- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
Еве и мене, после долго време заедно повторно покрај вас.Muki-20 кај си се изгуби
фала за одговорот
се помислив за ова
а ако е на пр во пустина и нема вода? тогаш простено ке биде ако не се измие пред молитва? или?
Под чиста земја, се подразбира земја која не е изложена на некоја нечистотија дали природна или нечистотија која самиот човек може да ја направи. А Аллах најдобро знае.фала муки за одговорот
само уште ова
а што се подразбира под “чиста земја“
Од утре па до 7ми следниот месец.Muki-20 кога почнува постот и кога завршува ?
Муслиманите времето го пресметуваат према месечината. Доколку не си толку информиран во врска со тоа, има многу на Интернет погуглај малце и ќе најдеш.Muki-20 кога почнува постот и кога завршува ?
Немој да се нервираш еј
да на ова мислев, ама дарди ми одговориМ
А доколку ме прашуваш од колку часот се пости до колку, тогаш се извинувам на претходниот одговор.
Се прекинува со Јадење од појавување на првата зора а тоа е некаде одколу 04:00 или малку порано, а се прекинува во 20:20 некаде.
Поздрав и се најубаво
Cisto radi nacionalisticka omraza kon albancite gi vregas i mrazis site muslimani i pisuvas "bockavi postovi" no ajde ke ti kazam uste 2 nedeli posle sunetot se setaat vo siroka obleka zaradi namaluvanje na bolkite,a posle toa se vo normalna sostojba. Oblekata sto ja vide na slika e tradicija samo.А зашто децата на кои им праите сунет ги облекувате како циркуски најавувачи?
Глеам сите баш така ги облекуваат.
Има нешто симболично у таа облека или тоа само кај нас е некаков обичај?
Spored Islamskite zakoni, treba da se spremame pred postot, a pod toa se razbira ocistuvanje na dolgovi,oprostuvanje,mir i harmonija vo domot kako bi se pripremile za postot. Postot e ODREKNUVANJE OD TELESNITE (ZEMNITE) ZADOVOLSTVA i posvetuvanje vnimanie na duhovnite zadovolstva.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 19:48 ---
да на ова мислев, ама дарди ми одговори
ме интересира дали е вистина тоа дека ако на некој си му должен и не си го вратил долгот, дека постот не ти е валиден?
О не, не беше тоа "боцкав" пост.Cisto radi nacionalisticka omraza kon albancite gi vregas i mrazis site muslimani i pisuvas "bockavi postovi" no ajde ke ti kazam uste 2 nedeli posle sunetot se setaat vo siroka obleka zaradi namaluvanje na bolkite,a posle toa se vo normalna sostojba. Oblekata sto ja vide na slika e tradicija samo.
Доколку човекот има долг кон некој друг, а не го има вратено истиот долг, него му е обавеза да го пости месец рамазан, а дали му е валиден само Бог знае.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 19:48 ---
да на ова мислев, ама дарди ми одговори
ме интересира дали е вистина тоа дека ако на некој си му должен и не си го вратил долгот, дека постот не ти е валиден?
Не верувам дека не им се признава постењето, никогаш немам слушнато за оваа тема, шѕо значи дека нема никаков проблем. Долгот не е забранет во Ислам, но треба да се врати секој долг.ме интересира дали е вистина тоа дека ако на некој си му должен и не си го вратил долгот, дека постот не ти е валиден?
da da verojatno za ova beseНе верувам дека не им се признава постењето, никогаш немам слушнато за оваа тема, шѕо значи дека нема никаков проблем. Долгот не е забранет во Ислам, но треба да се врати секој долг.
На пример на Хаџилак не се оди ако имаш долгови, првин треба да ги вратиш долговите, а потоа да идеш на Хаџ.
Можеби ова си го исмешал ,Хаџилакот со Рамазанот.