- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 6.575
- Поени од реакции
- 9.228
Се гледа дека најозбилно си ја сфатил работата со учењето за приемен. Браво! Само така продолжи!Уште во пустината лично Исус му кажа на Павле шо треба и како да прави
Се гледа дека најозбилно си ја сфатил работата со учењето за приемен. Браво! Само така продолжи!Уште во пустината лично Исус му кажа на Павле шо треба и како да прави
Што правиме со контрадикторноста во изјавите? Во било кој суд да дадеш таква изјава, судот ќе го прогласи твоето еведоштво за лажно. Еднаш вели останатите го слушнале гласот, потоа вели остнатите не слушнале глас? Ако тука нема веродостојност и вистинитост, зошто би имало кажаното после тоа?Да те потсетам што кажа:
Aко мислиш дека е лесно да си поп, стани и ти поп. Сега ќе ти кажам, а за понатаму загреј го добро столчето ако мислиш да го поминеш приемниот испит на Богословскиот факултет.
Дошол Ананиј и му рекол:„Брате Савле, прогледај“. И во тој миг Савле прогледал, а Ананиј му рекол:
„Бог на нашите татковци те определил да ја познаеш Неговата волја, да Го видиш Праведникот и да чуеш глас од устата Негова,
зашто ќе Му бидеш сведок пред сите луѓе за она, што си видел и чул.
И сега, што се чека? Стани, крсти се и очисти ги гревовите свои, призовувајќи го името на Господа Исуса.“
Го чуле, но не го разбрале гласот.Што правиме со контрадикторноста во изјавите? Во било кој суд да дадеш таква изјава, судот ќе го прогласи твоето еведоштво за лажно. Еднаш вели останатите го слушнале гласот, потоа вели остнатите не слушнале глас? Ако тука нема веродостојност и вистинитост, зошто би имало кажаното после тоа?
14. Сите паднавме на земја и јас чув глас што ми зборуваше на еврејски јазик: Савле, Савле, зошто Ме гониш? Тешко е за тебе да се риташ против бодило.“Се гледа дека најозбилно си ја сфатил работата со учењето за приемен. Браво! Само така продолжи!
ηκουσαν значи "слуша" е не разбира. Види во кој контекст е употребен во Јован 4:1.Го чуле, но не го разбрале гласот.
http://biblehub.com/lexicon/acts/9-7.htm
http://biblehub.com/lexicon/acts/22-9.htm
Let,ako si bil dobro ako ne prasaj nekoj sto bil kaj jasnovidec.Ama od ovie ''jaki'' jasnovidci.Tamu oni ti kazuvaat raboti od minatoto sto si gi napravil za koi i ti si gi zaboravil.Ti gi kazuvaat so tolkava preciznost,isto kako da te gledale.7. А луѓето, што одеа со него, стоеја зачудени, оти слушаа глас, а никого не гледаа.
Дела 9
9. Оние, кои беа со мене, ја видоа светлината и се уплашија; но гласот на Оној, Кој ми зборуваше, не го чуја.
Дела 22
Mислиш вака?ηκουσαν значи "слуша" е не разбира. Види во кој контекст е употребен во Јован 4:1.
Разбира се пишува: "συνιέναι", можеш да споредиш во Лука 24:45:
τότε διήνοιξεν αὐτῶν τὸν νοῦν τοῦ συνιέναι τὰς γραφάς· καὶ εἶπεν αὐτοῖς
Word origin:
KATA MAPKON 4:33Word origin:
from a prim. word mean. hearing
Definition
to hear, listen
Ете така, значи зборот е "слуша", а не "разбира":KATA MAPKON 4:33
Καὶ τοιαύταις παραβολαῖς πολλαῖς ἐλάλει αὐτοῖς τὸν λόγον, καθὼς ἠδύναντο ἀκούειν,
( И со многу такви параболи им го проповедаше словото, колку што можеа да слушаат.)
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ 4:21
Λέγετέ μοι οἱ ὑπὸ νόμον θέλοντες εἶναι· τὸν νόμον οὐκ ἀκούετε;
(Кажете ми, вие, што сакате да бидете под Законот: не го слушате ли Законот?)
Стих каде се употребува "разбира" имаш во Лука 24:45:Го чуле, но не го разбрале гласот.
http://biblehub.com/lexicon/acts/9-7.htm
http://biblehub.com/lexicon/acts/22-9.htm
Но не и во стиховите каде Павле ја опишува случката.ηκουσαν значи "слуша" е не разбира. Види во кој контекст е употребен во Јован 4:1.
Разбира се пишува: "συνιέναι", можеш да споредиш во Лука 24:45:
τότε διήνοιξεν αὐτῶν τὸν νοῦν τοῦ συνιέναι τὰς γραφάς· καὶ εἶπεν αὐτοῖς
abe sedi miren ti sam na sebe ne znash da si objasvish na drug ke objasvish.
1.greshka si,ne bil samo slikar tuku i naucnik,muzicar,inovator astronom itn.
2.greshka si,ne te naucile na bogoslovski deka crkvata e narodot pljus toj i fakicki e del od crkvata preku negovite dela po hramoite.
3.ovo ti e polutocno.
4.greshka si,samata kompozicija e podelena na dva dela od koi ednata go prestavuva covekot a vtorata ideologijata na hristijanstvoto za natprirodnoto i so cel toj kup e staven vo forma na covecki mozok koj ja prestavuva covekovata psiha so sto avtorot prenesuva poraka koja ti nemash dovolno a'kl da ja svatish.
5.taka e slikata prikazuva goli individui koi onaka drugarski si opshtat.
6.koj si ti da kazesh dali e ili ne pogreshno prestaven?na skype da ne se gleas so nego?
P.S
P.P.S
mar30,@MIKI1
Jas sum poveke neshta megudrugoto i individua so sloboden um za razlika od tebe jas gi pocituvam covekovite prava na pripadnost i izbor neshto so sto crkvata odnosno hristijanstvoto ima problem.
Тажно е колку ти немаат смисла реченициве. Дислексичен си?Let,ako si bil dobro ako ne prasaj nekoj sto bil kaj jasnovidec.Ama od ovie ''jaki'' jasnovidci.Tamu oni ti kazuvaat raboti od minatoto sto si gi napravil za koi i ti si gi zaboravil.Ti gi kazuvaat so tolkava preciznost,isto kako da te gledale.
STO SAKAM DA KAZAM SO OVA,TI MISLI.ILI DA TI POMOGNAM,SAM RAZMISLI ZOSTO KAJ JASNOVIDEC TI NE GI SLUSAS ''ONIE'' OD KOI TOJ DOBIVA INFORMACII,TOA TI E VO KONTEKST NA OVA,ZOSTO DRUGITE SO PAVLE,TOGAS SAVLE NE SLUSNALE ZA TOA.
Mnooooooooooooooooooooooooooogu treba znaenje Let,MNOOOOOOOOOOOOGUUUUUUU!
Не признавам јасновидец ако барем еднаш на фатил седумка на лотоLet,ako si bil dobro ako ne prasaj nekoj sto bil kaj jasnovidec.Ama od ovie ''jaki'' jasnovidci.Tamu oni ti kazuvaat raboti od minatoto sto si gi napravil za koi i ti si gi zaboravil.Ti gi kazuvaat so tolkava preciznost,isto kako da te gledale.