Прашања до Атеистите II

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Баш утрово го видов духот на една форумска личност со 1000 лика и компулсивна опсесивност, додека бев во шестото ниво на свесност. Сите шамански магии ги употребив, ама не иде никако да го вратам у нормала. Ќе пробам утре со седмото ниво. :D
Интересно:)

Што е магија, за тебе како атеист?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Интересно:)

Што е магија, за тебе како атеист?
Јас сум шаман бе каков атеист. Кога ќе стигнеш барем до третото ниво ќе ти ги објаснам магиите. За тие на прво ниво се магии.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Драго внуче Белзебу, ја гледаш ли онаа мала планета на крајот од универзумот? Жителите на истата ја нарекуваат Земја. На неа живеат тримозочни суштества, кои мислат дека многу знаат. Им дадовме очи ама не гледаат подалеку од носот, им дадовму уши ама слушаат само тоа што сакаат да чујат, од тримозока употребуваат само 5% од едниот, другите два им се закржлавени.
Кој сака ќе разбере....хе хе
ОК, да не речеш дека не сум ти го искритикувал.:)
Велиш “тримозочни суштества“. Био имав од 5-то до 8-мо, и мислам дека човекот има малку повеќе од 3 мозока. Мал мозок, голем мозок, среден мозок, меѓу мозок, продолжен мозок и р*бетен мозок. (инаку во суштина се делат на черепен и р*бетен мозок), барем мислам дека таа информација не ми испарила.:D

Исто така мислам дека и Кооператива ти искоментира околу процентот на тоа колку ние го користиме мозокот. ;)

И затоа јас малку би ја променил приказната.
Драго внуче Белзебу (кое мило мое те ставив по свеста во животот), ја гледаш ли онаа мала планета на крајот на универзумот?- праша двосмислениот дедо.
-Не!- одговори внукот незаинтересирано.
-Онаа, мала светла сина точка?
-Не дедо.
- Како успеваш да не ја видиш, види колицка е, онаа во далечината!
- Ама дедо, јас не можам да видам подалеку од својот нос! (компјутерот е пред мене)
- Де синко, жуборот на водата, го слушаш ли?
- Дедо, јас ништо не слушам, освен твојот стол!
- Заборави синко, тоа беше стомакот на дедо, инаку сине, јас мислев да ти посочам една особина која се нарекува човечност, ама изгледа таа речеси на нема. Но ќе ти дадам пример. Знаеш кога бев млад и “мудар“, мудрував на еден форум, им се посмевав на оние кои веруваа во сосема друга вистина, но денес синко ја гледам разликата, тогаш мислев дека сум мудар но реално бев будала, и затоа синко те прекорувам, не ги повторувај грешките на дедо.
-Што? Повторно нешто ме праша? Ах дедо, ји ас сум веќе за твое враќање во “старскиот дом“ да си правиш малку муабет со твоите колеги, тука фаќаш само прашина.......:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Велиш “тримозочни суштества“. Био имав од 5-то до 8-мо, и мислам дека човекот има малку повеќе од 3 мозока. Мал мозок, голем мозок, среден мозок, меѓу мозок, продолжен мозок и р*бетен мозок. (инаку во суштина се делат на черепен и р*бетен мозок), барем мислам дека таа информација не ми испарила.:D

Исто така мислам дека и Кооператива ти искоментира околу процентот на тоа колку ние го користиме мозокот. ;)

Драго внуче Белзебу (кое мило мое те ставив по свеста во животот), ја гледаш ли онаа мала планета на крајот на универзумот?- праша двосмислениот дедо.
-Не дедо.
- Ама дедо, јас не можам да видам подалеку од својот нос! (компјутерот е пред мене)
- Заборави синко, тоа беше стомакот на дедо, инаку сине, јас мислев да ти посочам една особина која се нарекува човечност, ама изгледа таа речеси на нема. Но ќе ти дадам пример. Знаеш кога бев млад и “мудар“, мудрував на еден форум, им се посмевав на оние кои веруваа во сосема друга вистина, но денес синко ја гледам разликата, тогаш мислев дека сум мудар но реално бев будала, и затоа синко те прекорувам, не ги повторувај грешките на дедо.
-Што? Повторно нешто ме праша? Ах дедо, ји ас сум веќе за твое враќање во “старскиот дом“ да си правиш малку муабет со твоите колеги, тука фаќаш само прашина.......:)
Друже поимот "три мозочни" суштества нема врска со тоа што си научил од биологија у основно. Тоа е метафора за нешто друго.

