Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
kakvo zlo pretstavuva seksot u brak nadvor od limitiranoto?

psihologijata veli so kontrola na seksualnata energija vrz poedinec mozes da stvoris pisakuvan rob ili pak moken vojnik vo zavisnost od kontrolata.

ne ti lici deka crkovniot stav soodvetstvuva so ovoj drugiot?
- Невоздржување, непослушност, бесцелност, самоугодување...
- Да, тоа го вели психологија, заснована на мудрувањата од Фројд, за кого Црквата има негативен став.
- Не. Црковниот став е јасен и ограничувачки.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
- Да, тоа го вели психологија, заснована на мудрувањата од Фројд, за кого Црквата има негативен став.
Јас мислам дека е тоа твој став за јогата. Дај да видиме кај тоа МПЦ има став за ова прашање. Немој пак “борба за беру беру“ дај од МПЦ да видиме став.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
spoznanieto za dobroto i losoto na adam i eva megjudrugoto se odnesuva i na osoznavanjeto na mokta na seksualnata energija.

jasno e deka crkvata ima takov stav

nejasno e zasto stavot e polovicen odnosno moze seks ama koga nie ke kazeme.

dali e mozno da ima trojanski konj u crkvata i da pomaga na drugata strana so vakvi stavovi?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас мислам дека е тоа твој став за јогата. Дај да видиме кај тоа МПЦ има став за ова прашање. Немој пак “борба за беру беру“ дај од МПЦ да видиме став.
Море,

темава е наменета за поставуење прашања за рисјаните, а не за испунуење лични желби...:confused:
Ставот од МПЦ е став православен, а не став „независен„:[DOUBLEPOST=1401197210][/DOUBLEPOST]
spoznanieto za dobroto i losoto na adam i eva megjudrugoto se odnesuva i na osoznavanjeto na mokta na seksualnata energija.

jasno e deka crkvata ima takov stav

nejasno e zasto stavot e polovicen odnosno moze seks ama koga nie ke kazeme.

dali e mozno da ima trojanski konj u crkvata i da pomaga na drugata strana so vakvi stavovi?
- Не.
- Не.
- За да се научиме на послушност, а не на своеглавост и „поживотињување„.
- „Тројнаци„ има и во Црквата, а некои се познати и по име и презиме.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Море,

темава е наменета за поставуење прашања за рисјаните, а не за испунуење лични желби...:confused:
Ставот од МПЦ е став православен, а не став „независен„:
Море и на тема за христијани и член христијанин прашуем.
Камо да видам со што тоа МПЦ се сложила. Каде е тој став на Православната црква, ете нека е и од руска. Да не збориме на памет, не прашав кој е личниот став на Мики Кец.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Море и на тема за христијани и член христијанин прашуем.
Камо да видам со што тоа МПЦ се сложила. Каде е тој став на Православната црква, ете нека е и од руска. Да не збориме на памет, не прашав кој е ставот на Мики Кец.
Е ми, барај и ќе најш...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Барав и не најдов. Значи Мики Кец измислуе и не почитуе 9та божја заповед.
Погрешно: јас барав и најдов, а то‘ што Ти не си нашол, значи дека не си ни барал.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Погрешно: јас барав и најдов, а то‘ што Ти не си нашол, значи дека не си ни барал.
Ај кога не разбираш што ти велам за 9та заповед, ќе ти кажам директно, лажеш.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
- Не.
- Не.
- За да се научиме на послушност, а не на своеглавост и „поживотињување„.
- „Тројнаци„ има и во Црквата, а некои се познати и по име и презиме.
sakas da kazes deka adam i eva znaele za uzivanjeto vo seksot i pred zmijata?

dali mozeme da kazeme deka uzivanjeto vo seksot e vsusnost zivotinski nedolicen odnos za svesno bitie?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај кога не разбираш што ти велам за 9та заповед, ќе ти кажам директно, лажеш.
Ќе Ти треба вечноста за да докажеш дека лажам....Имет време, нали?[DOUBLEPOST=1401198861][/DOUBLEPOST]
sakas da kazes deka adam i eva znaele za uzivanjeto vo seksot i pred zmijata?

dali mozeme da kazeme deka uzivanjeto vo seksot e vsusnost zivotinski nedolicen odnos za svesno bitie?
- Не знаеле.
- Не: туку можеме да кажеме дека умереното и ограничено „сексање„ е О.К. Животните барем си го знаат редот...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ќе Ти треба вечноста за да докажеш дека лажам....Имет време, нали?
Не морам да ти докажувам, знам дека не е вистина тоа. Не можеш да ме демантираш. Поединци во црквата се дрзнале да го толкуваат светото писмо во кој ѓоамити се вели дека јогата е штетна. Официјален став на црквата нема. Пењавел се ти колку сакаш, нема такво нешто.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
- Не знаеле.
- Не: туку можеме да кажеме дека умереното и ограничено „сексање„ е О.К. Животните барем си го знаат редот...
toa i mi bese muabetot. zivotnite imaat red lugjeto nemaat.

djabe svesta i spoznanieto za uzivanjeto u seksot.

crkvata veli ne biva taka.[DOUBLEPOST=1401199176][/DOUBLEPOST]
Не морам да ти докажувам, знам дека не е вистина тоа. Не можеш да ме демантираш. Поединци во црквата се дрзнале да го толкуваат светото писмо во кој ѓоамити се вели дека јогата е штетна. Официјален став на црквата нема. Пењавел се ти колку сакаш, нема такво нешто.
abe zaebi joga.

seks za uzivanje e zabranet ne pa joga.[DOUBLEPOST=1401199246][/DOUBLEPOST]miki ja sepak ke smetam deka trojanec ja donel odlukata za seks.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

crkvata veli ne biva taka..
- Не: телесното спојување, како начин на продолжување на родот, и кај човекот и кај животните, дадено е после падот Адамов од Рајот.
- Свеста на човекот му служи за друга намена,
- Црквата вели тоа што треба да каже и поучи.[DOUBLEPOST=1401199543][/DOUBLEPOST]
Dream on...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не батко Мики, сонувачите се на другата страна. Сонуваш и то со очи ширум отворени. Повели бујрум демант, ама пошто го немаш, ќе пробуваш својата заспаност да ја пресликаш и на другите. Не бива така Мики.

crkvata veli ne biva taka.[DOUBLEPOST=1401199176][/DOUBLEPOST]

abe zaebi joga.

seks za uzivanje e zabranet ne pa joga.[DOUBLEPOST=1401199246][/DOUBLEPOST]miki ja sepak ke smetam deka trojanec ja donel odlukata za seks.
Има ред и кај луѓето. Ти немаш? И кое е тоа “умереното“? 2 пати неделно? 10 пати? 100?

Kajgana Shop

На врв Bottom