Прашање за Христијанството III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не, туку ја има(м) Црквата Христова.
Чии тврдења воопшто не се нагаѓања туку резултати добиени со методи кои ти се на располагање. Се што треба е да го видиш родословот Христов, и да знаеш која галаксија колку е оддалечена.[DOUBLEPOST=1400800577][/DOUBLEPOST]
Не, вака боље:
1. На некој окултисти им смета Христијанство
2. Смислуваат начин да го срушат и измислуваат демек НАУКА
3. Не пали ама ја фураат до даска пошто навремено се пикнале под кожите на повеќето општества
4. Кучињата си лајат а карванот си врви
:facepalm:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јасно е к‘о ноќ дека сеуште не си ја разбрал основната фалинка кај науките: а тоа е обидот да се дојде до големата слика од мозаикот, преку само едно камче од тој мозаик.
Но добро, има(ш) време...
Епа не им текнало за родословот, ама добро, има време.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Се што треба е да го видиш родословот Христов, и да знаеш која галаксија колку е оддалечена
Хмм, оддалеченоста на галаксиите од мене е јако битна за мојата вер(б)а...[DOUBLEPOST=1400800771][/DOUBLEPOST]П.С.

Добра Ви ноќ.
Аз шце си почивам...

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Хмм, оддалеченоста на галаксиите од мене е јако битна за мојата вер(б)а...[DOUBLEPOST=1400800771][/DOUBLEPOST]П.С.

Добра Ви ноќ.
Аз шце си почивам...
Сега ли на почифка бе? Ште те удари накакав научнически светлосен протон па ште сонуваш научници през цјалата ти ношт как за казна... :p

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ова е Твоја замисла, така да самиот слободно одговори си. Верувам дека ќе бидеш у право...
Мики друже,

Се што чувствуваме, доживуваме, гледаме, слушаме, итн итн.. е човекова интерпретација на настаните што се одвиваат од субатомско до мултиверзумско ниво.

Според мене, природата, односно ПРИРОДНИТЕ закони се одговор на сите прашања. Нема ништо поголемо од нив, нема виша сила, нема натприродно, нема човекова логика со вселенски размери.

Се што е пишано, слушнато, пре/раскажано, почувствувано или СПОЗНАЕНО по основ на човечки начин на комуникација... потекнува од самите луѓе.
Науката е исти продукт - made by humans. Не може од неа да се очекува да даде одговор на суштинските прашања.

Но затоа многу подобро го разбираме проблемот, односно време-просторот во кој егзистираме. (ако може така да се нарече)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сега ли на почифка бе? Ште те удари накакав научнически светлосен протон па ште сонуваш научници през цјалата ти ношт как за казна... :p
Е ми кога?...
Денес на работа ли да спијам па да ме оптуштат, оти ноќва сум ја поарчил на „Кајгана„?...:pos:[DOUBLEPOST=1400801854][/DOUBLEPOST]
Мики друже,

Се што чувствуваме, доживуваме, гледаме, слушаме, итн итн.. е човекова интерпретација на настаните што се одвиваат од субатомско до мултиверзумско ниво.

Според мене, природата, односно ПРИРОДНИТЕ закони се одговор на сите прашања. Нема ништо поголемо од нив, нема виша сила, нема натприродно, нема човекова логика со вселенски размери.

Се што е пишано, слушнато, пре/раскажано, почувствувано или СПОЗНАЕНО по основ на човечки начин на комуникација... потекнува од самите луѓе.
Науката е исти продукт - made by humans. Не може од неа да се очекува да даде одговор на суштинските прашања.

Но затоа многу подобро го разбираме проблемот, односно време-просторот во кој егзистираме. (ако може така да се нарече)
Николчо разбираш,

тија т.н. природни закони, за една човекова генерација са „вакви„ а за друга„ такви„. Чудна работа, нешто не можам да видам еден саглам „природен„ закон, кој важи за луѓе од, на пример, три генерации: дедо, син и внук, туку секој „нараштај„ си има некаков свој „закон„, кој за него си е разбирлив.[DOUBLEPOST=1400801906][/DOUBLEPOST]П.С.

Ај конечно, добра Ви ноќ...

Последно уредено:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ам замисли вака:

1. Човекот мисли дека земјата е плоча што стои на грбот од 3 кита.
2. Човекот мисли дека сме настанале од ребра или јаболка (не ја знам точно приказната)
3. Човекот мисли дека цел универзум се врти околу земјата.
4. И после многу вакви логички размислувања, се решил да напише книга.
5. Ја крстил Библија.
6. Мики верува во неа.

фтв?
Мики друже,

Oooooo Николчо, змијата почна да си ги покажува нозете.

Сакаш да си играш мајтап со Христијанството, а во меѓувреме си го славиш именденот Свети Никола.

Како можете да вадите само делови од Библијата и да се држите како ќорави за стап?

Како можете да се фаќате за работи напишани пред 2 000г и да ги тумачите буквално?

Па зарем е до толку висок степен дојдена интелигенцијата на атеистите?

Еве ти одговор на сите твои прашања:
Драго внуче Белзебу, ја гледаш ли онаа мала планета на крајот од универзумот? Жителите на истата ја нарекуваат Земја. На неа живеат тримозочни суштества, кои мислат дека многу знаат. Им дадовме очи ама не гледаат подалеку од носот, им дадовму уши ама слушаат само тоа што сакаат да чујат, од тримозока употребуваат само 5% од едниот, другите два им се закржлавени.
Кој сака ќе разбере....хе хе

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Oooooo Николчо, змијата почна да си ги покажува нозете.

Сакаш да си играш мајтап со Христијанството, а во меѓувреме си го славиш именденот Свети Никола.

Како можете да вадите само делови од Библијата и да се држите како ќорави за стап?

Како можете да се фаќате за работи напишани пред 2 000г и да ги тумачите буквално?

Па зарем е до толку висок степен дојдена интелигенцијата на атеистите?

Еве ти одговор на сите твои прашања:
Опа и дервишите почнаа да даваат одговори.(y)
Но ме интересира твое мислење, што има еден дервиш со Христијанството? Дали имаат некаква поврзаност, допирна точка или....?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Опа и дервишите почнаа да даваат одговори.(y)
Но ме интересира твое мислење, што има еден дервиш со Христијанството? Дали имаат некаква поврзаност, допирна точка или....?
Тоа е Христијанска езотерија.
Ако не ти е јасен поимот на полагање во август.(со уплатница)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тоа е Христијансјка езотерија.
Ако не ти е јасен поимот на полагање во август.(со уплатница)
Биди поопширен затоа што имам подпрашање.
А сега ќе добиеш одговор и на твоето прашање, на другата тема.[DOUBLEPOST=1400875695][/DOUBLEPOST]Бог (Ѓурѓа, Сударта3....)
1. Која е твојата религиозна припадност?
2. Зошто ги мразиш атеистите (и исто така зошто се исмеваш со атеизмот)?

Последно уредено:

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Бидеќи ми здосади да читам расправии (камо да беа расправии да се расправавме малце ама слепоумието...) за некакви витези, бабилони, срања, кабали, окултисти, славења празници од типот "првата мастурбација на Кроули" и сл. затоа ќе се посветам на Православните Христијани и ќе им го честитам празникот на св. Кирил и Методиј, Словенските УЧИТЕЛИ и ПРОСВЕТИТЕЛИ (многу убави епитети за достојни светители)!!!

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Да видиме што вели Св. Ап. Петар во Матеј, 16.16:
„...Симон Петар одговори и рече: „Ти си Христос, Синот на живиот Бог....„.

Да видиме што вели Св. Ап. Тома во Јован, 20.28:
„...Одговори Тома и Му рече: „Господ мој и Бог мој!...„.

Значи, Христос бил, Е и ќе биде (Богочовек).
Мики нели е ова малку пагански став и сваќање на работите. јас како што знам луѓето за богови тогаш се сметале?????

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.607
Мики нели е ова малку пагански став и сваќање на работите. јас како што знам луѓето за богови тогаш се сметале?????
Не, само нашиот спасител, Господ Исус Христос.
Бог е еден.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Не, само нашиот спасител, Господ Исус Христос.
Бог е еден.
Мики рече дека Исус бил и ќе биде богочовек.[DOUBLEPOST=1400946901][/DOUBLEPOST]ако човекот е спасен преку Исус која е смислата на сегашното постоење??

Kajgana Shop

На врв Bottom