Погоре ти го наведов и делото во кое се говори за тоа.

Тоа дело е омиленото на форумџијата кој го цитираш.:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Друже поимот "три мозочни" суштества нема врска со тоа што си научил од биологија у основно. Тоа е метафора за нешто друго.

Погоре ти го наведов и делото во кое се говори за тоа.

Тоа дело е омиленото на форумџијата кој го цитираш.:)
Искрено не сум го прочитал делото т.е. прв пат го прочитав насловот од твојот коментар на тоа дело, да бидам реален.:)

W

Werther

Гостин
мала корекција. НИКОЈ не знае што е точно свест. јас викам вака, ти онака, трет така, ..... и сите со ред ........... е сега, некој е можеби во право, а можеби и никој. ќе дојде времето кога ќе биде и тоа откриено, но дали ние ќе го доживееме не се знае.
Дефиниција за свест:
xdfgfsdfg.png

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306

-Не дедо.
Хахаха...подобро да не коментирам, ова не заслужува коментар, далеко си од тоа да разбереш што сакав да кажам
Гледам дека @Donald ти одговорил во мое име.Тој истиот Донал ми се смееше кога коментирав во ваков стил,исто како ти сега, ама очигледно е дека сега поднаучил нешто.
Не се секирај, и ти ќе научиш ако успееш правилно да ја усмериш твојата интелигенција, ако не, ќе луташ цел живот како овој атеистот и на крај пак ништо.

Ај доста заебанции, едно прашање малку потешко до вас атеистиве:
Која е разликата помеѓу свеста и духот?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Хахаха...подобро да не коментирам, ова не заслужува коментар, далеко си од тоа да разбереш што сакав да кажам
Гледам дека @Donald ти одговорил во мое име.Тој истиот Донал ми се смееше кога коментирав во ваков стил,исто како ти сега, ама очигледно е дека сега поднаучил нешто.
Не се секирај, и ти ќе научиш ако успееш правилно да ја усмериш твојата интелигенција, ако не, ќе луташ цел живот како овој атеистот и на крај пак ништо.

Ај доста заебанции, едно прашање малку потешко до вас атеистиве:
Која е разликата помеѓу свеста и духот?
Свеста веќе ја дефиниравме, а за постоењето на духот сум скептичен, така да не би можел да ти направам разлика помеѓу нешто што е застапено кај човекот и нешто што не постои.:)[DOUBLEPOST=1399459498][/DOUBLEPOST]И Ѓурѓице, зш се исклучи вчера? Таман сакав да ти честитам име. Ај нека ти е за многу денови барем овој профил.

Последно уредено:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Свеста веќе ја дефиниравме, а за постоењето на духот сум скептичен, така да не би можел да ти направам разлика помеѓу нешто што е застапено кај човекот и нешто што не постои.:)
Сакаш да ми кажеш дека душа кај човекот не постои?
Во тој случај кажи ми што е тоа што му дава „живот“ на човечкото тело, како тоа успева да мисли да се движи, да се радува да сака.....итн итн..Кога ја нема душата обично човек е 2 метра под земја.

Ма не си ти крив, јас сум крив што требе да ти објаснувам колку е 2+2.
@Donalt,да го пратам кај тебе на курс по математика малку?[DOUBLEPOST=1399459844][/DOUBLEPOST]
Свеста веќе ја дефиниравме, а за постоењето на духот сум скептичен, така да не би можел да ти направам разлика помеѓу нешто што е застапено кај човекот и нешто што не постои.:)[DOUBLEPOST=1399459498][/DOUBLEPOST]И Ѓурѓице, зш се исклучи вчера? Таман сакав да ти честитам име. Ај нека ти е за многу денови барем овој профил.
Можеш слободно да ми се обраќаш со Бог, или тоа атеистиве имате грижа на совеста па се плашите дека ако го изговорите ќе бидете казнети.
Ќе ви простам, па не сум јас толку лош....хе хе,... цепење!

