- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 3.848
- Поени од реакции
- 960
Чекај малку. Изгледа погрешно си ме прочитал. Јас не зборев за чување на верата во тајност, туку за постење во тајност. Еве види:Така си е, чувај си ја твојата вера во тајност, и не кажувај ништо за неа,
Пишувам на кирилица за да бидам правилно разбран, но ете, и покрај тоа, понекогаш се дешава луѓето погрешно да ме разберат. Инаку за мојата вера јас со гордост и со радост пишувам и зборувам и нема тука што да кријам во тајност. Еве на пример види на оваа тема на страна 94 Lurtz ме праша за тоа како ние го прославуваме Велигден и јас му пишав еден голем текст за тоа:Чорбаџија напиша:А како јас постам тоа е моја лична работа и мојот Господ Исус Христос ми заповеда да не се фалам колку постам.
„А ти, кога постиш, помажи ја својата глава и измиј го своето лице, за да не те видат луѓето дека постиш, но твојот Татко, Кој е во тајност; и твојот Татко, Кој гледа во тајност, ќе те награди јавно.”“ (Господ Исус Христос, ев. Матеј 6:17, Библијата)
http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-94#post-5858052
Вистина воскресна!Христос воскресна.