Прашања до Атеистите II

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Грешка си. Тоа не е атеизам. Пробај повторно.
Во кој бог веруваш ти?
Ај одговори ми, ама со твои зборови што е атеизам.
И тој збор отсуство на верување те молам објасни го, ако планираш да го употребиш. Мое лично сознание е дека такво нешто не постои, а кога се употребува во физиката на пример и има таков третман (на илузија).
На пример квази-честичка во PN-спој.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ни тесно, ни широко. ко што мене не ме мрзи да побарам низ страниците, нека не те мрзи ни тебе. јас синоќа прочитав 5-6-7 старници, не бев на нет деновиве, а тебе те мрзи да прочиташ 2 :place:
ај идам сега да идам на пивце во хепи. ;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И тој збор отсуство на верување те молам објасни го, ако планираш да го употребиш. Мое лично сознание е дека такво нешто не постои, а кога се употребува во физиката на пример и има таков третман (на илузија).
Твое лично субјективно сознание? :pos: Ај важи, како ти ќе кажеш. Прочитај неколку страни наназад кажано ти е. Читај не биди мрза.:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ни тесно, ни широко. ко што мене не ме мрзи да побарам низ страниците, нека не те мрзи ни тебе. јас синоќа прочитав 5-6-7 старници, не бев на нет деновиве, а тебе те мрзи да прочиташ 2 :place:
ај идам сега да идам на пивце во хепи. ;)
Ти мислиш дека разговараш со деца:) па проаѓа ваков муабет и одбивање д аодговориш:P

Признавање на грешки и согледување на истите, е доблест, а не мана;) Не бегај од доблеста.

На здравје пивце:D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Твое лично субјективно сознание? :pos: Ај важи, како ти ќе кажеш. Прочитај неколку страни наназад кажано ти е. Читај не биди мрза.:)
:)
Кога станува збор за илузии мора сам да ги приметиш....имено истите не се учат;)
Сакав да ти покажам нешто, да тригерувам некое размислување ако ништо друго кај тебе за феноменнот на отсуство во верување. Може друг пат ќе се помачиш повеќе :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
:)
Кога станува збор за илузии мора сам да ги приметиш....имено истите не се учат;)
Сакав да ти покажам нешто, да тригерувам некое размислување ако ништо друго кај тебе за феноменнот на отсуство во верување. Може друг пат ќе се помачиш повеќе :)
Ај не го дрви жити се, доста беше еден кловн со 1000 акаунти.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Подразмисли, ќе ти текне. Препрочитај наназад, и ќе видиш дека совршено тој пост се вклопува во субјективноста на атеизмот.
Н
Атеизмот според мене е дистанцирање од идентификацијата на одредено верување со вистината. Што значи - верувам =/=знам! За да биде нешто вистина, потребно е знаење, не верување.
Субјективноста може да постои само доколку има одредена основа која ќе биде подложна на интерпретација. Ако атеистот го исклучува верувањето како синоним за вистината, тогаш нема основа која е подложна на интерпретација. Што значи нема субјективност.
[DOUBLEPOST=1400162578][/DOUBLEPOST]
Каква врска има атеизам со квази честички?! Што тресеш глупости? Атеизам - А-теизам, тоа "А" е негација, теизам е верување во Бог, каде концептот за истиот го дефинира како Битие одвоено од својата креација, со хиерархиско деспотски карактеристики. Што значи, атеизмот е неверување во ваквиот концепт на Бог/ови.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
[DOUBLEPOST=1400162578][/DOUBLEPOST]
Каква врска има атеизам со квази честички?! Што тресеш глупости? Атеизам - А-теизам, тоа "А" е негација, теизам е верување во Бог, каде концептот за истиот го дефинира како Битие одвоено од својата креација, со хиерархиско деспотски карактеристики. Што значи, атеизмот е неверување во ваквиот концепт на Бог/ови.
Aрно ама на твојава дефиниција не и прават шеринг и други.
"
Ги боли Qр за Тот Атеистите. Бог како и сите други 4000
"
Твојата замисла за атеизам е тоталка различна од општо прифатената.;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Aрно ама на твојава дефиниција не и прават шеринг и други.
Твојата замисла за атеизам е тоталка различна од општо прифатената.;)
Мислиш од твојата дефиниција? Па различна е.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мислиш од твојата дефиниција? Па различна е.
За мене лично, човек што не е материалистичко-редукционистички индоктриниран не може да се нарече атеист....и таа особина лежи во коренот на атеизмот. Просто ко пасуљ, ама признајем....секогаш е полесно кога анализираш од страна, резистентен си на одредени типови на предрасуди.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За мене лично, човек што не е материалистичко-редукционистички индоктриниран не може да се нарече атеист....и таа особина лежи во коренот на атеизмот. Просто ко пасуљ, ама признајем....секогаш е полесно кога анализираш од страна, резистентен си на одредени типови на предрасуди.
Ок, се сложивме дека не се сложуваме. За мене и ти си атеист. Ти како сакаш рачунај.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.434
Поени од реакции
84.789
Дали сеа требе Чарлс Менсон да го трпиме и како мушкобањаста тенисерка?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ок, се сложивме дека не се сложуваме. За мене и ти си атеист. Ти како сакаш рачунај.
Ја не сум верник во материјализмот, така да по моето гледиште за атеизмот јас не сум атеист. А твојата замисла си е прича сама за себе, ни сам не знаеш како да го дефинираш. Ни еден атеист овде на форумов не се сложува со тебе btw.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ја не сум верник во материјализмот, така да по моето гледиште за атеизмот јас не сум атеист. А твојата замисла си е прича сама за себе, ни сам не знаеш како да го дефинираш. Ни еден атеист овде на форумов не се сложува со тебе btw.
Грешка си брат. Матерјализмот нема ама баш никаква врска со атеизмот. А тоа кој се сложува, не се секирај, многумина се сложуваат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Грешка си брат. Матерјализмот нема ама баш никаква врска со атеизмот. А тоа кој се сложува, не се секирај, многумина се сложуваат.
Незнам дали приметуваш, ама скоро никој не се сложува со твоите замисли за атеизмот......нека ме демантира еве некој ако не сум во право.

Kajgana Shop

На врв Bottom