Прашања до Атеистите II

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.712
Јас тие што ги познавам со проатеистички ставови,сите слават верски празници затоа прашав :)
2 празника се на тој ден.
на едниот се празнуваат блудот и неморалот
а на другиот,се празнува алкохол и се натпреваруваат кој може повеќе да се уништи себеси и да испадне идиот :)
Не.

Првиот се користи за да им го олесни џепот на милиони млади луди вљубени потрошувачи на кои им се сервираат неколку задолжителни производи.
Вториот се користи за пијаниците да имаат изговор повеќе.

И едниот и другиот се тотално непотребни, затоа што ни за љубов ни за пиење не е потребен посебен ден или пригода.

За славењето празници, атеистите не слават верски празници, што не значи дека нема да отидат кај пријатели и роднини на слава, да направат чест што велиме. И муслимани и христијани си одат едни кај други на празници па не се доведува во прашање нивната верска определба. Тоа е пријателство и почитување.

Исто имаш и почитувачи на добра сарма и баклава кои два месеци на зима не се прибираат дома на вечера... Секако има бе, луѓе... :)

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Не.

Првиот се користи за да им го олесни џепот на милиони млади луди вљубени потрошувачи на кои им се сервираат неколку задолжителни производи.
Вториот се користи за пијаниците да имаат изговор повеќе.

И едниот и другиот се тотално непотребни, затоа што ни за љубов ни за пиење не е потребен посебен ден или пригода.

За славењето празници, атеистите не слават верски празници, што не значи дека нема да отидат кај пријатели и роднини на слава, да направат чест што велиме. И муслимани и христијани си одат едни кај други на празници па не се доведува во прашање нивната верска определба. Тоа е пријателство и почитување.

Исто имаш и почитувачи на добра сарма и баклава кои два месеци на зима не се прибираат дома на вечера... Секако има бе, луѓе... :)
Па добро,може и така да се преформулира.
:)

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Шта ми наприча момак. Викаш проатеистички ставови?? Свашта. Ко да немаш меѓу твоите такви што глумат муслимани, тие нели се со “проатеистички ставови“? Нема муслимани кои пијат? Јок, нееее..... нема, 9,5 од 10 што ги знам. А и празниците си ги утнал. Ако за тебе љубовта е блуд, немој да се жениш. А ако другиот не знаеш што е, нека ти кажат христијаниве поарно кој бил тој Трифун. Не е ден за натпреварување во пиење. И никаква врска нема со никакво пиење.
Е добро де,не реков јас дека нема муслимани кои не пијат,кај го спомнав тоа :/
Реално од тие со проатеистички ставови што ги познавам се сите христијани,а и поголемиов дел на форум сте или сте биле христијани.
тоа е факт.
муслимани и да пијат,никој од нив не вика дека Бог не постои,и сите знаат дека тоа што го прават е голем грев.
е сеа,тоа што и понатаму пијат се вика непокорност на Бога,а не неверување дека Бог постои :)
тука има разлика.
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 13:50 ---
Слично као и ти за први мај
Значи си седел дома како и секој друг ден :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е добро де,не реков јас дека нема муслимани кои не пијат,кај го спомнав тоа :/
Реално од тие со проатеистички ставови што ги познавам се сите христијани,а и поголемиов дел на форум сте или сте биле христијани.
тоа е факт.
муслимани и да пијат,никој од нив не вика дека Бог не постои,и сите знаат дека тоа што го прават е голем грев.
е сеа,тоа што и понатаму пијат се вика непокорност на Бога,а не неверување дека Бог постои :)
тука има разлика.
Батка, ти си ептен у голема заблуда. Болдот ти е тотална утка и не е никаков факт. А кој прави гревови кој не, не си ти да судиш, ни јас, ни било кој друг. Кој што ќе верува или неверува, е право на секого. Како што ни јас твоето право не го оспорувам. Сакаш да си веруваш во бог? Верувај си.
Атеист никогаш нема да ти рече “овие муслиманите или овие христијаните треба да се обесат на плоштад“, тука е разликата.

M

Muranyi

Гостин
Тоа сакав да го прочитам од атеист :)
Бидејќи поголемиот дел од атеистите се атеисти ама слават верски празници,слави,имендени.. :)
Атеистите учествуваат во прослава на празници,слави,имендени,поради почит кон блиските,потесното семејство,роднините,пријателите.Зарем има нешто лошо во сето тоа?

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Овој ги замишља атеистите како луѓе кои треба на празници да седат дома и да се мрштат, претпоставувам, а не да се веселат.
Не,само е малку контрадикторно да не веруваш во Бог а да славиш верски празници.
Она што го напиша Muranyi е коректно,според мене.
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 14:16 ---
Батка, ти си ептен у голема заблуда. Болдот ти е тотална утка и не е никаков факт. А кој прави гревови кој не, не си ти да судиш, ни јас, ни било кој друг. Кој што ќе верува или неверува, е право на секого. Како што ни јас твоето право не го оспорувам. Сакаш да си веруваш во бог? Верувај си.
Атеист никогаш нема да ти рече “овие муслиманите или овие христијаните треба да се обесат на плоштад“, тука е разликата.
Ајдеее..како и секој разговор со атеисти.
1. Ти пишува дека секој има право да верува во што сака
2. Муслиманите и христијаните колеле и беселе :)

Јас поставив едноставно прашање и барав едноставен одговор а не дебата и полемики.
И помири се со фактот дека болдираното е така,зошто е тешко да се прифати тоа.
1 муслиман во милион ќе најдеш да се декларира како муслиман,да пие алкохол и да ти рече Исламот го дозволува алкохолот затоа го пијам :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.858
Не,само е малку контрадикторно да не веруваш во Бог а да славиш верски празници.
Она што го напиша Muranyi е коректно,според мене.
Не, него имаш ограничени погледи кои се темелат врз двојни аршини.
Па зарем оние атеисти од муслимански фамилии не слават со своите Бајрам?
Ја знам Албанци кои се декларираат како атеисти, па сепак кога ќе дојде Бајрам (или друг таков празник) слават со своите најблиски.
Според тебе треба да одат у своја соба и да се закључат, дур не помине празникот?
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 14:18 ---
Ти не си ја сфатил суштината на атеизмот.
Они не веруваат. Сфаќаш?
Баш затоа немаат гајле ништо да слават или не слават. Они не го слават верски празникот, него се веселат со другите.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Не, него имаш ограничени погледи кои се темелат врз двојни аршини.
Па зарем оние атеисти од муслимански фамилии не слават со своите Бајрам?
Ја знам Албанци кои се декларираат како атеисти, па сепак кога ќе дојде Бајрам (или друг таков празник) слават со своите најблиски.
Според тебе треба да одат у своја соба и да се закључат, дур не помине празникот?
Веќе напишав дека она што Muranyi го напиша е коректно за мене.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајдеее..како и секој разговор со атеисти.
1. Ти пишува дека секој има право да верува во што сака
2. Муслиманите и христијаните колеле и беселе :)

Јас поставив едноставно прашање и барав едноставен одговор а не дебата и полемики.
И помири се со фактот дека болдираното е така,зошто е тешко да се прифати тоа.
1 муслиман во милион ќе најдеш да се декларира како муслиман,да пие алкохол и да ти рече Исламот го дозволува алкохолот затоа го пијам :)
Не бараш полемики а полемизираш. Ти не ни бараше одговор. Ти си постави теза само за да полемизираш. Двата празника, Едниот православен еден католички, не се такви како што ги опиша и тоа ти е прашање за христијаните.
Болдот само го потврдува тоа што го кажав. Пеќи, му се противите на вашиот бог иако тоа ви забранува? Уште поарно.

За крај погледни го постов, каде твои собраќа верници (без разлика дали се муслимани или христијани), со колкава “љубов“ се обраќаат кон атеисти и како повикуваат на бесење
http://forum.kajgana.com/threads/Контрадикторности-во-Кур-анот-qur-an-Дали-е-веродостоен.36840/page-18#post-4258160

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Не бараш полемики а полемизираш. Ти не ни бараше одговор. Ти си постави теза само за да полемизираш. Двата празника, Едниот православен еден католички, не се такви како што ги опиша и тоа ти е прашање за христијаните.
Болдот само го потврдува тоа што го кажав. Пеќи, му се противите на вашиот бог иако тоа ви забранува? Уште поарно.

За крај погледни го постов, каде твои собраќа верници (без разлика дали се муслимани или христијани), со колкава “љубов“ се обраќаат кон атеисти и како повикуваат на бесење
http://forum.kajgana.com/threads/Контрадикторности-во-Кур-анот-qur-an-Дали-е-веродостоен.36840/page-18#post-4258160
хаха,е ајде де 2-3 будали на форум повикале за бесење и одма се уплаши :D
И ти од една тема на форум одма се глобализира и утврди.
Јас не полемизирав,само со прашањето индиректно прашав дали атеистите слават верски празници и ако слават зошто слават,бидејќи е глупо и контрадикторно да слават верски празници луѓе што се обидуваат на милијарди други луѓе да ги убедат дека Бог не постои. :)
И најприкладен одговор добив од Мурањи,и за мене е оваа дебата завршена :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
хаха,е ајде де 2-3 будали на форум повикале за бесење и одма се уплаши :D
И ти од една тема на форум одма се глобализира и утврди.
Јас не полемизирав,само со прашањето индиректно прашав дали атеистите слават верски празници и ако слават зошто слават,бидејќи е глупо и контрадикторно да слават верски празници луѓе што се обидуваат на милијарди други луѓе да ги убедат дека Бог не постои. :)
Епа не е така.

Обидот е да се убеди остатокот од светот, дека не постои Бог кој ги има особините (читај антропоморфни) доделени и опишани во светите книги:)

Значи се оди против погрешниот концепт на Бог, кој наликува на однос господар - совршен роб.

И таквиот концепт ни донесе дарк ејџ со инквизицијата.

Уште полошо таквиот концепт, ни носи уште полошо во 21 век, овојпат преку Исламот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.712
Како може неговиот одговор да е поприкладен од мојот кој вклучуваше сарми и баклава?
Размисли малце... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom