Прашања за Исламот III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
abe ajde ti gi znam tvoite nameri , ne se pravdaj,
i da napravi nekoj glupost ne se potsmeva, , toj sto frla kal po drugite, mozebi i ke ja pogodi celta , no sigurno ke si gi izvalka racete,
:vozbud:на тебе ли бре ќе ти се правдам? абе дете, седи си во ќошот и поарно ќути.
и христијани ги “цепам“ кога треба, и физичари, а и исламисти .......
иако од астролоша гледна точка никако не сфатив тоа со 7 неба и столбови, ........ тоа за исламот зборам. знаеш да објасниш?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
чекам соул да се изјасни за постот наменет за него

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
мета, тој одговор веќе ми е познат, и христијанството има глупости но не значи дека треба да се практикува. и затоа и НЕ се практикува тој дел од разумните луѓе.
значи прашањето ми беше зошто еден муслиман има потреба да се однесува кон жената така ако знае дека тоа не е правиот начин. прост пример, зошто не смее да има 4 мажи, или шета сама на улица? или пак на гостинот да не му погледа во очи? тоа право само мажите го имаа? они се НАД, а жените ПОДраса?
Аха,е па добро. Да знам со кого си имам работа.
Одвишка е да зборуваме зошто не смее да има 4 мажи. Мислам дека не ти е сериозно прашањето :D
За шетањето,и на мажите како и на жените Аллах во куранот им наредува да ги спуштат погледите.
Верувај ми,како што ти гледаш нечија жена на улица и коментираш,исто така и други коментираат за твојата жена на улица.
Па затоа,ни да коментирам ни да ми коментираат,чиста сметка-долга љубов.
И со гостинот си нема ништо како и тој со неа,и како и мажот со гостинките.. тоа важи и за мажите и за жените исто.

Едноставно Исламот и за мажот и за жената е превенција од нешто ситно кое може да доведе голем грев - блуд.
Ретко некогаш блудничењето започнало одма,ссе тргнува од поглед,па ракување,па дружење и пиење кафе,па изглегување,и на крај в кревет,ретко кој ги прескокнува овие етапи.
Затоа Аллах во куранот вели:
32. И не приближувајте му се на блудот, бидејќи тоа е разврат, колку лош пат е тоа!(сура Ел-Исра)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
:vozbud:на тебе ли бре ќе ти се правдам? абе дете, седи си во ќошот и поарно ќути.
иако од астролоша гледна точка никако не сфатив тоа со 7 неба и столбови, ........ тоа за исламот зборам. знаеш да објасниш?
ти гледај фати читни некоја света книга и помолисе дека за атеисти нема место на тоа небо

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Има убава книга на македонски, Куранот и вселената ако навистина ти се чита можеш да ја добиеш.
А вака лаички одговори да даваме за нешто што не сме многу учени,не иде.

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
abe gitla detiste edno on mene dete , , sto cepis be drva cepis , glava bukova ,
znam da objasnam , no ti ne mozes da go nosis toa , sto ke ti go objasnam , , ne si dorasnat uste, rasti detence:)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
abe gitla detiste edno on mene dete , , sto cepis be drva cepis , glava bukova ,
znam da objasnam , no ti ne mozes da go nosis toa , sto ke ti go objasnam , , ne si dorasnat uste, rasti detence:)
незнаеш и ќути има овде писмени што знаат даобјаснат ај не се мешај во секој муабет дека не си интересен

Член од
5 февруари 2011
Мислења
137
Поени од реакции
47
Oвој Соул оф Спејс е, гарант...

Соул оф Спејс, зошто Караџич и Младич на нас Македонците ни ги наметнуваш ? Дај извади цитат од било кој член кој се гордее со нив.
Од цел свет само Србите се гордеат со нивните дела, никој друг.
A zosto vie delata na Bin Laden i nam ni gi prepisuvate ?
Eve "mi se moze" se gordee so ratni zlocinci osudeni vo Hag !
Istiot se prijavi za doniranje benzin namenet za palenje dzamii... sega tuka mi se ligavi.

Hattab1
ti slobodno mozes da si ja brkas rabotata,odgovaraj si po terkot koj sto si go trgnal,se nadevam ke imas trpenie do kraj da si izdrzis. Jas sum vakov kakov sto sum,tolku mi e znaenjeto,ako sum dal pogresen odgovor,mozes da me repliciras i da mi kazes kade mi e greskata a na koj nacin jas ke mu odgovoram,toa e moe ako e pogresen odgovorot,bratski te molam da me popravis.

Ubijci poddrzuvaat nas poddrzuvaci na ubijci ne pravat. Krvta od racete ne mozat da si ja izmijat,nas ubijci ne pravat.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
A zosto vie delata na Bin Laden i nam ni gi prepisuvate ?
Eve "mi se moze" se gordee so ratni zlocinci osudeni vo Hag !
Istiot se prijavi za doniranje benzin namenet za palenje dzamii... sega tuka mi se ligavi.

Hattab1
ti slobodno mozes da si ja brkas rabotata,odgovaraj si po terkot koj sto si go trgnal,se nadevam ke imas trpenie do kraj da si izdrzis. Jas sum vakov kakov sto sum,tolku mi e znaenjeto,ako sum dal pogresen odgovor,mozes da me repliciras i da mi kazes kade mi e greskata a na koj nacin jas ke mu odgovoram,toa e moe ako e pogresen odgovorot,bratski te molam da me popravis.

Ubijci poddrzuvaat nas poddrzuvaci na ubijci ne pravat. Krvta od racete ne mozat da si ja izmijat,nas ubijci ne pravat.
Те разбирам јас бе брат,ама овде не се представуваме себеси туку нешто поголемо од тоа,па затоа е потребно трпение.

И на птиците на гранка им е јасно,па така и на 70% во македонија дека тарчуловски таму беше на приватна задача,односно како обезбедување на Трајковски а не како бранител на оваа држава.
И таму уби невини лица,и си беше осуден.
А и дочекот беше што да ти зборувам,донесени вмровци од селата да го видат Скопје и спомениците,демек тарчуловски дошле да го пречекаат.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Kakvo mislenje imate za poslednite incidenti vo UK i Francija napraveni vo ime na islamot ?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Kakvo mislenje imate za poslednite incidenti vo UK i Francija napraveni vo ime na islamot ?
Мислењето мое е дека во истиот момент се убиени деца од христијани(америка,франција,велика британија) во авганистан,палестина,мали и никој овде не пиша за тоа.

Истиот ден во Лондон,беше убиен муслиман на две улици од убиството на војникот и никој за тоа не пренесува.

Kajgana Shop

На врв Bottom