Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Оооо, и книга си прочитал! Браво, браво...
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 11:31 ---

Животно-хордат-цицач-примат-хоминид-хомо-хомо сапиенс.

Каде во таксономијата на човекот гледаш мајмуни?!?

Таму и таму. Ти треба кларификација?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Таму и таму. Ти треба кларификација?
Секој мајмун е примат. Не секој примат е мајмун. Ама за да го знаеш ова треба да си учел школо. Вака, само ќе се срамиш... нејсе, ќе има смеа со тебе - само продолжи.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 14:50 ---
абе ти можеш да бидеш што сакаш никому не му е гајле .. само поентата ми беше сопирај малце мн паметен се праиш не соли памет на другите..
Паметен не се прави. паметен или си или не си...

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Секој мајмун е примат. Не секој примат е мајмун. Ама за да го знаеш ова треба да си учел школо. Вака, само ќе се срамиш... нејсе, ќе има смеа со тебе - само продолжи.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 14:50 ---

Паметен не се прави. паметен или си или не си...

Јојјј, зини земјо голтни ме, ни неверниците не сте тоа што бевте. А викаш дека религиозните фанатици немаат везе од наука. Ајде фурај ти и сопруга ти Атеист со вашата измислена наука. Далеку ќе стигнете.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јојјј, зини земјо голтни ме, ни неверниците не сте тоа што бевте. А викаш дека религиозните фанатици немаат везе од наука. Ајде фурај ти и сопруга ти Атеист со вашата измислена наука. Далеку ќе стигнете.
Тоа е најдоброто што можеш? Во недостаток на аргументи развали по некој лична навреда.
Не си ме навредил со тоа. Да беше од некој паметен и интелегентен, можеби и ќе се навредев.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Стагнација е благослов од Дедо Нургл.
Г-не Homo Trololonsis, oчигледно нe размислуваме на иста бранова должина. Наместо да се враќаме на почетоците на кои и е базирана темава, а одамна се поминати во дискусија, најдобро е да земеш да се занимаваш со некоја друга тема, оти не гледам поента некој тука да ти ги објаснува основите на модерната академска мисла кога се работи за нашето потекло и развој. Тоа е како сега луѓе што стигнале да дискутираат Вон Њуманова Алгебра, на тебе, неук почетник, да земат да ти објаснуваат како на забаваче, што се множества и унии, за да можеш да се надоврзеш на дискусијата (а бетер од забаваче, како мало бебе кенкаш и поставуваш прашања еквивалентни на таа возраст).

Знаеш, се надевав дека си трол, ама изгледа дека не сум во право, и дефинитивно се чини го мислиш тоа што го пишуваш. Чим е така, Господ нека ти е напомош (иако не гледам причина да ти помогне сега, кога не ти помогнал претходно со твојов ум- whatever).

Не не уназадувај, тоа што те интересира од овие прашања твои, ќе си ги најдеш одговорите во почетните страници од темава.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Пак ништо не си напишал. Трт-мрт, пљук-шмрк... и пак ништо!

Ај, ко ќе имаш нешто паметно да кажеш врати се, ја сум тука и ќе те чекам.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Прашање до атеистите. Како можи уште да не веруваат после ова со Бокица 13?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А што му се случило на Боки 13, да не станал медијатор меѓу Бог и луѓето?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Прашање до атеистите. Како можи уште да не веруваат после ова со Бокица 13?
После овој аргумент (а што беше аргументот?) од утре сум јеховин сведок, секој втор четврток во месецот а останатите денови верник во боговите на хаосот (Khorne, Nurgle, Tzeentch, Slaanesh) :pos:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
А што му се случило на Боки 13, да не станал медијатор меѓу Бог и луѓето?
После овој аргумент (а што беше аргументот?) од утре сум јеховин сведок, секој втор четврток во месецот а останатите денови верник во боговите на хаосот (Khorne, Nurgle, Tzeentch, Slaanesh) :pos:
Бујрум :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Пред ваков аргумент и боговите молчат, т.е. признаваат дека ги нема. Од ваква креација и бог би се срамел, во земја би пропаднал. Подобро и да не постои. Изгледа Јахве гадно се зезнал а, па извршил сепуку :D
И толку..... умре богот

Член од
11 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
10
А што направи ти пред малце? Не солеше памет? Ех пуста хипокризија.....
Имаш прашање до атеистите или не?
хаха ме насмеа сега ти да не си иначе преставник на атеистите :icon_lol:
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 19:32 ---
А што направи ти пред малце? Не солеше памет? Ех пуста хипокризија.....
Имаш прашање до атеистите или не?
хаха ме насмеа сега ти да не си иначе преставник на атеистите :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom