Прашања до Атеистите II

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За греота... :(

Не ми шверцај аргументи. Линкот докажува твоето тврдење дека абиогенезата е статистички невозможна е неточно. Линкот не докажува дека абиогенезата СИГУРНО се случила. Ако си интелектуално неспособен да разграничиш меѓу овие две, не сум ти јас крив.

Што понатаму да дискутираме? Има ли потреба?

Јас ти велам абиогенезата да се случила има веројатност 0,00000000000000.........000001

А ти ми велиш, не заебаај нема толку нули пред кецот.

Терај си работата, одговарај им на верниците.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас го поставив тоа прашање од гледна точка дека панспермијата е точна. Зошто така може да се направи синџир на настани кој не завршува или дека абиогенетски настанал животот на тој астероид, комета шо и да било, а зошто да не би настанал абиогенетски и на третиот камен од сонцето.
Никој не рече дека е точна. Рековме дека е поверојатна, а не дека е така. Ако го прочита мојот претходен пост, може ниедно од тоа да не е точно. Може да е нешто сосем десетто кое не сме ни свесни дека постои. Не треба догматски да се прифаќа ниедна теорија која не е докажана само затоа што нема друга. Нели како атеисти не прифаќате догми? Зошто би прифатиле некоја секуларна?

П.С. Нека си работи науката, ако имаме таа можност (барем вие помладите, можда) да дознаеме што и како било арно, ако не пак арно. Кога нешто ќе докажат, ќе знаеме.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Јас ги поставувам овие прашања зошто е тешко да дебатираш со креационист без некоја хипотеза за настанокот на животот. Многу луѓе не се „впуштаат“ во атеизмот зошто има многу теории за кои секој ден се кажуваат различни работи, а креационистите имаат една теорија и цврсто стојат на неа и луѓето се мрзливи да го отворат мозокот и да ги простудираат и другите гледишта и си остануваат „на сигурно место“.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас ги поставувам овие прашања зошто е тешко да дебатираш со креационист без некоја хипотеза за настанокот на животот. Многу луѓе не се „впуштаат“ во атеизмот зошто има многу теории за кои секој ден се кажуваат различни работи, а креационистите имаат една теорија и цврсто стојат на неа и луѓето се мрзливи да го отворат мозокот и да ги простудираат и другите гледишта и си остануваат „на сигурно место“.
А зошто имаш потреба да се рамниш со нив и да дебатираш со таканаречени креационисти. Ако тие прават некој дебилен напор без докази да ја докажат креацијата, ти со таков став дека постои едно контра-решение, за кое сеуште нема доказ, тогаш само им одиш во прилог.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
А зошто имаш потреба да се рамниш со нив и да дебатираш со таканаречени креационисти. Ако тие прават некој дебилен напор без докази да ја докажат креацијата, ти со таков став дека постои едно контра-решение, за кое сеуште нема доказ, тогаш само им одиш во прилог.
Не ги иницирам јас дебатите туку тие пробувајќи да ме „стават на вистинскиот пат“. А пошто живеам во држава каде над 99% се верници (Романија) тешко е да се одбегнат таквите работи.
Замисли, кај мене на медицински факултет деканот, отворањето на меѓународен конгрес за анатомија му го посвети на Исус, а на час по Хигиена учиме дека за време на паузата меѓу издишување и вдишување комуницираме со боженственото и таа треба да трае подолго или ако молитвата ни е доволно силна не мора да јадиме цел живот (наводно имало 3000 такви луѓе во светов) и ред други работи. Е сега, ако со вакви не треба да дебатираш незнам...

Член од
8 февруари 2013
Мислења
23
Поени од реакции
6
Го пропушти најбитното: а тоа е скокот од нежива во жива материја.
Како тоа ќе го објасниш?...:D
Ahh the ignorance... Кутро човече зарем не прочита како настанале првите алги т.е. она што го нарекуваш од неживо во живо, можи уште еднаш треба да прочиташ изглеа си го прескокнал тој дел. А и друго како што гледам и математиката не ти оди 1+1+1=1 слабо некако :D
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 18:06 ---
Е ми, авторо‘ од посто‘ е медицинар, самоуверен во на кое го пишува па ваљда ќе одговори и на тоа прашање. А меѓу „биолог„ (кој не верува) и „атеист„ (кој не верува по автоматизам) немет битна разлика...
Има разлика ама сепак ти одговорив погоре ако сеуште не ти е јасно можам и со равенки да ти напишам како се одвива реакцијата ама се сомневам дека ке ти користи :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ahh the ignorance... Кутро човече зарем не прочита како настанале првите алги т.е. она што го нарекуваш од неживо во живо, можи уште еднаш треба да прочиташ изглеа си го прескокнал тој дел. А и друго како што гледам и математиката не ти оди 1+1+1=1 слабо некако :D
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 18:06 ---

Има разлика ама сепак ти одговорив погоре ако сеуште не ти е јасно можам и со равенки да ти напишам како се одвива реакцијата ама се сомневам дека ке ти користи :)
Ти добар си математика а?
Колку е 1+1+1=?

Само едно потпитање, пред да одговориш....
Знаеш на кој подфорум си?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не ги иницирам јас дебатите туку тие пробувајќи да ме „стават на вистинскиот пат“. А пошто живеам во држава каде над 99% се верници (Романија) тешко е да се одбегнат таквите работи.
Замисли, кај мене на медицински факултет деканот, отворањето на меѓународен конгрес за анатомија му го посвети на Исус, а на час по Хигиена учиме дека за време на паузата меѓу издишување и вдишување комуницираме со боженственото и таа треба да трае подолго или ако молитвата ни е доволно силна не мора да јадиме цел живот (наводно имало 3000 такви луѓе во светов) и ред други работи. Е сега, ако со вакви не треба да дебатираш незнам...
Е па ти нема спас, ако не можеш да ги победиш, придружи им се. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Колку е 1+1+1=?

Ти знаеш ли на која тема си? Не обесуј. Отекуваш веќе педа под папок.
Човекот не се рамни со нас креационистите туку само бара да го претставите вашиот случај или според мене „синдром“ на верност со некои цверсти фактии докази сепак можам да ти дадам слика или видео од коацерватната реакција а вие мозете да ми покажете слика од господ? (и кога реков слика не се однесував на икона или фреска).
Ај види што ми пишува под аватарот :pos:

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Е па ти нема спас, ако не можеш да ги победиш, придружи им се. :D
Сум истрајал 5 години, уште 2 не прает голема разлика.

П.С. Сестра и од една другарка е психолог-шаманка.

Член од
8 февруари 2013
Мислења
23
Поени од реакции
6
Ти знаеш ли на која тема си? Не обесуј. Отекуваш веќе педа под папок.
Не го мислев тоа како навреда или нешто само потенцирав дека математиката грешка ти е. Сепак и првоодделенец ке израчуна поточно не е некојси проблем. Воедно немаше врска тоа со темата сепак не постои ниеден аспект на верата на којшто неможам да одговорам со научна теорија и цврст доказ. :)
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 18:25 ---
Колку е 1+1+1=?

Ке ја замолам публиката да го снабди субјектов со една направа наречена дигитрон па да може да си израчуна точно без да го напрегне многу мозокот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ке ја замолам публиката да го снабди субјектов со една направа наречена дигитрон па да може да си израчуна точно без да го напрегне многу мозокот.
Еве http://www.online-calculator.com/ ама пак ќе се напрега дури сфати кое копче за што служи...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не го мислев тоа како навреда или нешто само потенцирав дека математиката грешка ти е. Сепак и првоодделенец ке израчуна поточно не е некојси проблем. Воедно немаше врска тоа со темата сепак не постои ниеден аспект на верата на којшто неможам да одговорам со научна теорија и цврст доказ. :)
Мислам дека тоа што го кажа Атеист не беше за тебе наменето.

Kajgana Shop

На врв Bottom