!! Како сакаат нека не викаат, ние ќе бидеме Македонци што живеат во Македонија и што зборат македонски јазик.
Единствено мене што ме боли е што сме натерани да се откажеме од наше основно право-да се викаш како сакаш-чист нон сенс.
Како можеш да напишеш ваква глупост!!
Никогаш не сме се викале „фиром“ ниту некогаш ќе се викаме!
БОЖЕ ЧУВАЈ!!!
Izvini, a kako kje go storish toa (otkazhuvanje od drzhavjanstvo)?И официјално :
Ова е тотално срамно. Ако се случи вакво нешто - се откажувам од моето државјанство : ниту ми треба ниту пак го сакам. Никој нема право да ме нарекува според име коешто нема никаква врска со мене.
Толку од мене : Ви ја препуштам дискусијата Вам.
Па ние моментално расправаме како да ни е името за меѓународна употреба,а не за дома. Уставното име си е тоа што си е, а името а меѓународна употреба сакале вие да признаете или не изминативе 17 години беше Фиром.Или и тоа ќе го негирате!!!! Значи јас ова што зборам е за името за меѓународна употреба кое ќе го замени Фиром.ај прво дочитај , па после фрлај коментари.Како можеш да напишеш ваква глупост!!
Никогаш не сме се викале „фиром“ ниту некогаш ќе се викаме!
БОЖЕ ЧУВАЈ!!!
A и не пропушташ да не' "охрабриш" дека ние пак ќе можеме на улица, дома и на утакмици да употребуваме "Македонија" .Па ние моментално расправаме како да ни е името за меѓународна употреба,а не за дома. Уставното име си е тоа што си е, а името а меѓународна употреба сакале вие да признаете или не изминативе 17 години беше Фиром.Или и тоа ќе го негирате!!!! Значи јас ова што зборам е за името за меѓународна употреба кое ќе го замени Фиром.ај прво дочитај , па после фрлај коментари.
Хахахаха,колку сме вицкасти!Човекот мисли дека сите ние се викаме Киро Глигоров!:wink:
Правниче...воопшто не си прав!Па ние моментално расправаме како да ни е името за меѓународна употреба,а не за дома. Уставното име си е тоа што си е, а името а меѓународна употреба сакале вие да признаете или не изминативе 17 години беше Фиром.Или и тоа ќе го негирате!!!!
Море тебе треба да те фрлам. Поима немаш од „правни работи“. Не ми чепкај име!Значи јас ова што зборам е за името за меѓународна употреба кое ќе го замени Фиром.ај прво дочитај , па после фрлај коментари.