Прваче маче! :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Првиот училишен ден..
Баш тој ден братми требаше да биди петто одделение и се туфкаше цело време, а јас се радував ко којзнае шо да е.
Се наредивме во една редица и учителките си ги читаја учениците од својот клас.
И толку од тоа се сеќавам.. и уште се сеќавам дека сите се гледавме ко од марс паднати да сме.
И истиот ден дома гости... вујко ми ми даде чак и 50 марки(на времето) за тоа што сум почнала нашколо:vozbud:

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Како може да помине прв училишен ден, секако збунето :) Еден куп деца, родители, наставници, мислиш цел град се собрал на едно место... трета клупа до вратата, заедно со мојата другарка која понатаму увек каснеше на часови а живееше до школото тоа ужасно ме иритираше... и забегав сорри... у принцип ок беше, а и наставничката ми се погоди за мерак, многу си ја сакав :smir:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Се сеќавам и тоа на целиот ден,Седев на првата клупа од кај вратата..И прв пат се заљубив...Љубов на прв поглед..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
....И гараон се опиша од својо прв школски ден :pos2:

Он топик:Памнам мама ме однесе у школото и беех како од марс паднана и после фатих се со рака со 1 момичка(до ден денеска седам со неа у иста клупа ) и ојдееме кај учитело ини ги читаа имињата таму.И памнам големите ни приредија претстава и со мандолини свиреа и пееја(колку им се воодушевуваах у тоа време)

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Само се сеќавам дека сакав да си се вратам дома :$
А уште 6 месеци нема ни да го гледам школото веќе :|

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Аххх...првиот школски ден...уште од првиот ден знаев дека нема да го сакам школото...

U

UniqueGirl

Гостин
Првиот школски ден.. Бев со едно бело (ми се чини) фустанче ..кикички, розеви машнички ..кондурчиња едни лаковани :icon_lol: Прав келеш :kesa:
Се тегневме по ходници со мама пошо никако не можев да сварам околинана околу мене. Неколку дена по првиот школски си разменивме и по некој шамар со колешката,..па ја користам оваа прилика да ја поздравам. И ондак то..не ми буди некои фини спомени :pipi:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.257
Ех прваче, јас сум башка последната генерација на титови пионери бе ...:pipi:
Ни даваа црвена марама и титовка со петокрака на глаа, и дојдоа војниците од ЈНА тогашна и незнам таму пушките ни ги покажуваа, а ние што да ти расправам ризик јак мила душа....
И да поминувавме под знамето тоа црвеното апла комуњарското и таму две девојчиња од 8мо не чекаа со крем банани под 2 дури ни даваа :) и коа не собраа у холот на училиштето, директорот вика ајде кој ја знае песничката прваче, и стана прво едно девојче и почна два збора и зеде да плаче и си седна до мајка и, и ајмо следеќи и јас станав и мајка ми таква нерва ја фати, ми вика немој да си станала и да се расплачеш, ја си и викам абе нема ќе видиш, и станав ко од пушка ја изрецитирав и онака аплауз громогласен цела сала и среќи што да ви раскажувам..

Е сега после долги години имам репетицио... ќерка ми прваче, и таква сериозна цела здрвена мислиш ќе докторира на харвард :))), ама супер со насмевки без инциденти поминавме сличиња, и да па имаше крем бананчиња, па сега за 2 год следува машка половина да видиме како ќе се сноси :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
13 години пројдоа од првиот школски ден мој, ама сеуште памтам дека носев зелена маичка, која ептен ми ги истакнуваше очите, а богами и плавата коса. :icon_lol:

Ах, спомени... Колку брзо проаѓа времето, чудо едно.

С

Смока

Гостин
Ооооф колку возбудлив деен :)
Јас и мама под рака и правец у школо. Внатре во холот гужви страшни да не можеш да се разминеш и во тие мешаници си ја видов другарката од градинка и ја фатив за раче и двете такви малечки: јас во фармерчиња и розева блузичка со цветчиња, а таа во розево цела ..и такви розеви ко имбецили хххх и ни ги прочитаа имињата и требаше да одиме по наставничката ама ние не можевме да ја видиме кај отишла и мајка ми таква ене ја трчај натака, се снајдов...и голема опсесија ми беше у прва клупа да седам..и седнав ама ме преместија следната недела хехе и знам следниот ден не можев училницата да ја најдам и со дедо ми баравме по целото школо и се молев шо побрзо да ја најдам (голем поим беше школото у тоа време xD).
ееех времињааа...:wink:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Screenshot 09-04-2024 17.40.32.png Screenshot 09-04-2024 17.40.59.png

... некаде ваму,таму, првачиња 2024!

Screenshot 09-04-2024 17.40.13.png Screenshot 09-04-2024 17.39.50.png

...новите генерации првачиња на 21 век!

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.787
Поени од реакции
17.307
Драга

Ме потсети Шики на постов од една дешавка во средно. Имено беше кочан ладно надвор, не можам да се сетам кој месец беше, ама мислам дека беше декември. Сигурен сум само дека беше петок. Во училницата имаше голема смрдеа од парното, бидејќи имаше проблем со цевката, па голем дел од класот решивме да напуштиме во знак на револт.

Тргнавме надвор, арно ама го видовме заменикот и ни нареди да се вратиме. Ние младалачки бунтовнички карактер си отидовме во кафич. Во понеделник не сочека укор и ајде во основно фалсификувавме потписи или подметнувавме на „понежниот“ родител, кога требаше на тестови и писмени да стават, ама ова нема шанси да сокриеш. Среќа не добив ќотек, ама добив друг „третман“ од родителите.

Сега родителите од децата прават нежни гомна, тоа го знам по професорите кои ги знам и се жалат од нив. Уште и оценките ги имаат на дланка со еден клик, порано мораше татко ти/мајка ти да дојде на училиште да ги провери и уз тоа да поразговара со наставникот. Секако ако не е се како треба, што би рекол Врчак “Ке дознаеш што е пекол, пред да отидеш во рај“. Исто и телефонски или преку пораки приватни/во група ги замараат.

Kajgana Shop

На врв Bottom