Последно уредено:
Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
Очигледно е дека не знаеш што е тоа медитација, паметот кај мене е исклучен..хе хе
Јас ве имав приметено дека ги пишувате постовите како паметот да ви е исклучен, ама не знаев дека така треба.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
тоа е само еден дел, особено затоа што во твојата дефиниција се спомнува и самосвеста. потоа дали е самостоен “ентитет“ или пак е нуспордукт, .... дали се раѓаме или не со неа, .... и други “ситници“

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Во тој случај кажи ми што е тоа што му дава „живот“ на човечкото тело, како тоа успева да мисли да се движи, да се радува да сака.....итн итн..Кога ја нема душата обично човек е 2 метра под земја.

Ма не си ти крив, јас сум крив што требе да ти објаснувам колку е 2+2.
@Donalt,да го пратам кај тебе на курс по математика малку?[DOUBLEPOST=1399459844][/DOUBLEPOST]
Можеш слободно да ми се обраќаш со Бог, или тоа атеистиве имате грижа на совеста па се плашите дека ако го изговорите ќе бидете казнети.
Ќе ви простам, па не сум јас толку лош....хе хе,... цепење!
Точно го погоди тоа што го кажав (како ти успеа)- човекот нема душа.
Ајде малку логика, дали душата расте и се развива како што расте и се развива човекот, ако речеме дека истата постои?
И те молам објасни, каде во моите ставови ја пронајде твојата вина? Да не се каеш можеби?

Јас ти се обраќам така затоа што така си ти е овој пат форумското име, кажи како сакаш да те викам и така ќе те викам, но знај, името не го прави човекот (по)паметен.
И ако сакаш цепење, само ти изрази желба, кога ќе купам дрва ќе те викнам, па работи до сабајле ако сакаш.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
То
Јас ти се обраќам така затоа што така си ти е овој пат форумското име, кажи како сакаш да те викам и така ќе те викам, но знај, името не го прави човекот (по)паметен.
.
Nemoj da se druzis i nemoj da komuniciras so tie koi mislis deka ne se pametni, bidiiki so toj koj se druzis i komuniciras,ke pomisli deka ti si zadovolen od negovoto delo i negoviot odgovor. ednostavno bidi ti (po)pameten.:sneaky:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Nemoj da se druzis i nemoj da komuniciras so tie koi mislis deka ne se pametni, bidiiki so toj koj se druzis i komuniciras,ke pomisli deka ti si zadovolen od negovoto delo i negoviot odgovor. ednostavno bidi ti (po)pameten.:sneaky:
Друже, дали ми ја разбра поентата?
Се однесуваше до неговото форумско име, а не до неговите знаења.
Ако мисли дека не понижува со неговото ново форумско име и дека автоматски го прави попаметет и посупериорен, се лаже.:)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Точно го погоди тоа што го кажав (како ти успеа)- човекот нема душа.
Ајде малку логика, дали душата расте и се развива како што расте и се развива човекот, ако речеме дека истата постои?
.
Другото од твојот пост е занемарливо и затоа го избришав, не вреди да го коментирам.

Ова е доста интересно прашање, ама за да ти одговорам прво ти требе да ми одговориш, инаку вака испаѓа дека атеистите не знаете да одговорите на прашањата, а сакате да ви се одговара на другите теми на форумов религија.

Еве го пак:
Во тој случај кажи ми што е тоа што му дава „живот“ на човечкото тело, како тоа успева да мисли да се движи, да се радува да сака.....итн итн?
Кога ја нема душата обично човек е 2 метра под земја.
!

Kajgana Shop

На врв Bottom