Прашања за Исламот III

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Истиот ден во Лондон,беше убиен муслиман на две улици од убиството на војникот и никој за тоа не пренесува.
Off topik..
Hmm ne sum znael za ovoa...od koj ?od vojnik nekoj ? ili od nekoj pripadnik na druga vera izvikuvajci nasiot bog e golem ovoa e od osveta ...od kogi bil ubien toj musliman?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Off topik..
Hmm ne sum znael za ovoa...od koj ?od vojnik nekoj ? ili od nekoj pripadnik na druga vera izvikuvajci nasiot bog e golem ovoa e od osveta ...od kogi bil ubien toj musliman?
Не,војниците нивни убиваат во авганистан на чело со принцот хари.
Кога ќе го најдам линкот ќе го постирам.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Не,војниците нивни убиваат во авганистан на чело со принцот хари.
Кога ќе го најдам линкот ќе го постирам.
Ok ne se maci ne me interesira toa...Togas zosto go mesas toa ubistvo so ovoa...? Znaci ti sekoe ubistvo na musliman go povrzuvas so religija.
Sakam da znam kako vie muslimanite gledate na slucajot vo UK ...go opravduvate li ,go negirate li , etc...ne sporedbi i off topici.....

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Ok ne se maci ne me interesira toa...Togas zosto go mesas toa ubistvo so ovoa...? Znaci ti sekoe ubistvo na musliman go povrzuvas so religija.
Sakam da znam kako vie muslimanite gledate na slucajot vo UK ...go opravduvate li ,go negirate li , etc...ne sporedbi i off topici.....

веќе го одговорив ова 4-5 страни претходно.
еве го одговорот:

Јас инаку лично не ги оправдувам тие индивидуални акции и не мислам дека е тоа решение за проблемите на муслиманите(зборам за нападот во лондон и слични акции кои муслиманите ги преземаат на своја рака)

Ги сфаќам,но не ги оправдувам бидејќи донесуваат повеќе штета отколку корист и само даваат повод за уште поголема медиумска кампања за оцрнување на исламот.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
прашањето е за 52 ден кога се оди на гробот на починатиот, дали 52 ден се смета од денот кога е починат или од денот кога е погребан?
и кога овде кај нас ставаат плоча ( над земјата) и каква молитва се кажува на македонски
ако можеш пиши ми за тоа

од 10 април кога иде 52 ден?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
прашањето е за 52 ден кога се оди на гробот на починатиот, дали 52 ден се смета од денот кога е починат или од денот кога е погребан?
и кога овде кај нас ставаат плоча ( над земјата) и каква молитва се кажува на македонски
ако можеш пиши ми за тоа

Нема во исламот 52 ден.
и ништо не се става и не се носи.
А молитва за починатиот можеш да кажеш кога сакаш.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
чекај сега ме збуни
го прашав омер за ова и ми кажа дека на 52 ден се иде да се чита дова
Еј не заебавај. Јас убаво ти кажав дека тоа е дел од некои обичаи коишто немаат никаква подлога во исламот а се практикуваат во некои места, каде што на 52 ден откако ќе се закопа ( погреба) мртвиот, одат на гробот и учат Дови за него.

Не е фер да ми импутираш нешто што не сум го рекол.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Еј не заебавај. Јас убаво ти кажав дека тоа е дел од некои обичаи коишто немаат никаква подлога во исламот а се практикуваат во некои места, каде што на 52 ден откако ќе се закопа ( погреба) мртвиот, одат на гробот и учат Дови за него.

Не е фер да ми импутираш нешто што не сум го рекол.
омер друже не било ништо намерно за вакви коментари да пишуваш
ти кажав дека се работи за моја блиска личност и сакам да знам и сакам да одам за тоа и прашувам инаку нема да прашувам цело време за ова , во ред е
значи од денот на закопот се смета ОК
тоа сакав да знам ( за тоа и во постот предходен пишав како е овде кај нас а не како е правилно сопред куран)
благодарам
--- надополнето: 28 мај 2013 во 20:00 ---
ако можеш пиши ми за тоа
--- надополнето: 28 мај 2013 во 18:57 ---
еве што пишав
--- надополнето: 28 мај 2013 во 20:02 ---
човек може да се дружи и да биде близок со било кој Човек од друга религија и додека е жив не размислува и не прашува за овие работи како е кај другите традиции и религии

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ова ти го напиша затоа омер така пиша.
точно ама и не пишав како е исламски затоа пишав дека се збунив и небило тоа со некоја намера ПОГРЕШНО ме разбравте
ај нема везе ете ја опрајвме некако
ме интересира поточно како е кај торбешите

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
точно ама и не пишав како е исламски затоа пишав дека се збунив и небило тоа со некоја намера ПОГРЕШНО ме разбравте
ај нема везе ете ја опрајвме некако
ме интересира поточно како е кај торбешите

Тоа се новотарии кои немаат врска со исламот.
Како и да е кај торбешите не е исламски,и ако имаш такви пријатели кажи им дека си слушнал од други муслимани дека тоа не е исправно исламски :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Тоа се новотарии кои немаат врска со исламот.
Како и да е кај торбешите не е исламски,и ако имаш такви пријатели кажи им дека си слушнал од други муслимани дека тоа не е исправно исламски :)
е важи ја ке им ја опраам работата ц ц ц
ај нема везе фала на одговорите

Член од
5 февруари 2011
Мислења
137
Поени од реакции
47
i jas soul go cekam od vcera da odgovori na prasanjeto
abe znae nekoj kaj e muki?
Soul tebe ti odgovori iuljada pati deka za nego UBIECOT E UBIEC ako ubil nedolzni luge,ma kolku god da vika "Allahu Ekber" ,ama dzaba imeto si go smenil koga i ponataka tapa si ostana.
Ako povtorno nekoj digne nekoj objekt so nedolzni luge,civili,zeni,deca i pritoa viknal "allahu ekber" ti povtorno ke me prasas sto mislam za toa.
Za vas ako e ubiecot makedonec a ubil nedolzni luge e heroj i branitel,za mene NE E taman da e tatko mi i sin mi,ako napravi takvo delo UBIEC E.
Zadovolen li si Tapa fraer ? Ti "fraeriste" podrzuvas ubijci,vo nas samiot se gledas i ti i site ostanati tuka.

Kajgana Shop

На врв Bottom