N
Nephthys
Гостин
Вчера баш земав да прочитам што пишува на оваа тема од која пастираше линк и искрено се разочарав од напишаното.Бесмислено е да се пишува на ИЦ форумот ако не пееш хвалопојки на Алах и Мухамед.Еве го мојот пост напишан на таа тема во ИЦ форумот:
http://islamski-centar.org/forum/showthread.php?t=84&page=4
Напишан далечната 2008 година, каде година дена после тоа профилот ми беше избришан, поради не-исто мислење со нив.
А тука е зачната темата http://islamski-centar.org/forum/showthread.php?t=84
Пролистајте, и ќе видите што денес, дигитализираните муслимани сметаат во врска со ова прашање. Нек не се мачи ни "бројка" да дебатира узалуд.
Дебатата треба да се движи во насока, ЗОШТО ДА НЕМА ЦРКВА! Нешто што јас го терав на тој форум.
Нема место за цивилизирана дискусија и има теми како библијата е инспирирана од ѓаволот и како сите христијани се следбеници на сатаната.
Небулози од типот зашто нема џамија во Ватикан,ко божем некој сред Мека карши Каба сака да гради црква се бесмислени и едвај вредни за коментар.Ако има во Рим нека има и во Џеда.
Црквата во Катар не ни личи на црква,нема никаков симбол на неа дека е христијански храм,крст кој е симбол на христијанството е забранет и ако одам по таа логика би требало да се забрани и изградба на минариња.Око за око нели.
Отварање на теми за меѓурелигиски дијалог на други форуми е исклучиво дволично од страна на членови кои на матичниот ИЦ форум плукаат по се што е немуслиманско.
Јас имам отворено акаунт на тој форум ама немам напишано ниту еден пост-бесмислено е.Или анатема или бан ако не се согласуваш со нивните мислења,на страна што можеш и рак на мозок да добиеш додека ги читаш "бисерите".
Ликовите кои пастираат таму (со чест на некој исклучок)слепец не можат да преведат преку улица а не некој на ислам.
Еден од постовите кои најмногу ме насмеа и кои дава слика за тоа кои луѓе дебатираат таму е од дотичната Имана која вели:
Браво,баш си продуховена!SELAM ALEJKUM,
INSHALLAH NIKOGAS DA NE SE IZGRADI TAA CRKVA..
BAS VO SAUDISKA ARABIJA KOJA PRETSTAVUVA SRCETO NA ISLAMOT!
INSHALLAH imale prava ili nemale,ke cinam dova da ne se izgradi!