ОК, да не речеш дека не сум ти го искритикувал.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Велиш “тримозочни суштества“. Био имав од 5-то до 8-мо, и мислам дека човекот има малку повеќе од 3 мозока. Мал мозок, голем мозок, среден мозок, меѓу мозок, продолжен мозок и р*бетен мозок. (инаку во суштина се делат на черепен и р*бетен мозок), барем мислам дека таа информација не ми испарила.
Исто така мислам дека и Кооператива ти искоментира околу процентот на тоа колку ние го користиме мозокот.
И затоа јас малку би ја променил приказната.
Драго внуче Белзебу (кое мило мое те ставив по свеста во животот), ја гледаш ли онаа мала планета на крајот на универзумот?- праша двосмислениот дедо.
-Не!- одговори внукот незаинтересирано.
-Онаа, мала светла сина точка?
-Не дедо.
- Како успеваш да не ја видиш, види колицка е, онаа во далечината!
- Ама дедо, јас не можам да видам подалеку од својот нос! (компјутерот е пред мене)
- Де синко, жуборот на водата, го слушаш ли?
- Дедо, јас ништо не слушам, освен твојот стол!
- Заборави синко, тоа беше стомакот на дедо, инаку сине, јас мислев да ти посочам една особина која се нарекува човечност, ама изгледа таа речеси на нема. Но ќе ти дадам пример. Знаеш кога бев млад и “мудар“, мудрував на еден форум, им се посмевав на оние кои веруваа во сосема друга вистина, но денес синко ја гледам разликата, тогаш мислев дека сум мудар но реално бев будала, и затоа синко те прекорувам, не ги повторувај грешките на дедо.
-Што? Повторно нешто ме праша? Ах дедо, ји ас сум веќе за твое враќање во “старскиот дом“ да си правиш малку муабет со твоите колеги, тука фаќаш само прашина.......