Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Не ме издавај бе па ти, нели тајно сум избранТој ни е Претседател, го избравме пред 3 години на тајна седница.
Не ме издавај бе па ти, нели тајно сум избранТој ни е Претседател, го избравме пред 3 години на тајна седница.
А прецедник на троловите кој е?Не ме издавај бе па ти, нели тајно сум избран
Не знам, треба да избереме, гледам кандидати има подоста, ...... а да направиме анкета?А прецедник на троловите кој е?
Цинчот бе, зарем не беше очигледно?А прецедник на троловите кој е?
Ма друга планета, каква државаНе можеме ние да гласаме, друга држава се они
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза... ..Не можеме ние да гласаме, друга држава се они
Мислам дека Мики и Богов на Хаосот не ми се за ставање во ист кош. Барем Мики ми користи симболика од Нордичка митологија, нешто стварно XDНе може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза... ..
... Микикецот е правиот избор... како најинтелигентен помеѓу нив само тој може да ги држи на куп...
Затоа и пишав....Мислам дека Мики и Богов на Хаосот не ми се за ставање во ист кош. Барем Мики ми користи симболика од Нордичка митологија, нешто стварно XD
Да не зборам дистанцата од ментален развој - светлосни години помеѓу нив двајца.
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза... ..
... Микикецот е правиот избор... како најинтелигентен помеѓу нив само тој може да ги држи на куп...
Абе трол не се учи, макар Мики го имал за џедај мастерЗатоа и пишав....
А бе не да ги учи, тоа е mission impossible... да ги држи на купче...Абе трол не се учи, макар Мики го имал за џедај мастер
Izvini poradi zakasnatiot odgovor. Me baniraat oti tvrdam deka i jogata e religija.Чисто е ко солза (солзата е матна, иначе, ради солта и уреата) е за недоучени луѓе кои ги мрзи да прочитаат по интернетов.
Будизмот не признава постоење на креатор. Во будизмот нема богови.
http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism#cite_note-3
Ако во една религија нема богови, тогаш таа религија е атеистичка религија.
Земи прочитај. Срамота е.
Атеизмот не е религија. Атеизмот е позиција, став или тврдење, дека не постојат божества.Izvini poradi zakasnatiot odgovor. Me baniraat oti tvrdam deka i jogata e religija.
Spored tvojava defenicija za religija, neli mi veleshe da procitam malku na http://en.wikipedia.org/wiki/Religion, povrzuvajki go redosledot na tvoeto tvdenje, tvrdish deka Budizam= Ateizam.
Aj sega edno prashanje:
Dali wikipedija go priznava Budizmot za religija?
Ako gi izednacuvash ovie dva poima(ateizam i budizam) togash se slagam so tebe, ali toa se kosi so moeto svakanje za poimot religija. Ateizmot nikako ne e religija
Nemam namera da se svagjam....hahaha....samo da raschistime so nekoi poimi kako Ateizam, Budizam , religija...itn
I ne trci so termini kako: Zemi procita, Sramota e...bash zaradi toa shto sum procital go osporuvam tvoeto mislenje.
Prilicno ednostavno i logicno.....ne znaci i deka e tocno.Атеизмот не е религија. Атеизмот е позиција, став или тврдење, дека не постојат божества.
Религијата е „систем на ритуали, догми и верувања.... “
Будизмот е религија и филозофија на живеење во чија сушштинска форма не постојат божества. Оттука, будизмот е атеистичка (безбожна) религија.
Безбожни (атеистички) религии се и таоизмот, конфучијанизмот и сатанизмот.
За мене е ова прилично едноставно. Како ти се чини тебе?