Превисоките цени

S

StormRage

Гостин
Охрид се набиваат цени на лето... пак сеа нешо поефтинато е ама сепак е изгор... да прам муабет за моево место
Водка,коњак,узо - 40
Шток,смирноф ( и некој шарени водки)-50
џони и останато виски (мада ретко имат друго)-80
јегер исто мислам 80 да е
скопско 0,33-50
амстел-60
туборг-60
лашко клуб-50
лашко-60
хајнекен-80
ред бул-80

вака е се освен на време некој промоции по 10 денари плус минус... ама зато музиката е срање така да трни од дома малу напиен појди на шабанерија со 500 денари и врати се камен пијан :)

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
nekoj pogore rece deka ne se "zdravi" ovie so kaficive so tie ceni..ne be milo, tie se zdravi, ne se zdravi tie sto mu odat i ostavaat tolkavi pari a ovde kukaat... :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Охрид се набиваат цени на лето... пак сеа нешо поефтинато е ама сепак е изгор... да прам муабет за моево место
Водка,коњак,узо - 40
Шток,смирноф ( и некој шарени водки)-50
џони и останато виски (мада ретко имат друго)-80
јегер исто мислам 80 да е
скопско 0,33-50
амстел-60
туборг-60
лашко клуб-50
лашко-60
хајнекен-80
ред бул-80

вака е се освен на време некој промоции по 10 денари плус минус... ама зато музиката е срање така да трни од дома малу напиен појди на шабанерија со 500 денари и врати се камен пијан :)
кај се вакви цените ? ова е преефтино ? ке си купам карта до охрид ке идам ке се проведам и ке се вратам за поефтини пари него да искочам у скопје :)

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
nekoj pogore rece deka ne se "zdravi" ovie so kaficive so tie ceni..ne be milo, tie se zdravi, ne se zdravi tie sto mu odat i ostavaat tolkavi pari a ovde kukaat... :)
И тоа шо викаш, у право си. :) Иначе секоја чест на исклучоците од таа хај-прајс шема на ул. Македонија. Има еден кафич (нема да го именувам да не искочи дека праам реклама) таму кој што има сасвим нормални цени т.е. доста пониски од останатите во неговата околина. Секоја чест на таквите како него. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И во Стара Чаршија се супер цените по кафичи. (освен во винскиот)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И во пивницата е скупо, бар за Лашкото и Скопското можам да гарантирам. :)
Да,таму е соленко.Но во калдрма,турскиот,Дамар цените се доста пристојни.Во калдрма (ракија бар) можеш да се исофраш како човек и да се изнапиеш,дури да частиш :))Се надевам нема да збеснат...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знам што се буните за кафичите, чим Темно Лашко на Пиволенд го направија 90 денари - што очекувате?

Да, точно е, се плаќа седенката, ама некои премногу си ја преценуваат таа седенка. :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
И тоа шо викаш, у право си. :) Иначе секоја чест на исклучоците од таа хај-прајс шема на ул. Македонија. Има еден кафич (нема да го именувам да не искочи дека праам реклама) таму кој што има сасвим нормални цени т.е. доста пониски од останатите во неговата околина. Секоја чест на таквите како него. :)
Чоек работава не е за реклама туку да се дознае во кои места во Скопјево има кафичи со евтини цени. Еве јас наведов 2. You do the same :)

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Да,таму е соленко.Но во калдрма,турскиот,Дамар цените се доста пристојни.Во калдрма (ракија бар) можеш да се исофраш како човек и да се изнапиеш,дури да частиш :))Се надевам нема да збеснат...
Во Калдрма не сум бил, треба да се помине. :)

Чоек работава не е за реклама туку да се дознае во кои места во Скопјево има кафичи со евтини цени. Еве јас наведов 2. You do the same :)
Океј, кафичот се вика Белисимо (таму каде што ќе биде и хуманитарната забава на Гратис Гушкање). Еспресо големо е 50, макијато ако не се лажам 60. Ги има оние пакетчиња кафе+сок за 80/90/100 денари (зависи шо кафе пиеш). Точено Скопско 0.5 е 110 денари. Јас прв пат кога отидов се изненадив од цените. Затоа ако идете на ул. Македонија ви го препорачувам Белисимо. :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
а што е разликата во други градови ако е пресудна цената кој колку инвестирал ?
еве пријателов горе кажува кај него тамо 80 денари турборг , кај нас туборгот е 150
еве една споредба да направам со цени кај нас и во штип ( пошто најтазе ми е пред некоја недела што бев во штип )

Штип Скопје
Скопско 70 120 ( ако го најдеш скопско )
Туборг 80 150
Џони 120 200
Јегер 100 180

за други незнам а и јадење , пица на парче 40 денари ! :) пастрмајлија 120 кафиња по 50.. дури имаше едно место по 20 денари беа кафињата као некој есенски попуст :))))

и сеа ако споредиш кафичот Angels изгледа многу подобро од многу кафичи што се во скопјево што продаваат по 200 денари пијачка а тамо е 100... али јебига
Slash, неблагодарно е да споредуваш места како Штип или слични на Штип со елитни или макар попристојни локали во Скопје, пред се заради трошоците. Колку на пример чини месечна кирија за локал на поубаво место во поелитна околина во Штип а колку во Скопје? Да не зборуваме за куповната моќ на населението во помалите градови која исто така условува цените да се разликуваат. Како и да е, насекаде се такви приликите. Во главните градови секогаш е токму се поскапо.
Не дај боже да ти текне во посткомунистичка Москва да се напиеш кафе во близина на Црвениот Плоштад...кожата од грбот ќе ти ја одерат. За Рим и Париз поарно да не муабетам, а и Лондон не заостанува многу зад нив.
Сакале или не, мораме да прифатиме дека во некое комуњарско минато кога ке седневме во ресторан да пиеме кафе веројатно тогаш чинеше околу 20-30 денешни Македонски Денари, но можевме да добиеме само турско. Едиснствениот избор беше во зашеќереноста, благо, средно или горчливо. Пивото исто така беше за ич пари, но имаше само „Скопско“ и никакво друго, додека од водка имаше само „Тројка“ зашто таа лиценцно се произведуваше во СФРЈ и беше исто така ептен евтина.
Поголемиот избор на артикли, уредувањето на локалите, создавањето на модерен имиџ и тренд секако дека чини пари кои сопствениците на локалите или бизнисите во угостителството ќе ги вратат единствено преку дневниот промет. Колку поголем влог и трошоци - толку повисоки цени.

--- надополнето ---

И во Стара Чаршија се супер цените по кафичи. (освен во винскиот)
Не ми кажуј, секој ден јадам во Чаршија, живо џабе е! :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не ми кажуј, секој ден јадам во Чаршија, живо џабе е! :)
Препорачај местенце за јадење у Чаршија?
Не ја посетувам многу често (осим капан-ан), али барем тие неколку пати што сум бил, сум си поминал феноменално..

Kajgana Shop

На врв Bottom