Предлог за серии и кратки рецензии

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Coma - катастрофа. Премногу дупки во сценарио, смешно предвидлив, глупи ликови, неискористени неколку добри актери, лоша глума од сите други актери, идиотски крај, смешен саундтрак микс од Бандини и Spartacus итн. Среќа што наместо четири испадна дека има само две епизоди. Ѓубре.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Изгледани ми се 90210 и Gossip girl. После тоа ми се здосади од тинејџерски серии и ги изгледав сите осум сезони на Хаус. Ставена е на download Sherlock но со оглед дека имам изгледано некоја епизода од неа а и онака има малку епизоди, дај препорачајте нешто интересно.
Се мислам за Fringe но поради делот Sc-Fi некако се премислувам. Совет?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Изгледани ми се 90210 и Gossip girl. После тоа ми се здосади од тинејџерски серии и ги изгледав сите осум сезони на Хаус. Ставена е на download Sherlock но со оглед дека имам изгледано некоја епизода од неа а и онака има малку епизоди, дај препорачајте нешто интересно.
Се мислам за Fringe но поради делот Sc-Fi некако се премислувам. Совет?
6 feet under, breaking bad, lost, touch, lie to me

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Луѓе ај набрзака некој предлог за квалитетна серија....нека биде комедија по можност само да не биде HYMYM , Frasier , Friends .

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
mockumentaries

Mислевте дека ќе ја пропуштам шансава? .!. :D
Ја иам глеано The Office UK и не беше лоша .... сакам да ја глеам Arrested Developement следна што мислиш добра е ?

TBBT, Two and a half men, Seinfeld, Everybody Loves Raymond
Ги иам глеано сите освен TBBT некако мислам дека нема да ми се свиѓа XD. Фала сепак :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ја иам глеано The Office UK и не беше лоша .... сакам да ја глеам Arrested Developement следна што мислиш добра е ?

Ги иам глеано сите освен TBBT некако мислам дека нема да ми се свиѓа XD. Фала сепак :)
Добра е, ама не е права мокјументари серија. Има некои елементи само (awkward humor, тресење камера, ликовите треба подобро да ги запознаеш пред да сфатиш некои шеги...)
На википедија пишува за ова
Arrested Development uses several elements that are rare for American live-action sitcoms. Technically, Arrested Development was shot on location and on videotape with multiple cameras, parodying tactics often employed in documentary film and reality television, straying from the "fixed-set, studio audience, laugh track style long dominant in comedy production."[13] The show also makes heavy use of cutaway gags, supplementing the narrative with visual punchlines like security camera footage, Bluth family photos, website screenshots, archive films, and flashbacks.[13] An omniscient third-person narrator (producer Ron Howard) ties together the multiple plot threads running through each episode, while humorously undercutting and commenting on the characters.[14] Further, Arrested Development also developed a unique self-referentiality through use of in-jokes that evolved over multiple episodes, which rewarded longtime viewership (and in turn may have discouraged new viewers and contributed to the show's ratings issues).

Ако веќе почињаш со мокјументари жарнот, почни со модерн фамили и американската офис (кај што има интервјуа меѓу сцени и ликовите се свесни дека ги снимаат), ако не ти се свиѓаат овие две, пробај со curb your enthusiasm и arrested development (двеве серии не се мокјументари но и двете имаат многу сличности)
За CYE:
The series was developed from a 1999 one-hour special, Larry David: Curb Your Enthusiasm, which David and HBO originally envisioned as a one-time project. The special was shot as a mockumentary, where the characters were aware of the presence of cameras and a crew. The series itself is not a mock documentary but is shot in a somewhat similar cinéma vérité-like style

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Луѓе ај набрзака некој предлог за квалитетна серија....нека биде комедија по можност само да не биде HYMYM , Frasier , Friends .
Everybody hates Cris.....овие серии што ги наброја погоре се моите топ 3 така да претпоставувам дека сличен вкус имаме за хумор.
Ако не си ја гледал do it. Баш е лајт.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 20:25 ---
Ја гледал некој person of interest?
отприлика да ми каже дали е ок? Да не арчам гиговите за џабе :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
1. Coupling
2. TBBT
3. Spin City
4. The Class(1 сезона е)

Ќе ти се свиѓаат...

Kajgana Shop

На врв Bottom