Прашање за Христијанството III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
- Не: телесното спојување, како начин на продолжување на родот, и кај човекот и кај животните, дадено е после падот Адамов од Рајот.
- Свеста на човекот му служи за друга намена,
- Црквата вели тоа што треба да каже и поучи.[DOUBLEPOST=1401199543][/DOUBLEPOST]

Dream on...
sakas da kazes deka pred padot ne bil planiran vakov nacin na razmnozuvanje?

togas kakov ?[DOUBLEPOST=1401200384][/DOUBLEPOST]
Има ред и кај луѓето. Ти немаш? И кое е тоа “умереното“? 2 пати неделно? 10 пати? 100?
mene me prasuvas ova ili po greska?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не батко Мики, сонувачите се на другата страна. Сонуваш и то со очи ширум отворени. Повели бујрум демант, ама пошто го немаш, ќе пробуваш својата заспаност да ја пресликаш и на другите. Не бива така Мики.

Има ред и кај луѓето. Ти немаш? И кое е тоа “умереното“? 2 пати неделно? 10 пати? 100?
ќе да биде 3-4-5 пати во животот, колку да се направат 3-4-5 деца и толку. и тоа под услов да се фати од прва. во спротивно ќе се омрси повеќе пати, ........ па сега ти вида за што се моли, дали да фати од прав или не ;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ќе да биде 3-4-5 пати во животот, колку да се направат 3-4-5 деца и толку. и тоа под услов да се фати од прва. во спротивно ќе се омрси повеќе пати, ........ па сега ти вида за што се моли, дали да фати од прав или не ;)
Ако не фати ни од 1000 има ин витро... Уф...пу пу не важи... не е дозволено :D
mene me prasuvas ova ili po greska?
Не бе, каква грешка. Тамам си е прашањето. Е малку во монтекст на Мики ама на тебе се однесува. Сакав да видам што е тоа “немање ред“. Над колку е немање ред. :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
sakas da kazes deka pred padot ne bil planiran vakov nacin na razmnozuvanje?

togas kakov ?
- Точно: не бил „таков„ начинот на „плодење и множење„.
- Не е познато точно каков би бил: претпоставката е дека нови луѓе би се создавале (не раѓале!) од желба/љубов кон ново човеково битие, аналогно на начинот на кој Творецот го створи Адама.[DOUBLEPOST=1401215278][/DOUBLEPOST]
Не батко Мики, сонувачите се на другата страна. Сонуваш и то со очи ширум отворени. Повели бујрум демант, ама пошто го немаш, ќе пробуваш својата заспаност да ја пресликаш и на другите. Не бива така Мики.
Јааааааа...:D

Атеист, ево за Тебе лектира за ова лето:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/

со посебни поттеми за ставот од Црквaта кон окултизмите:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/okultizam/okultizam.htm
и
http://www.pravoslavni-odgovor.com/Sekte_i_kultovi/Sekte_i_kultovi.htm

и немој да ми галамиш 'ногу-'ногу...:sneaky:[DOUBLEPOST=1401215404][/DOUBLEPOST]
Не морам да ти докажувам, знам дека не е вистина тоа. Не можеш да ме демантираш. Поединци во црквата се дрзнале да го толкуваат светото писмо во кој ѓоамити се вели дека јогата е штетна. Официјален став на црквата нема. Пењавел се ти колку сакаш, нема такво нешто.
Види то линкојте троа погоре...

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Пак од тој педерот и пак од северот и пак лични набадања на некој си такозвани оци светилки. Аман бе. Официјален став немаааааааа. Колку сакаш линкови ставај од “борби за бери“ и “правословни неодговори“. Инаку ликот кој нејќеше линкој.... Ах бе Мики лицемеру стар.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пак од тој педерот
Атеист,

со лични навреди, нема да ја убиеш вистината.
Пошто бараше црковни ставови за „ова„ и за „она„ ето ти линкови полн куфер па ќе имаш со што да се занимаш ‘воа лето.

Биди ми поздравен....

Ето видиш, јас барав и најдов, а Ти не бараше па затоа и не најде...Нали!....:pos:

Последно уредено:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
- Точно: не бил „таков„ начинот на „плодење и множење„.
- Не е познато точно каков би бил: претпоставката е дека нови луѓе би се создавале (не раѓале!) од желба/љубов кон ново човеково битие, аналогно на начинот на кој Творецот го створи Адама.
ако е така, зошто не ги нашравил Асексуални битија, него им дал полови органи и различна сексуалност?
тоа беше под број еден, а под број два би било ................................ ако НЕ знаете, како тогаш тврдите дека е така?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ако е така, зошто не ги нашравил Асексуални битија, него им дал полови органи и различна сексуалност?
тоа беше под број еден, а под број два би било ................................ ако НЕ знаете, како тогаш тврдите дека е така?
- Половите органи им се дадени заради Божјото провидение: Бог увидел дека Адам и Ева ќе ја оплескаат работата па навремено ги „опремил„ со потребните нешта/органи, преку кои првиот пар луѓе ќе може да опстои надвор од Рајот, откако смртта влезе во Светов.
- Да, не знаеме, ама битно е и што знаеме: а знаеме дека Адам и Ева во Рајот не беа грешни, не беа острастени и немаа заповед да се „плодат и множат„ на денес познатиот начин.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
- Половите органи им се дадени заради Божјото провидение: Бог увидел дека Адам и Ева ќе ја оплескаат работата па навремено ги „опремил„ со потребните нешта/органи, преку кои првиот пар луѓе ќе може да опстои надвор од Рајот, откако смртта влезе во Светов.
- Да, не знаеме, ама битно е и што знаеме: а знаеме дека Адам и Ева во Рајот не беа грешни, не беа острастени и немаа заповед да се „плодат и множат„ на денес познатиот начин.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
МИКИ1, да си ми жив и здрав 100 год, вака ме нема некој пресмеано скоро цел месец.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Барав и не најдов. Значи Мики Кец измислуе и не почитуе 9та божја заповед.
Велиш си барал? А што си барал?
Јас барајќи, наидов на овие линкови:

[DOUBLEPOST=1401218237][/DOUBLEPOST]
Јааааааа...:D

Атеист, ево за Тебе лектира за ова лето:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/

со посебни поттеми за ставот од Црквaта кон окултизмите:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/okultizam/okultizam.htm
и
http://www.pravoslavni-odgovor.com/Sekte_i_kultovi/Sekte_i_kultovi.htm

и немој да ми галамиш 'ногу-'ногу...:sneaky:[DOUBLEPOST=1401215404][/DOUBLEPOST]

.
Ајде сега, убеди ме дека нема...:sneaky:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеист,

со лични навреди, нема да ја убиеш вистината.
Пошто бараше црковни ставови за „ова„ и за „она„ ето ти линкови полн куфер па ќе имаш со што да се занимаш ‘воа лето.

Биди ми поздравен....

Ето видиш, јас барав и најдов, а Ти не бараше па затоа и не најде...Нали!....:pos:
Такви јас најдов илјадници, ама ни јас ниту пак ти најде официјален став на православната црква. Не те навредив тебе ништо лично.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010