Прашање за Христијанството III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
А колкава е бројката на убиени православни Христијани по гулазите од Болшевиците? За крстоносните... кого палеле, гонеле и убивале тие? Одговор?
Чекај, ме прашуваш за Ленин и неговото движење и партија или мислиш на нешто сосема друго?

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Чекај, ме прашуваш за Ленин и неговото движење и партија или мислиш на нешто сосема друго?
Знаеш кои се болшевици? А знаеш колку Православни верници и свештеници погубиле? А знаеш ли зошто? Второ, кого све убивале крстоносците на кои денес се повикуваат огромен број на окултисти?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Реков ли дека бил спален? Не.
Сеа чекам твој одговор.:)
Јас го поставив ова прашање:

„...Дај просветли ме: прв пат слушам дека Коперник бил спален...„На „нетов„ не наоѓам таков податок....„

Ти, ем неповикан, ем се впушти во дискусија па напиша:

„...Мање- више Коперник.
Побитна е таа бројка (според мене изнесува) повеќе од 5 милиони лица (животи) кои биле запалени, прогонети, убиени, затворени или умреле во крстоносните војни....
Бројката од 1 лице е голема, се работи сепак за еден живот, а камоли за 5 милиони.
Повторно ќе ме пратиш кај Фрањо?:)...„

И сега, од мене очекуваш одговор?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
- Точно: не бил „таков„ начинот на „плодење и множење„.
- Не е познато точно каков би бил: претпоставката е дека нови луѓе би се создавале (не раѓале!) од желба/љубов кон ново човеково битие, аналогно на начинот на кој Творецот го створи Адама.
..
Хмм.

Се повеќе мислам дека Фон Деникен и неговите теории брзо ќе го запоседнат врвот.:)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Знаеш кои се болшевици? А знаеш колку Православни верници и свештеници погубиле? А знаеш ли зошто? Второ, кого све убивале крстоносците на кои денес се повикуваат огромен број на окултисти?
Болшевиците се поврзани со Ленин, односно мислам партијата на Ленин пред да станат комунисти. И ако дојдеме до заклучок дека тие се комунисти, што имам јас со комунизмот?
Ако е така и Америте убиваат муслимани, и овие се разнесуваат, но тоа не е суштината на ниту една религија. Второ, комунизмот не е религија, туку е општествено уредување, кажи колку православни христијани (само поради тоа што се Христијани) биле убиени во С.Ф.Р.Ј.?

Инаку, а колку православни Христијани убил Хитлер?[DOUBLEPOST=1401224109][/DOUBLEPOST]
Јас го поставив ова прашање:

„...Дај просветли ме: прв пат слушам дека Коперник бил спален...„На „нетов„ не наоѓам таков податок....„

Ти, ем неповикан, ем се впушти во дискусија па напиша:

„...Мање- више Коперник.
Побитна е таа бројка (според мене изнесува) повеќе од 5 милиони лица (животи) кои биле запалени, прогонети, убиени, затворени или умреле во крстоносните војни....
Бројката од 1 лице е голема, се работи сепак за еден живот, а камоли за 5 милиони.
Повторно ќе ме пратиш кај Фрањо?:)...„

И сега, од мене очекуваш одговор?
Да.:)
Еве сум слушнал теории дека бил запален, доживотен домашен притвор......
Суштината ми беше таа, прашањето ми е повеќе од јасно. Чекам одговор.

Или еве ти под прашање, дали зборот на папата вредел нешто во средниот век?:)

Последно уредено:

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Болшевиците се поврзани со Ленин, односно мислам партијата на Ленин пред да станат комунисти. И ако дојдеме до заклучок дека тие се комунисти, што имам јас со комунизмот?
Ако е така и Америте убиваат муслимани, и овие се разнесуваат, но тоа не е суштината на ниту една религија. Второ, комунизмот не е религија, туку е општествено уредување, кажи колку православни христијани (само поради тоа што се Христијани) биле убиени во С.Ф.Р.Ј.?

Инаку, а колку православни Христијани убил Хитлер?
Значи незнаеш, тогаш ништо од одговорот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве сум слушнал теории дека бил запален, доживотен домашен притвор......
„...А ја‘ од други сум слушнал, а и од други сум чул...„-рече д-р Паника.

Ја‘ прв пут у мој живот слушам (!!!) дека бил запален, а „нетов„ велит дека умрел у постела.[DOUBLEPOST=1401224376][/DOUBLEPOST]
Или еве ти под прпашање, дали зборот на папата вредел нешто во средниот век?:)
Највероватно....
Папата, било кој, некогашен или сегашен, си се чо‘ек од доверба, со оглед на тоа колку поклоници му се собираат на плоштадот пред храмот „Св. Петар„ у Ватикан.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Значи незнаеш, тогаш ништо од одговорот.
Последно што прочитав е дека умреле повеќе од 50 милиони луѓе од тој режим- социјализам. (Ама не сакав да искоментирам)
Многу во Литванија, најчесто од глад. А таа била членка на СССР, нели?
И повторно ќе те прашам, што имам јас или атеизмот со социјализмот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Отприлика исто што и ти.
Пак ќе ме остајш сирак, со неодговорено прашање?...:icon_lol:
Посочи некоја реченица од Фон, да видиме како размишља чо‘екот.

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
...

Или еве ти под прпашање, дали зборот на папата вредел нешто во средниот век?:)
Во средниот век имало случаеви да има и по 3 папи одеднаш. Папата бил дури и држан во притвор во Авињон околу 60 години како би имала моќ Франција? ПАпите биле марионети.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
„...А ја‘ од други сум слушнал, а и од други сум чул...„-рече д-р Паника.

Ја‘ прв пут у мој живот слушам (!!!) дека бил запален, а „нетов„ велит дека умрел у постела.[DOUBLEPOST=1401224376][/DOUBLEPOST]

Највероватно....
Папата, било кој, некогашен или сегашен, си се чо‘ек од доверба, со оглед на тоа колку поклоници му се собираат на плоштадот пред храмот „Св. Петар„ у Ватикан.
Остави го Коперник. Прашањето ми беше друго.

Значи неговиот збор ништо не значи или во превод кој го слуша?!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Последно што прочитав е дека умреле повеќе од 50 милиони луѓе од тој режим- социјализам. (Ама не сакав да искоментирам)
Многу во Литванија, најчесто од глад. А таа била членка на СССР, нели?
И повторно ќе те прашам, што имам јас или атеизмот со социјализмот?
колку што ми служи памтење и ми говори логиката, атеизмот не беше е помовиран од социјализмот како главно средство во борбата против Бога и православието? Значи луѓето по Гулази умирале од глад, не од системот атеистички, така?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во средниот век имало случаеви да има и по 3 папи одеднаш. Папата бил дури и држан во притвор во Авињон околу 60 години како би имала моќ Франција? ПАпите биле марионети.
...или поинаку кажано, зад секој бел (бело облечен Папа), стои по еден црн(омањаст), кој ги води работите...

Kajgana Shop

На врв Bottom