сидарта, ти бре ко да не си учел биологија. па животни сме!!!
различни од другите (заради разумот), но сепак спаѓаме во групата животни. и тие имаат очи, нос, уста, раце(не сите), мозок, ..... да набројувам понатаму? и сега, затоа што го имаме разумот си мислиме дека сме го откриле универзумот (читај господ)? и самите вие верници велите дека за да веруваш во бог не ти е потребен разум, него само верба. со тоа вие самите признавате дека сме животни, но сега пошто нема да ви одговара ќе се свртите со тоа дека бог ни го дал разумот за да можеме да го препознаеме и сл срања.
за тоа зошто читаме секакви книжлиња, ................. па ваљда за да знаеме што сакал да ни каже писателот. љубопитни сме
си ја читал ана каренина? или хамлет? или црвениот коњ? или тотем и табу? е зошто си ги читал?
а тоа зошто живееме, ама ич К не ми чуе. ме боли колку за ланскиот снег. само за едно нешто можам да бидам доволно сигурен, а тоа е дека сум сега тука, во ова време егзистирам. и во ова време сакам да ги осетам сите можни удопствија на располагање
тоа рајот и пеколот ги оставам на стадата на кои им е потребен некој да ги тера. некои кои се осамени, несигурни, некои на кои им е потребно чуството на припадност, па макар била тоа и некоја си прикаска која не е ништо поразлична од снежана и 7те џуџиња.
убави прашања, следни?