Прваче маче! :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Период околу 2000-та, Декември, камен ладно, одиме сабајле на училиште, некој до камења сјебал 4 прозорци во училницата.

Го викаме хаусмајсторот, пијан ќор уште во 8 сабајле, вели нема прозорци за замена, и зема најлонски вреќи од три петнаесет (15:15:15) вештачко ѓубре и ги кова наместо прозорци. Фучи промаја колку сакаш, поминуваат две недели, абер нема за нови прозорци, по логиката од мамичката поназад, изгледа требаше да го почнеме зимскиот распуст порано.

Друга случка со бравата, пак во истиот период, се заеба и не се затвораше. Ходниците излегуваа од внатрешната страна кон надвор, а пола прозорци беа партал. Промаја, упм, пак никој не ја поправа, и учителката смислува генијално решение — машките од класот (пилиштари до 4-то) ќе се менуваат и ќе ја држат кваката за да не се отвори вратата. Така теравме месец дена, на крај дојде заебаниот и закова шајка на вратата, па ја затворавме од внатре со „жапка" небаре затвораме полски кенеф.

Ако ги третираат вака денешниве снегулки, ќе ечи цела држава. Тогаш ако зуцневме, директорот знаеше и превентивно да не опали (сендвич, тост или реденка — си бираш метод на тепање). Ебате грдата комуњара неспособна, глумеше дека е битен фактор. Еден пијан, друг силеџија, третиот не се ни појавуваше на часови оти имал приватна работа. По ликовно и физичко не праќаа во Депортиво да им играме спортска...од каде тргнавме, и предобри сме во напредокот.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.785
Поени од реакции
4.285
Оваа не беше таа што правеше слава у кафана? Простача, мисли дека живее у нејзин свет. Ама ако, нека не го носи детето у школо, после ќе вика детето ми е необразовано, заболе не курац. Туку поглупи се тие што ја подржуваат, гарант сите се феминистки и веганки.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
Какви спомени навраќате ехеее.
Одиш на школо, те вади на табла наставникот(овоа до основно) и прашуе. Како викаш „не знам наставниче“ по 1 шамар мава.
по 3 прашања, 3 жешки ти ги лепи. Само демократија дека, имаш право третиот на кој образ да ти го залепи третиот.

Трајко биологија за уво те држи наведнат ко геврек накај катедрата негова. Со една рака те држи со другата те тепа. За воа ли татко ти работи да не учиш. Паметот ни го дотеруваше. Ти се плаче те боли, ама стискаш заби. Кај не си научил па и срамота да плачеш пред женските.
Оди па дома кажи ако ти стиска. Викаш ме тепаше наставникот и одма татко ти (у мојов случај мајка ми), ја вади влечалката(оружје по избор у секоја куќа различно) чик куманово со еластицитет ти се отцртуе на газот ЧИК со големи букви.
Не си ја довршил реченицата зошто те тепал наставникот ама наставникот те тепал па он нема шанси да згрешил, со право те тепал.

И тоа наставникот го гледа татко ти другата ден и уште од другата страна на улица се дере, го тепав син ти не учи.
Ако па да го тепаш вика татко ти. Дома пак јадеш ќотек си го посрамотил. Ти си државен непријател број 1.

Сеа на Андреј жешко ќе му било да не одел.... Море дете мајка ти е за ебавање ти не си криво.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.137
Може да се отвори нова тема со мислењава, или да се пребацат во некоја веќе постоечка, нека не се бришат.

Иначе мене наставничката што ми беше од 1 до 4 одделение, јадев ќотек од нејзе како магаре за се, немаш домашна = ќотек, не знаеш песна на памет = единица + ќотек, си добил единица на тест = домашен ќотек. Ама најјако ми беше кога дојде наставничката кај мене дома на моиве да им рекламира некакви креми ала бекутанче за да заработи некој денар +, стариве пресреќни им влегла учителката на единичарот дома, и кремите и ги купија, и кафе и направија. Јас целиот црвен, те јаде јанѕа да не каже нешто лошо за мене, па пак да јадам ќотек од моиве кога ќе замине... Трауми

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.787
Поени од реакции
21.326
Драа

Хаус мајсор у школу ни беше Ангелко сс моф на зуби и фаца му беше како Рошан од Доту.
Копаше на бабиндолску ракију.

Сфак прозор што нешто не функционираше он ке му лупнеше две три шајке и решен проблем.

Цела школа немаше ебан прозор што се отфара.Сфе заковано сс шајку.

Како вакумирани кикирики бесмо.

Златни девеести.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
Ништо не добивте од ќотекот, ниту пак нешто истиот ве научи затоа поштедете не од овие глупости од муабети.
Знаете како е тоа најевидентно? Просто погледнете ги сегашниве пензионери или нивните деца (како Миа Костова) врска од живота немаат, доволно е да се качиш во јавен превоз или во некоја институција па да видиш однесување на ниво од нивна страна! А ко божем тепани биле во школо

Капак е што голем дел од тие постарите генерации па фатија и војска дури да служат, па пак испаднаа нула од луѓе...во пикот на својата младост за време на осамостојување на Македонија, беа решени во два потези од цела комуњарска фела и останаа со таквото во раце...без збор кажан, толку од карактерот стекнат во образовниот процес.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Interesno e da se napomene deka ponovite pointelegentni generacii gi resija istite tie komunjari so finta cevli na plostad i besplatno zdravstvo na zapad i ovie ko somovi na dudinka site se upecaa, ne samo so se upecaa tuku i im ja zavrsija valkanata rabota za niv za pak da ostanat so kurot vusta.
Tolku okolu karakterot steknat vo ponovite vreminja :toe:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Не е лошо прво да земе да си го вакцинира детето, кога веќе е тема на муабет.

Образованието и условите во школите не се за фалење, би било фино властите и општините да не крадат, па да се има сапун, тоалет асален, па отом потом и клими.

Ама вакви кутри деца што растат со Леон мамичка синдром, иу.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
Interesno e da se napomene deka ponovite pointelegentni generacii gi resija istite tie komunjari so finta cevli na plostad i besplatno zdravstvo na zapad i ovie ko somovi na dudinka site se upecaa, ne samo so se upecaa tuku i im ja zavrsija valkanata rabota za niv za pak da ostanat so kurot vusta.
Tolku okolu karakterot steknat vo ponovite vreminja :toe:
Нашле на кого да се огледаат децата...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.363
Мие ко бевме мали идевме по 3 и пол километра до школо, по снег, по дожд, никој не те прашуе.
Река треба да поминеш, а мостот паднал, па виткај ногавици и полека гази...
еднаш едно дете го нападна глутница волци, целиот беше издраскан коа дојде на први час

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
Мислењата за детето на Миа Костова преместени тука. Не најдов посоодветна тема, ако некој најде нека стави линк, ќе ги префрлам таму.

Патем, мислам дека со 150 изостаноци (оправдани) се оди на советување и подоцна на испит. Дај боже да му ги пишуваат изостаноците, па слободно нека не го пушта на школо.

Kajgana Shop

На врв Bottom