Прашање за Христијанството III

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Toa e спрема Павле, Павликанство не Христијанство.
Уште еднаш ќе ти повторам:
Хомосексуалноста нигде не е осудена ни проколната од Исус
Исус лекуваше хомосексуалец
Нема никакви пречки сперма Исус Хомосексуалец да биди свештено лице
Pavlikanstvo hahahahahahahahahaha! :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Ti zabravas deka APOSTOLITE prvo bea krsteni od SVETIOT DUH pa pocnaa da PROPOVEDAAT sto znaci Pavle toa go napisal pod vodstvo na SVETIOT DUH a ne nego sto mu teknalo! zatoa i sedi napisano vo Biblijata,zosto e BOZJO!
Ajde ne me zamaraj so tvoite sektaski sfakanja.Napravi crkva pa tamu legaliziraj i zoofilija ako sakas a ne homoseksualnost.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Pavlikanstvo hahahahahahahahahaha! :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Ti zabravas deka APOSTOLITE prvo bea krsteni od SVETIOT DUH pa pocnaa da PROPOVEDAAT sto znaci Pavle toa go napisal pod vodstvo na SVETIOT DUH a ne nego sto mu teknalo! zatoa i sedi napisano vo Biblijata,zosto e BOZJO!
Ajde ne me zamaraj so tvoite sektaski sfakanja.Napravi crkva pa tamu legaliziraj i zoofilija ako sakas a ne homoseksualnost.
Павле никогаш не бил ученик ни апостол на Исус ни го видел ни го слушнал некогаш во животот. Павле сам за себе сведочеше дека е избрано од Исуса и при тоа 3 пати дава различни искази. Било кој суд него би го казнил за давање лажни изјави.
Ај ти вака паметен радостен и насмеан кажи ми како Павле станал апостол?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Павле никогаш не бил ученик ни апостол на Исус ни го видел ни го слушнал некогаш во животот. Павле сам за себе сведочеше дека е избрано од Исуса и при тоа 3 пати дава различни искази. Било кој суд него би го казнил за давање лажни изјави.
Ај ти вака паметен радостен и насмеан кажи ми како Павле станал апостол?
Ne bil go slusnal ???????????????????????????? Siguren si ??

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ne bil go slusnal ???????????????????????????? Siguren si ??
Како Павле станал апостол.
Знаеме дека Исус лично им се обратил и ги повел апостолите и тие го следеле слушале гледале.
Како Павле станал Апостол

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Како Павле станал апостол.
Знаеме дека Исус лично им се обратил и ги повел апостолите и тие го следеле слушале гледале.
Како Павле станал Апостол
Odgovori mi na prasanjeto pa jas na tebe.SIGUREN LI SI DEKA NE GO SLUSNAL ??????????????????

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Odgovori mi na prasanjeto pa jas na tebe.SIGUREN LI SI DEKA NE GO SLUSNAL ??????????????????
Павле тврди дека гласот кој од никаде му се обратил бил на Исус. Така Павлле вели сам за себе, но другите апостоли биле со Исус со денови и месеци и оделе и го слушалЕ и го гледале и спиеле и јаделе со него, за да бидеме сигурни дека тоа што Павле го слушнал беше Исус треба да го знаеме тој настан и сведоците

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
ни го слушнал некогаш во животот
Тој падна на земјата и слушна глас, како му се обраќа: „Савле, Савле! Зошто Ме прогонуваш?“ Dela Ap 9:4
Drugo,sto ne ti e jasno ??
Cel zivot li mora da ve opismenuvam..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тој падна на земјата и слушна глас, како му се обраќа: „Савле, Савле! Зошто Ме прогонуваш?“ Dela Ap 9:4
Drugo,sto ne ti e jasno ??
Cel zivot li mora da ve opismenuvam..
7. А луѓето, што одеа со него, стоеја зачудени, оти слушаа глас, а никого не гледаа.
Дела 9

9. Оние, кои беа со мене, ја видоа светлината и се уплашија; но гласот на Оној, Кој ми зборуваше, не го чуја.
Дела 22

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.583
Поени од реакции
9.230
7. А луѓето, што одеа со него, стоеја зачудени, оти слушаа глас, а никого не гледаа.
Дела 9

9. Оние, кои беа со мене, ја видоа светлината и се уплашија; но гласот на Оној, Кој ми зборуваше, не го чуја.
Дела 22
Оние кои биле со него, откако Павле го заслепила светлината и не можел да гледа, што направиле понатаму?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Оние кои биле со него, откако Павле го заслепила светлината и не можел да гледа, што направиле понатаму?
Еднаш вели го слушале гласот, после вели не слушнале глас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
го однеле во дамаск[DOUBLEPOST=1437648662][/DOUBLEPOST]
Еднаш вели го слушале гласот, после вели не слушнале глас.
Многу проблеми со Павле излегоја

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.583
Поени од реакции
9.230
е то не знам па ти поможи ми и кажи ми
Да те потсетам што кажа:

Е да тешко е да си земјоделец, на сонце на дожд на ветер надвор в поле па орај копај жнеј собирај барај пласман...
полесно е да си поп, промрмори нешо в брада речи Амин - оп 6000 в џеп
Aко мислиш дека е лесно да си поп, стани и ти поп. Сега ќе ти кажам, а за понатаму загреј го добро столчето ако мислиш да го поминеш приемниот испит на Богословскиот факултет.

Дошол Ананиј и му рекол:„Брате Савле, прогледај“. И во тој миг Савле прогледал, а Ананиј му рекол:

„Бог на нашите татковци те определил да ја познаеш Неговата волја, да Го видиш Праведникот и да чуеш глас од устата Негова,
зашто ќе Му бидеш сведок пред сите луѓе за она, што си видел и чул.
И сега, што се чека? Стани, крсти се и очисти ги гревовите свои, призовувајќи го името на Господа Исуса.“

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да те потсетам што кажа:

Aко мислиш дека е лесно да си поп, стани и ти поп. Сега ќе ти кажам, а за понатаму загреј го добро столчето ако мислиш да го поминеш приемниот испит на Богословскиот факултет.

Дошол Ананиј и му рекол:„Брате Савле, прогледај“. И во тој миг Савле прогледал, а Ананиј му рекол:

„Бог на нашите татковци те определил да ја познаеш Неговата волја, да Го видиш Праведникот и да чуеш глас од устата Негова,
зашто ќе Му бидеш сведок пред сите луѓе за она, што си видел и чул.
И сега, што се чека? Стани, крсти се и очисти ги гревовите свои, призовувајќи го името на Господа Исуса.“
Уште во пустината лично Исус му кажа на Павле шо треба и како да прави

Kajgana Shop

На врв Bottom