Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Е сега не се разбираме или има гатегорија шо не ја напишав ?
Прашање до атеистите е ова пријателе, твоите прашања најдобро постави ги во темата, Прашања до христијаните.

Член од
17 јуни 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
1. Можеби на истиот начин на кој се пали и оној на илузионистите и магионичарите.
П.С. Што подразбираш ти под "Мир"?
--- надополнето: Jun 17, 2011 11:46 AM ---

Како можеш да се одкажеш од нешто, за кое неверуваш дека постои?
Не сум сигурен дали се илузионисти или магионичари. Прашај некој експерт или оди таму да видиш од прва рака за посигурно...
Се вика Мирот, тоа е течноста со која се помазува крштеникот при крштевање.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прашање до атеистите е ова пријателе, твоите прашања најдобро постави ги во темата, Прашања до христијаните.
Можеби сака научно толкување на посочените примери.
Според мене палење на оган сам од себе, и течење на "мир" од тело на светец, е измама или илузионистички трик. Во спротивно, досега безброј пати ќе било споменувано во научните кругови како феномен и не би се симнувало од насловните страни.
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:05 PM ---
Не сум сигурен дали се илузионисти или магионичари. Прашај некој експерт или оди таму да видиш од прва рака за посигурно...
Можеш да ми посочиш експерт кој ќе ми потврди?
Зошто во научната заедница никој не се труди да го објасни, ако е нешто кое навистина е мистерија и феномен? Зошто насловните страни не се полни со ова "чудо"?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Има награда од Џејмс Ренди фондацијата која изнесува милион долари, ако докажеш нешто натприродно.Веќе 30години стои наградата, така да пробај се, можда си ти следниот ИДОЛ.

Член од
17 јуни 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Па темата е Прашања до атеистите и јас многу јасно ги прашвам атеистите. Атеистите имаат точни и прецизни одговори на се и сешто. Ќе ве молам да ми ги одговорите ако го знајте одговорот. Ако не го знајте одговорот ве молам побарајте го и напишете го овде или на другите теми од форумот...
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:10 PM ---
Можеби сака научно толкување на посочените примери.
Според мене палење на оган сам од себе, и течење на "мир" од тело на светец, е измама или илузионистички трик. Во спротивно, досега безброј пати ќе било споменувано во научните кругови како феномен и не би се симнувало од насловните страни.
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:05 PM ---

Можеш да ми посочиш експерт кој ќе ми потврди?
Зошто во научната заедница никој не се труди да го објасни, ако е нешто кое навистина е мистерија и феномен? Зошто насловните страни не се полни со ова "чудо"?
Па се споменува по весниците, пред две години дел од Огнот дојде и кај нас. Пребарајги весниците во архива ќе најдиш.... Оди до Солун на лице место ќе се увериш...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
.... нормално, никој не купува нешто што не функционира...:D
Да де, ево, ја од Тебе ништо не купувам...:D
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:13 PM ---
Има награда од Џејмс Ренди фондацијата која изнесува милион долари, ако докажеш нешто натприродно.Веќе 30години стои наградата, така да пробај се, можда си ти следниот ИДОЛ.
Па ето, науката ни „докажа„ дека грмотевицата не е последица од тоа што „дедо боже„ бил изузетно љут, ама то наградата сеуште не отишла кај некој научник, така? :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па се споменува по весниците, пред две години дел од Огнот дојде и кај нас. Пребарајги весниците во архива ќе најдиш.... Оди до Солун на лице место ќе се увериш...
Ако за секое тврдење лично одам да се уверам, ќе треба ништо друго да неработам, само да шетам по светов и да идам на лице место за да се уверам.
Пријателе, такво нешто би било сензација на векот, не би се симнувало од ниедна насловна страна и од ниеден електронски медиум! Посочи ми некој научен авторитет кој го потврдил тој феномен? Има ли таков?
И убаво ти кажа gade, доколку е вистина ете имаш шанса да станеш побогат за милион долари, пријави го тој феномен во фондацијата на Ренди, и ќе си имаш милионче на сметка.
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:20 PM ---
Па ето, науката ни „докажа„ дека грмотевицата не е последица од тоа што „дедо боже„ бил изузетно љут, ама то наградата сеуште не отишла кај некој научник, така? :D
То наградата се дава за надприродни случаи, што значи ако се докаже дека грмотевицата е производ на лутината на дедо боже, тогаш може да се подигне!
Се си мислам дека ти сам за себе си феномен, Комотно може да те пријавиме за чудо и да ја подигнеме наградата.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
То наградата се дава за надприродни случаи, што значи ако се докаже дека грмотевицата е производ на лутината на дедо боже, тогаш може да се подигне!
Чек бе троа, па нели то науките све ни објаснија и сеа, што остана а што може да се нарече „надприродно„? И во краен случај, кој *** е тој кој ќе каже што е тоа што е надприродно, како треба да „изгледа„ надприродното„ за да бидит надприродно, за да можам да ќарам миљонче? :mad:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Чек бе троа, па нели то науките све ни објаснија и сеа, што остана а што може да се нарече „надприродно„? И во краен случај, кој *** е тој кој ќе каже што е тоа што е надприродно, како треба да „изгледа„ надприродното„ за да бидит надприродно, за да можам да ќарам миљонче? :mad:
Еми докажи му на Ренди дека огнот во црквата во Ерусалим се формира спонтано, а не од бел фосфор и ќе добиеш милион долари.Или например дека можеш да читаш мисли, или дека можеш на некој да му пораснеш рака, дека можеш да воскреснеш некого, итн итн.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еми докажи му на Ренди дека огнот во црквата во Ерусалим се формира спонтано, а не од бел фосфор и ќе добиеш милион долари.Или например дека можеш да читаш мисли, или дека можеш на некој да му пораснеш рака, дека можеш да воскреснеш некого, итн итн.
Невреди друже, си го трошиме времево со тролов! Гледаш ли дека инаетот му е обратнопропорционален со интелегенцијата?
Науката докажала се!? После три години на форумов, преку 7000 постови, тој мисли дека наукава докажала све! И дека "сознанијата" за светот треба да бидат непроменливи и статични!
Повеќе шанса имаш да се разбереш со експрес лонец, одколу со него.
Не му е намерата да дискутира со аргументи, туку да тера инает, и покрај тоа што сите аргументи се против него.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.628
Поени од реакции
31.494
stavrogin aj ne glumi ludilo tuku ako ti stiska odgovori na prashanjeto shto go postaviv ., a gledam deka i drugive se neshto mnogu hrabri po ovoa prashanje., aj ve predizvikuvam koj prv ke odgovori na prashanjeto.,
a nickot mi e super aj priznaj;)

Член од
17 јуни 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ако за секое тврдење лично одам да се уверам, ќе треба ништо друго да неработам, само да шетам по светов и да идам на лице место за да се уверам.
Пријателе, такво нешто би било сензација на векот, не би се симнувало од ниедна насловна страна и од ниеден електронски медиум! Посочи ми некој научен авторитет кој го потврдил тој феномен? Има ли таков?
И убаво ти кажа gade, доколку е вистина ете имаш шанса да станеш побогат за милион долари, пријави го тој феномен во фондацијата на Ренди, и ќе си имаш милионче на сметка.
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:20 PM ---

Се си мислам дека ти сам за себе си феномен, Комотно може да те пријавиме за чудо и да ја подигнеме наградата.
Имаш youtube напиши само "holly fire" или еве да не се мачиш

http://www.youtube.com/watch?v=h7rR2N0Jano&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ys8hNr7BZ70
http://www.youtube.com/watch?v=j_gvLmDpsYk
http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:47 PM ---
еве ти Светлина

http://www.youtube.com/watch?v=nPA5R9G4XMA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nFH6I7fIK6U&feature=related

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Чоек не си ја троши енергијата тука, ево ти линк:

www.randi.org/research/index.html

Докажи таму, собери си ги паричките и изгради си црква.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па темата е Прашања до атеистите и јас многу јасно ги прашвам атеистите. Атеистите имаат точни и прецизни одговори на се и сешто. Ќе ве молам да ми ги одговорите ако го знајте одговорот. Ако не го знајте одговорот ве молам побарајте го и напишете го овде или на другите теми од форумот...

Чекај сега, очекуваш на овој форум некој да ти каже зошто таму во некоја вукојебина нешто истекувало, и дали воопшто истекувало, и уште се однесуваш како да го имаш најдено Светиот грал?

Ајде немој да бидеш смешен...
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:56 PM ---
stavrogin aj ne glumi ludilo tuku ako ti stiska odgovori na prashanjeto shto go postaviv ., a gledam deka i drugive se neshto mnogu hrabri po ovoa prashanje., aj ve predizvikuvam koj prv ke odgovori na prashanjeto.,
a nickot mi e super aj priznaj;)
Ти си под секое ниво на дискусијата, прашањето ти е малоумно, однесувањето моронско.

Единствено што е погодено кај тебе е никот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom