Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Ако сакаш можеш да го најдеш во секоја црква која продава и црковни книги, а за е-верзија искрено незнам.Дали може некаде да се најде Уставот на МПЦ од осамостувањето па навака?
--- надополнето: 2 декември 2013 во 21:28 ---
Дај биди попрецизен и понуди година и имиња на апостоли?
Дали мислиш дека може некој да ги знае сите имиња на апостолите и по лик, и по дејност, и по година на живот? Пола и повеќе христијански свет мисли дека човекот со долга коса кои седи до Исус е Марија Магдалена (зборувам и мислам на сликата на Леонардо-Тајната вечера), од тука потекнува таа кардинална грешка ,а тој е всушност Св. Иван. Секој е верник ,но незнае основни информации за својата религија (зборувам општо),но има и поединци кои знаат зошто и во што веруваат.
Но основните апостоли и нивните поважни ученици ги пишува и во библијата односно учениците на апостолите сигурно го вметнале името на својот професор во таа пишана форма која ја изнеле и на секој за ефтина цена му е достапна- библијата поточно новиот завет. Не е грев да се чита било што па макар и тоа да се “света книга“ на некоја религија.
Знам дека прекршувам едно правило на темава ,но имам право да си го искажам своето мислење иако сум атеист. Во меѓувреме ми текна уште едно прашање.
Дали е во ред владата да создаде раздор со една лажна информација дека во општината Центар ќе се руши црква, а во Струга е забрането да се гради црква? За компарација ќе ја земам околината во која што живеам, иако има 10-15 куќи албански(муслимански), оџата секој ден вика и пее и мене лично не ми смета, но не треба да им смета и на тие албанци во Струга црковниот хор, па и податок на купот, црковните хорски пеења не се слушаат подалеку од црковниот двор, а оџата сите знаеме колку далеку се слуша.