Е а зашто викаат дека е подобро да се запишува кога се добива колку ти касни ова она? Зошто запишуваат некои девојчиња?.. А и мајка ми ми спомна исто нешто пошо мене ми прај и пауза неколку месеци некад или ми се мења за некој ден.. Зашо треба да се знае како добиваш?
И јас си запишувам
Значи треба да знаеш кога добиваш менструација а и гинеколозите велат да запишуваме, затоа што на преглед те прашуваат на колку денови добиваш, дали ти касни, колку ти касни, често ли ти е нередовна итн.
И ти не треба да кажеш не знам, сепак треба да си имаш прилично точни резултати.
Секоја втора девојка има нередовна менструација, а тоа во глобала не е добро. Но современ начин на живот, брза исхрана, носење блузички со голи стомачиња, невнимавање, пубертет и сето тоа влијае на хормоните и затоа нередовната менструација е многу честа кај младите. Потребна е хормонска стабилност за да добиеме.
Така да добро е да си запишуваш, посебно за тие што се сексуално активни
A откако почнав да пијам апчиња на природна база
од ночурка кои се за регулирање на меструацијата и пмс, ми е редовно веќе неколку месеци. Конечно после 10 години
Не дека ми каснеше многу, ама по неколку дена до 10 дена максимум.
Ги препорачувам зашто стварно помагаат и малку се намалуваат болките кога ќе добиеме (бидејќи јас имам преголеми болки сосема не ми помагаат, но сепак бројот на испиени кетонали сега е драстично помал), значи тие што имаат помали болки може воопшто сега да не ги боли.
Ги има во Natural Wealth а јас сега пијам и едни исти но на друга фирма, германска е не знам да прочитам огромен збор е