L
Liberation
Гостин
Какво е значењето на Црниот Камен вграден во Каба?
Po spustanjeto na Adem a.s na zemjata,Allah dz.s na Adem a.s mu naredil da podigne Hram na zemjata i da vo nego cini ibadet (molitva) i da pravi tavaf,onaka,kako sto melekite okolu Arsot kruzat.Taka Adem a.s go podignal Hramot na mestoto kade sto Melekot dzibril mu go zacrtal (toa e istoto mesto kade sto e Kabata).Potoa vo Kabeto e vgraden i Crniot Kamen (Hadzerul Esved), kako hazna vo koe e polozeno svedocenjeto na verata vo Boga od strana na site covecki dusi uste vo praiskonot,kade sto lugeto go posvedocija Allahovoto apsolutno gospodarstvo,za koja slucka ni kazuva i Kur'anot:Какво е значењето на Црниот Камен вграден во Каба?
Da,ima. Prvo edna paralela ke napravam pa potoa ke ti napisam i odgovor na konkretnoto prasanje,ako ostane odgovorot,bidejki nekoj ne saka odgovor da slusne.Дали може некој од овде да ја потврди точноста на преводот?
Станува збор за некој верски водач, кој зборува за оправданоста 6 годишни девојчиња да бидат мажени.
Не сум муслиман али на некои од овие милсам дека можам да одговорам. Ако грешам не е злонамерно туку според мое сваќање и од разговор со мои пријатели Муслимани и со еден ептен кул оџа али пошто македонскиот му одеше слаби можеби сум утнал. Поправете ме ако грешам.1. Зошто се обезглавуваат луѓе? Луѓе кои не можат да возвратат-и муслимани и христијани и се живо? И зошто баш на тој грозоморен, одвратен, садистички, ненормален за овој век начин?
2. Зошто се палат живи луѓе?
3. Зошто се убива со каменување жена/младо девојче кое/ја е силувана?
4. Дали Исламот е всушност религија на мирот и љубовта? Дали свеста на еден просечен муслиман ги разбира овие работи како сторени од Бога, и според него (или Шеријатот или Бог) која е вината на девојче кое е силувано од 10тина муслимани, за да заслужи таква казна?
5. Дали Мухамед а.с. всушност не ја претопил Библијата во иста книга само порадикална верзија, за да добие моќ и пари? А притоа да продолжи со своите дела (силувања, секс со младо девојче, војување, убивање (касапење))? И кое од овие дела го направило достоен за Божји пратеник?
6. Дали амбициозноста која е изразена во Куранот и препишана на Бога (за власт со светот - односно сите да станат муслимани) не е всушност одлика на Ѓаволот (Шејтанот) кој исто така сака паралела на царството Божјо, односно он да стане/замени Бога?
Фала за одговорот, ти го ценам трудот само на некој прашања не добив одговорНе сум муслиман али на некои од овие милсам дека можам да одговорам. Ако грешам не е злонамерно туку според мое сваќање и од разговор со мои пријатели Муслимани и со еден ептен кул оџа али пошто македонскиот му одеше слаби можеби сум утнал. Поправете ме ако грешам.
1. Идиоти има секаде а кај муслиманите тоа се Вахабиите који се болни дегенерици који настануваат околу 1820 со Англиска помош. Отоманската империја пробува да ги сотре и 1821 дури ја срамнува Мека со земја (светиот град бај д веј) но 3-4ца преживуваат и од тогаш го ебат цел муслимански свет влечејки го назад во времето.
2. Не сум слушнал дека се палат живи луѓе кај муслиманите. Инквизицијата во среден век го правела тоа и во Индија по заостанатите села уште има САТИ кога жива вдовица се пали со мажот.
3. Пак Вахаби дегенериците. Муслиманите ке мора да им се спротистават или да се вратат во минатото.
4. Исламот никогаш не бил религија на мирот туку само религија. За разлика од Христијанството кое забранува насилство (не дека некој го почитува али ајде) исламот дозволува насилство во самоодбрана и војна.
5. Исто како што библијата е преработена од Тората, Коранот е само уште една книга од 3-те Абрахамски религии (Еврејската, Христијанската и Ислам). Крстоноснит војни се уште по крвави, а еве за пример еден православен светец, Владимир Свјатославич од Киев имал 800 конкубини, приватна армија Викинзи, го убил својот брат па сега е светец.
А за Ајша, таа била ветена како мала но бракот бил „конзумиран“ кога влегла во пубертет т.е. после првата менструација што во тоа време било нормално во цел свет, кај сите народи и вери. Чим има менструација значи е веке жена и тоа е тоа. И нашите баби пола на 14-15 ги мажеле.
6. Еден е цар на земјата, еден господ на небото, постои многу пред Исламот, ништо ново.
Нема гајле, јас пишувам само како јас разбирам и од кажување на тој оџата пред се.Фала за одговорот, ти го ценам трудот само на некој прашања не добив одговор
1. Ај да речеме океј, немам некој доказ кај што кажуваат дека не се вахабии (што не значи дека не се муслимани, туку баш напротив-секој муслиман вели дека тие живеат баш според Куранот).
2. Можам да постирам 10тина видеа од Ирак, Африка и Авганистан каде што муслимани палат живи луѓе. Така да - палат, ама прашањето е зошто?
3. Ова е казна која видов дека била изречена 3-4 пати во Шеријатски земји, а прашањето ми беше зошто, што е нејзината вина?
4. Океј, фала.
5. Бракот го конзумирал кога таа имала 9 години, а тој 53. Нема веза, според одговорот значи дека си ја прилагодил Библијата на тоа што нему му одговарало.
6. Не ти го разбрав овој дел, односно не разбрав како е релевантен со прашањето, извини.