Прашање за Христијанството III

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Исламот,Хиндуизмот и сите не-христијански религии ги сметам како инвестиции на Сатаната.Инвестиции затоа што преку нив инвестира во тоа оние кои ќе го примат исламот,ќе се преобратат во него да ја изгубат можноста за Вечен живот и Спасение.Не навредувам никого никогаш,нити па заради неговата религиозна определба.Има многу муслимани на светот што се добри луѓе и сум сретнал такви,но моето искрено верување е тоа.

За второто, зависи ти реков кој Евреин,од мојот пријател имам слушнато дека ,,Евреите од мали се учат да бидат први во се што прават'',со други зборови најголеми и најуспешни во тоа што го работаат.Така да,оние Евреи кои се на водечки функции,милионери и милијардери тие со сигурност буквално го толкуваат Талмудот.Овие другиве поретко,ете Кабалата,Мусар и другите.Јас неможам да го толкувам лично затоа што не сум Јудаист.Moже само мислење да дадам.
E kako ova go kaza,investicija na Satanata.I toa muslimanite koi veruvaar vo site starozavetni proroci,gi drzat starozavetnite zakoni,se obrezuvaat,a osven toa veruvaat deka vo Sudniot den ke dojde Isus Hristos kako Sudija.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
E kako ova go kaza,investicija na Satanata.I toa muslimanite koi veruvaar vo site starozavetni proroci,gi drzat starozavetnite zakoni,se obrezuvaat,a osven toa veruvaat deka vo Sudniot den ke dojde Isus Hristos kako Sudija.
НЕ МИ ОДГОВОРИ НА ПРАШАЊЕТО ЗОШТО СЕ ШТО ЌЕ КАЖАМ ГО ИСКРИВУВАШ ИЛИ СИ НАПИШАЛ А ЈАС НЕ СУМ ВИДЕЛ ?

Да инвестиција е,проект,како сакаш наречи го.Не значи ако веруваат во Суден ден дека се божји народ,тоа значи дека не веруваат во правата вистина за тој Суден ден нити во правиот Бог.Исус во Исламот е најобичен пророк на Алах,и до гробот на Мухамед во Мека има празен гроб.Тој е за Исус ако не се лажам.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ako malce istrazuvas,ne samo Rimjanite,tuku i mornarite od XVIII vek umirale od skorbut,a znaes sto e toa nedostatok na citamin C.Pa do vtora svetska vojna se umirase od sipanici,tuberkuloza.Ako seuste ne bese zadolzitelno vakciniranjeto,jas i ti so sega ke bevme na Nebo,ili vo Vecnite Lovista.
Murugan,

даваш одговори на ниво‘ од 6-то одделение, а може и „мање„.

Тоа што во некои минати времиња, луѓето умирале од одредени болести, тоа разболување денес не е ништо помалку опасно или необично, а уште помалку искоренето. Денес се умира од: „сообраќајки„, од војни (види ги сите војни од 20-от век, кои по обем се историски непознати!), од рак, од кардио-васкуларни заболувања, од „шеќер„ и сл., ама родот човечки пак опстојува.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Не знам во што е но во Холандија 50% од оние кои примиле поливалетна вакцина не се меѓу живите.Така мислам дека видов една статистика.. а и онаа докторка Велков објаснуваше.Сакав да кажам дека нема врска неговата теза дека вакцината мора да те спаси..
Ako si od generaciite sto primavme kvalitetni vakcini i tie ne postedija od razni smrtonosni bolesti.A kvalitetot sega, toa e za vo nekoja druga tema.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ako si od generaciite sto primavme kvalitetni vakcini i tie ne postedija od razni smrtonosni bolesti.A kvalitetot sega, toa e za vo nekoja druga tema.
Eпа место да кажеш вакцината спасува,ќе кажеш дека некогаш спасуваа а денеска се чист бизнис и неретко чиста смрт.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не знам во што е но во Холандија 50% од оние кои примиле поливалетна вакцина не се меѓу живите.Така мислам дека видов една статистика.. а и онаа докторка Велков објаснуваше.Сакав да кажам дека нема врска неговата теза дека вакцината мора да те спаси..
Слаѓана Велков е приказна за себе:)

Тоа со Холандија не знам од каде е информацијата.

Вакцината не мора да те спаси, но со голема веројатност ќе те заштити.

Е сега зависи како е изработена вакцината, нели?

Нема поента да навлегуваме во начинот на изготвување на одредена вакцина.

Со други зборови вакцината е еден од поголемите пронајдоци во медицината кои го олеснуваат животот.

