Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тоа беше за избирањето (да биде во тајност). Сега кога веќе зи избран, нема потреба од криење :). Сега си Шаман на Атеистите :D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А прецедник на троловите кој е?
Цинчот бе, зарем не беше очигледно?

Сега ми текна дека Warhammer 40K има и раса на орки. Ете му ги сродните животни по еволутивно стебло. Они орки, тој трол. Сите еволуирани од диносауруси :D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не можеме ние да гласаме, друга држава се они :)
Ма друга планета, каква држава :D

Инаку, за секој случај, некој да не не ги сврза работите, никот на нашиот позер трол, e од серија на игри (Warhammer 40.000) и он демек, го зел никот на еден од митолошките богови таму.

Има изгледа дечково фетиш за Хаос. Треба да го пратиме во Ирак, ќе сврши таму како никад у живот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не можеме ние да гласаме, друга држава се они :)
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза...:):cool: ..
... Микикецот е правиот избор... како најинтелигентен помеѓу нив само тој може да ги држи на куп...:D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза...:):cool: ..
... Микикецот е правиот избор... како најинтелигентен помеѓу нив само тој може да ги држи на куп...:D
Мислам дека Мики и Богов на Хаосот не ми се за ставање во ист кош. Барем Мики ми користи симболика од Нордичка митологија, нешто стварно XD

Да не зборам дистанцата од ментален развој - светлосни години помеѓу нив двајца.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Мислам дека Мики и Богов на Хаосот не ми се за ставање во ист кош. Барем Мики ми користи симболика од Нордичка митологија, нешто стварно XD

Да не зборам дистанцата од ментален развој - светлосни години помеѓу нив двајца.
Затоа и пишав....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Чисто е ко солза (солзата е матна, иначе, ради солта и уреата) е за недоучени луѓе кои ги мрзи да прочитаат по интернетов.

Будизмот не признава постоење на креатор. Во будизмот нема богови.

http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism#cite_note-3

Ако во една религија нема богови, тогаш таа религија е атеистичка религија.

Земи прочитај. Срамота е.
Izvini poradi zakasnatiot odgovor. Me baniraat oti tvrdam deka i jogata e religija.
Spored tvojava defenicija za religija, neli mi veleshe da procitam malku na http://en.wikipedia.org/wiki/Religion, povrzuvajki go redosledot na tvoeto tvdenje, tvrdish deka Budizam= Ateizam.
Aj sega edno prashanje:
Dali wikipedija go priznava Budizmot za religija?
Ako gi izednacuvash ovie dva poima(ateizam i budizam) togash se slagam so tebe, ali toa se kosi so moeto svakanje za poimot religija. Ateizmot nikako ne e religija
Nemam namera da se svagjam....hahaha....samo da raschistime so nekoi poimi kako Ateizam, Budizam , religija...itn
I ne trci so termini kako: Zemi procita, Sramota e...bash zaradi toa shto sum procital go osporuvam tvoeto mislenje.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Izvini poradi zakasnatiot odgovor. Me baniraat oti tvrdam deka i jogata e religija.
Spored tvojava defenicija za religija, neli mi veleshe da procitam malku na http://en.wikipedia.org/wiki/Religion, povrzuvajki go redosledot na tvoeto tvdenje, tvrdish deka Budizam= Ateizam.
Aj sega edno prashanje:
Dali wikipedija go priznava Budizmot za religija?
Ako gi izednacuvash ovie dva poima(ateizam i budizam) togash se slagam so tebe, ali toa se kosi so moeto svakanje za poimot religija. Ateizmot nikako ne e religija
Nemam namera da se svagjam....hahaha....samo da raschistime so nekoi poimi kako Ateizam, Budizam , religija...itn
I ne trci so termini kako: Zemi procita, Sramota e...bash zaradi toa shto sum procital go osporuvam tvoeto mislenje.
Атеизмот не е религија. Атеизмот е позиција, став или тврдење, дека не постојат божества.

Религијата е „систем на ритуали, догми и верувања.... “

Будизмот е религија и филозофија на живеење во чија сушштинска форма не постојат божества. Оттука, будизмот е атеистичка (безбожна) религија.

Безбожни (атеистички) религии се и таоизмот, конфучијанизмот и сатанизмот.

За мене е ова прилично едноставно. Како ти се чини тебе?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Атеизмот не е религија. Атеизмот е позиција, став или тврдење, дека не постојат божества.

Религијата е „систем на ритуали, догми и верувања.... “

Будизмот е религија и филозофија на живеење во чија сушштинска форма не постојат божества. Оттука, будизмот е атеистичка (безбожна) религија.

Безбожни (атеистички) религии се и таоизмот, конфучијанизмот и сатанизмот.

За мене е ова прилично едноставно. Како ти се чини тебе?
Prilicno ednostavno i logicno.....ne znaci i deka e tocno.
Samo edno mene me buni. Zoshto koga ti odgovara se povikuvash na wikipedija,demek religija e "sistem na rituali, dogmi i veruvanja..." a tamo deka ne ti odgovara, wikipedija tvrdi deka Budizmot e edna od trite najgolemi religii... http://hr.wikipedia.org/wiki/Budizam...ja negirash.
Spored tvoja logika, Budizmot e samo eden del od Ateistickite religii, neli nabrojuvash deka ima i drugi ateisticki religii, voedno tvrdish deka Ateizmot ne e religija.
Prashanje: Dali Ateizmot e religija ili ne?
Ednostavno, glupavo e da se negira Budizmot kako religija.
Mislam deka so rascistuvanje na poimot religija (pogreshno definiran vo wikipedija) se dovagja do isto mislenje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom