L
Luki Junior
Гостин
Автокоманда.
Да не ти се слушнало погрешно, да не мислиш на локомоторен систем?Некој нешто да чул за локалотарниот систем или бар да ми каже како се преведува ова на англиски ?
Ќе можеш да се запишеш на филолошки сигурноБидејќи сум 3та средно (има уште време),отидов на математички смер,но сепак би сакал да студирам на Филолошки (германски јазик)...Дали ќе може да се запишам на тој факултет.Не ми давајте одговори од типот:зашо не си отишол јазичен смер,зашто си отишол математичко,зашто не си мислел на време и ред други тапа одговори .![]()
Во Центар, одма до Олимписки Базен.Imam edno prasanje, kade se naoga gimnazijava Korcagin?
^ ениуанЗнае некој кога е краен рок за доставување на пријавите за екстерни и интерни предмети за државната матура?
И некој да ми каже дали двата интерни предмети играат улога во уписот на факултет? Пошо на некои факултети читам услов "завршено 4годишно средно образование и наведен еден предмет", дали тоа значи дека другиот интерен предмет и не е така важен
Па да, колку шо се сеќавам ја кога бев матурант имаше објавено листа кои се соодветни предмети за секој факултет посебно. И после кога се пресметуваа поените за упис, несоодветните предмети носеа помалку поени.^ ениуан![]()