- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Сигурна ли си дека сакаш да го запознаеш ?Јас не го знам, запознај ме ако може...
Сигурна ли си дека сакаш да го запознаеш ?Јас не го знам, запознај ме ако може...
Е ајде де... 100% сум сигурна...Сигурна ли си дека сакаш да го запознаеш ?
Тогаш каде е проблемот ?Е ајде де... 100% сум сигурна...
Пред малку изјави дека го познаваш Бог а не го замислуваш или измислуваш... Па ајде запознај ме тогаш и мене, да го запознаам и јас и објасни ми што значи зборот Бог...Тогаш каде е проблемот ?
Ако во нешто си сигурен тогаш е лесно, само што не си сигурна.
Не ни знаеш што значи зборот Бог.
Што ако си ти рибата во океанот што цел живот се чудела како изгледа истиот?Пред малку изјави дека го познаваш Бог а не го замислуваш или измислуваш... Па ајде запознај ме тогаш и мене, да го запознаам и јас и објасни ми што значи зборот Бог...
Па нели ти се водиш исклучиво според Библијата? Како смееш да не го знаеш ова?Не го правел тоа. Ти како да пишуваш за некој друг Исус, а не за христијанскиот Исус.
Да, веома савршено!А зошто сметаш дека Божјото отелотворување е несовршенство? Зошто сметаш дека со тоа се губи Неговото совршенство? Бог праќа дел од Себе (Божјиот Син Исус Христос) на Земјата облечен во човечко тело, да ја плати казната за човековиот грев, со тоа изразувајќи огромна љубов кон човекот, љубов која не ги деградира Неговата светост и правда. Ова е совршен план, совршена мисија, совршено решение за човековиот проблем.
Yeah...A Зошто да го замислувам(измислувам) кога го знам ?
Се сложувам. Тоа што го пишуваш навистина нема никаков смисол. Ете конечно и јас и ти во нешто да се сложиме„ГОсподе, оти ме оставииии?!?“
Господе? Ме остави?
Кој кого оставил? Кој е овој оставениот? Што е со семоќниот, совршен Бог? Оти очајува? Оти плаче? Кому му плаче, кога е тој тој самиот
Ова нема никаков смисол, ако Исус навистина е Господ, нели...
Епа, срамота е, бре, Чорбаџи, со бесмисла да лажеш и заведуваш кутри луѓе...Се сложувам. Тоа што го пишуваш навистина нема никаков смисол. Ете конечно и јас и ти во нешто да се сложиме![]()
Да, и ?Yeah...
Budha knows God...
:nesvest:
Добро си викаш ти, само кој да те разбере...Па нели ти се водиш исклучиво според Библијата? Како смееш да не го знаеш ова?
Матеј 27:
46 Околу деветтиот час Исус извика со силен глас и рече: „Или! Или! Лама Савахтани!? - тоа значи: „Боже Мој, Боже Мој! Зошто си Ме оставил?”
Го правел изгледа, а?
--- надополнето ---
Да, веома савршено!
„ГОсподе, оти ме оставииии?!?“
Господе? Ме остави?
Кој кого оставил? Кој е овој оставениот? Што е со семоќниот, совршен Бог? Оти очајува? Оти плаче? Кому му плаче, кога е тој тој самиот
Ова нема никаков смисол, ако Исус навистина е Господ, нели...
Ах, ќе се разбериш со Игорче... ти му викаш сакам да го запознаам, тој ти вика каде е проблемот. :pos2:Пред малку изјави дека го познаваш Бог а не го замислуваш или измислуваш... Па ајде запознај ме тогаш и мене, да го запознаам и јас и објасни ми што значи зборот Бог...