mister blue
Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
- Член од
- 4 февруари 2013
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 96
na moj citat
a sto ako ne si ugoden na nekoj si "bog" dali ke dobies kazna, bolka, osveta, pekol?
ili pak na krajot bez razlika dali ke si ugoden ili ne pak ke bides istiot i pak se (mir, spokojstvie, radost, sreka, bolka osveta) ke zavisi samo do tebe i tvoite postapki.
ti odgovori
dali so ova ti potvrduvas deka ne treba da veruvame vo nekoj si bog, bidejki od nasite postapki zavisi nasata sreka.
ajde te molam objasni mi poopsireno i so toa prosvetli me
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 14:54 ---
na mislenje od ateis
so ova ti pokazuvas kakvo nisko mislenje imas za drugite luge - neistomislenici deka ne se dostojni, ne vredat kako tebe ili pomalku vredat od tebe,
greska si ako mislis deka tvojata vera te pravi od nekogo podobar covek ili poveke covek, vo ovoj slucaj te pravi mnogu pomalku covek.
a sto ako ne si ugoden na nekoj si "bog" dali ke dobies kazna, bolka, osveta, pekol?
ili pak na krajot bez razlika dali ke si ugoden ili ne pak ke bides istiot i pak se (mir, spokojstvie, radost, sreka, bolka osveta) ke zavisi samo do tebe i tvoite postapki.
ti odgovori
dali so ova ni se zakanuvas deka ke bideme kazneti dokolku ne se borime da go zadovolime bogot koj sto ti si go imas zamislenoПотполно си во право.
dali so ova ti potvrduvas deka ne treba da veruvame vo nekoj si bog, bidejki od nasite postapki zavisi nasata sreka.
ajde te molam objasni mi poopsireno i so toa prosvetli me
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 14:54 ---
na mislenje od ateis
Ќе сакаш болдираното да го објасниш? Зошто си ти подобар од рандом атеист, будист, хиндуист, муслиман.....? Те прави твојата црква и вербата во бог подоблесен? Подобар или повеќе човек?
ti odgovori
Разликата е огромна што не би можело ни да се споредува.Како да споредуваш Камион кој од него чади црн чад со Фичо.
so ova ti pokazuvas kakvo nisko mislenje imas za drugite luge - neistomislenici deka ne se dostojni, ne vredat kako tebe ili pomalku vredat od tebe,
greska si ako mislis deka tvojata vera te pravi od nekogo podobar covek ili poveke covek, vo ovoj slucaj te pravi mnogu pomalku covek.