Секако, дека може да биде искористена и во профитабилни цели, како "вакцината" против птичјиот грип на пример.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643

Со други зборови вакцината е еден од поголемите пронајдоци во медицината кои го олеснуваат животот.

Секако, дека може да биде искористена и во профитабилни цели, како "вакцината" против птичјиот грип на пример.
Реков,некогаш да,сега само бизнис.Да не навлагаме во тоа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Eпа место да кажеш вакцината спасува,ќе кажеш дека некогаш спасуваа а денеска се чист бизнис и неретко чиста смрт.
Но тоа е до луѓето на кои им е побитен профитот од здравјето.

И да, ова е страшно што се случува денес во фармацевтската индустрија пред се.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Murugan,

даваш одговори на ниво‘ од 6-то одделение, а може и „мање„.

Тоа што во некои минати времиња, луѓето умирале од одредени болести, тоа разболување денес не е ништо помалку опасно или необично, а уште помалку искоренето. Денес се умира од: „сообраќајки„, од војни (види си сите војни од 20-от век, кои по обем се историски непознати!), од рак, од кардио-васкуларни заболувања, од „шеќер„ и сл., ама родот човечки пак опстојува.
Soobrakajki vo Stariot vek,pa da ako se sudrele nekoi magarinja,toa ne treba ni da pravis sporedba.A za toa sto sega vo ovie razvieni zemji ima kardiovaskularni zaboluvanja,diabetes se e toa poradi nezdravata ishrana,sto vo minatoto go nemalo.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Soobrakajki vo Stariot vek,pa da ako se sudrele nekoi magarinja,toa ne treba ni da pravis sporedba.A za toa sto sega vo ovie razvieni zemji ima kardiovaskularni zaboluvanja,diabetes se e toa poradi nezdravata ishrana,sto vo minatoto go nemalo.
не гледаш дека ти пиша ДЕНЕС ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Од омиленото информативно гласило на @MIKI1 - борба за параноју:

Данас се “филантропи” попут Бил Гејтса јавно залажу за употребу вакцина, ГМО хране и лажне здравствене заштите коју финансирају управо они, а све с циљем контроле становништва. Бил Гејтс и Дејвид Рокефелер водећи су чланови клуба милијардера који се у тајности састају и разговарају о коришћењу (злоупотреби) свих земаљских ресурса и њиховим могућностима за контролу становништва. Посебно се то односи на земље у развоју које су подложне за манипулацију. Остали значајни чланови те групе људи су Тед Тарнер, Џорџ Сорош, Варен Бафет, Опра Винфри и Мајкл Блумберг.

Link

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Soobrakajki vo Stariot vek,pa da ako se sudrele nekoi magarinja,toa ne treba ni da pravis sporedba.
Не пра‘ам споредба: ти правиш споредба.
Јас само посочив со каква леснотија се умира денес, а не пред нашата ера...[DOUBLEPOST=1410558843][/DOUBLEPOST]
.A za toa sto sega vo ovie razvieni zemji ima kardiovaskularni zaboluvanja,diabetes se e toa poradi nezdravata ishrana,sto vo minatoto go nemalo.
Полека: па нели тие земји се развиени, „као„ имаат јаки здравствени системи (вакцини, ово, оно...) ама пак умираат човеците. По твојава корегирана логика, ќе испадне дека денес појќе се умира, а во минатото помалку...:icon_lol:

Што можи да биди проблемо‘?...:unsure:[DOUBLEPOST=1410559022][/DOUBLEPOST]

„Кој на друг јама му копа, сам во неа паѓа„. (Мудрост од Стариот Завет).

Ха-ха!

Ако линков го посетат барем неколку членови од „Кајгана„ и се запознаат со поикава вистина од „официјалната„, тоа ќе биде голем успех...

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
„Кој на друг јама му копа, сам во неа паѓа„. (Мудрост од Стариот Завет).

Ха-ха!

Ако линков го посетат барем неколку членови од „Кајгана„ и се запознаат со поикава вистина од „официјалната„, тоа ќе биде голем успех...
Да, одма има да се уверат во оваа апсолутна вистина и да сватат дека вакцините се заговор на масоните против човештвото.....
Со што ли ви ги перат мозоците не ми е јасно....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, одма има да се уверат во оваа апсолутна вистина и да сватат дека вакцините се заговор на масоните против човештвото.....
Со што ли ви ги перат мозоците не ми е јасно....

Со словото на вистината и со Вистината...

А Вашите?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
@Donald Sikert уште не ти е јасно зошто имам сериозен пристап кон ова? Гледаш ли каква параноја се шири? Утре твоите деца ќе веруваат дека вакцината е нешто окултно и зло, тоа е она што го сакаат овие заблудени луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom