Прашања и одговори

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.871
Поени од реакции
1.621
Некој нешто да чул за локалотарниот систем или бар да ми каже како се преведува ова на англиски ?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Бидејќи сум 3та средно (има уште време),отидов на математички смер,но сепак би сакал да студирам на Филолошки (германски јазик)...Дали ќе може да се запишам на тој факултет.Не ми давајте одговори од типот:зашо не си отишол јазичен смер,зашто си отишол математичко,зашто не си мислел на време и ред други тапа одговори . :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.871
Поени од реакции
1.621
Бидејќи сум 3та средно (има уште време),отидов на математички смер,но сепак би сакал да студирам на Филолошки (германски јазик)...Дали ќе може да се запишам на тој факултет.Не ми давајте одговори од типот:зашо не си отишол јазичен смер,зашто си отишол математичко,зашто не си мислел на време и ред други тапа одговори . :)
Ќе можеш да се запишеш на филолошки сигурно :)

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
zdr edno prasanje , student sum na fznh ama cela godina ne sum se zapisal , znaci projde edna godina dali moze da prodolzam t.e da uplatam semestar i da prodolzam pozz

М

Мартин`

Гостин
Работна ќе биде саботава поради ден на дрвово денеска или ?

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Знае некој кога е краен рок за доставување на пријавите за екстерни и интерни предмети за државната матура?
И некој да ми каже дали двата интерни предмети играат улога во уписот на факултет? Пошо на некои факултети читам услов "завршено 4годишно средно образование и наведен еден предмет", дали тоа значи дека другиот интерен предмет и не е така важен

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Знае некој кога е краен рок за доставување на пријавите за екстерни и интерни предмети за државната матура?
И некој да ми каже дали двата интерни предмети играат улога во уписот на факултет? Пошо на некои факултети читам услов "завршено 4годишно средно образование и наведен еден предмет", дали тоа значи дека другиот интерен предмет и не е така важен
^ ениуан :)

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Па да, колку шо се сеќавам ја кога бев матурант имаше објавено листа кои се соодветни предмети за секој факултет посебно. И после кога се пресметуваа поените за упис, несоодветните предмети носеа помалку поени.

Најверојатно уште е така.

Член од
17 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
Дали некој знае како се пишува молба за префрлување од еден на друг факултет и пак можеби некаде има образец? Фала однапред :)

Tanjushka

Gamer Girl
Член од
20 мај 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Некој што има завршено Шпански јазик ако сака нека ми пише ЛП ми треба помош.

Kajgana Shop

На врв Bottom