Тоа што го пишав погоре се случило во твојот случај, манипулираат со демек уредна достава, со други зборови, нотарите соработуваат со приватни пошти кои некои од нив работат во корист на нотарот за да им праќа повеќе пратки нели повеќе пари, а за нотарот ,,успешно" завршени предмети без приговор, а сè согласно закон, имено, поштарот ќе пише на доставница: ,,Не сака да прими", ,,Иселен", ,,Не може да се пронајде", ,,Известен да прими лично", итн., еден куп варијации има, чекаат 8 дена, прават уште еден обид пак чекаат 8 дена, па нотарот објавува на огласна табла во Апелација или во Основен Граѓански суд, и после 8 дена се смета уредно доставено, и се става клаузула за правосилност и извршност и доверителот поведува постапка за извршување.
Што се случило навистина со писмото тоа само поштарот знае од таа приватна пошта...
Во твојот случај контактирај го извршителот и види да не должиш уште нешто за трошоци на постапка и слично, уплати и тоа е тоа, не вреди за 4000 ден да се почнува било каква постапка оти сè им е покриено и ќе биде долга правна битка за да се докаже спротивното, а може на крајот правдата да те чини 140 000 денари во смисла да ја истераш правдата, ако ти се тера правда и си подготвен да загубиш пари, но на крај да имаш правда, тогаш пиши ми во порака, али јас те советувам не вреди, али ти си знаеш ти одлучуваш
Секако. Ќе разговараме пристојно, но навистина ова е без ред. Може пак да најдат некоја стотка и ма крај за долг од 1000 денари да се чудам. Никако не ми е јасен тој дог. Секпгаш се плаќам. Фала за реакцијата.Тоа што го пишав погоре се случило во твојот случај, манипулираат со демек уредна достава, со други зборови, нотарите соработуваат со приватни пошти кои некои од нив работат во корист на нотарот за да им праќа повеќе пратки нели повеќе пари, а за нотарот ,,успешно" завршени предмети без приговор, а сè согласно закон, имено, поштарот ќе пише на доставница: ,,Не сака да прими", ,,Иселен", ,,Не може да се пронајде", ,,Известен да прими лично", итн., еден куп варијации има, чекаат 8 дена, прават уште еден обид пак чекаат 8 дена, па нотарот објавува на огласна табла во Апелација или во Основен Граѓански суд, и после 8 дена се смета уредно доставено, и се става клаузула за правосилност и извршност и доверителот поведува постапка за извршување.
Што се случило навистина со писмото тоа само поштарот знае од таа приватна пошта...
Во твојот случај контактирај го извршителот и види да не должиш уште нешто за трошоци на постапка и слично, уплати и тоа е тоа, не вреди за 4000 ден да се почнува било каква постапка оти сè им е покриено и ќе биде долга правна битка за да се докаже спротивното, а може на крајот правдата да те чини 140 000 денари во смисла да ја истераш правдата, ако ти се тера правда и си подготвен да загубиш пари, но на крај да имаш правда, тогаш пиши ми во порака, али јас те советувам не вреди, али ти си знаеш ти одлучуваш