Ф
Флеш
Гостин
Кај мене во фамилија ,за татко ми зборам и чичковците ... Еве не само јас , туку и чичко ми помладиот има стафорди и стрина ми која е Кумановка , си чува 3 мачки .... Значи имаат еден стафорд и 3 мачки .... Немаат проблеми .... Мада имаат проблем со мачките оти ко паша се пуштени , живеам во преградие и секоја вечер се пуштени надвор .... Имаме огромен двор .... Значи како фамилија чуваме животни , оти сакаме да сме со нив ..... Имам услови,имам пари, ако прашаш за криво и глупо ми е шо во сам Центар мада и Карпош се чуваат големи раси во мали станови од 50 квадрата ,тука мислам се сложуваме .....Ја имам една мачка моментално, сама дојде у двор...и давам да јаде, и купувам храна. У соба никако, по некад ја нема по неколку дена и пак ќе дојде и така. Ако дојде друга мачка и давам да јаде и на нејзе. Се врти по подрум и гаража по некад ќе ја погалам, неколку пати у година. Кога има дете у близина клоца и на дистанца. Не е проблем да и дадам да јаде, ама треба да се знае редот. Имав Шарпланинец на работа, да изеде некој ако ми влезе да краде, ама умре пред некоја година.
Ти си земал предатор а викааш дека чуваш милениче....не го разбирам ова.
Автоматски споено мислење:
Кучињата , а децата Јана и Јована ..... Си ги третирам кучињата ко мои ... Од еден месец мајката почна да ги дави и сам со брат ми ги одгледавме ....Чекај сеа, децата ти се викаат Луна и Макс или кучињата, пошто горд татко викаш, не е многу јасно.
Прав си инаку.
Автоматски споено мислење:
Meне ме касна пудлица оти самиот бев крив , од играчка мислев плачка стана .... Низ ограда пружив рака ко на да јадеш ... Таа ЏУКЕЛА оти кој рече погоре нели пудлица куче да чуваш е ПРЕСТИЖ МОЈЕ ДАМЕ И ГОСПОДО А САД ФИЛМСКЕ НОВОСТи ме поеба цел прст ..... Значи НЕМА ВРСКА видот ..... Проблем е одгледувањето и како му се поставуваат команди .... Јас признавам дека моиве ГИ ИМАМ ТЕПАНО СО ПАПУЧИ И ЈАВНО ПРИЗНАВАМ ама се бубачка да ги видиш ..... Му речеш седи доле ПИЗДА ТИ МАТЕРИНА одма наведнуе глава и мирни се укопани .... Треба да се под команда твоја шо е најважно ама и да се социлијазирани со други кучиња и мачиња и деца ..... Мора да си имаат граница .... А тоа шо лае навечер е од досада ..... Мање више е проблемНе релативизирај. На глобално ниво, најголем убиец е комарецот, па човекот. Куче уби дете кое му влегло во двор, односно територија. За во Србија не сум запознаен со случајот, ама можам да се согласам дека има агресивни кучиња за кои треба да се превземат мерки. Ако збориме за овој случај, сопственикот и кучињата треба да си продолжат како порано, апсолутно нефер би биле било какви казни. И да, повеќе сакам кучиња од луѓе, куче никад не ме варало, не ми крадело пари, не ме заебало за пичка, али луѓе да.
Последно уредено: