По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Rajmiz, jebiga, moze i toa im e idejata, kako mladite vmrovcinja da uspeat da bocnat nesto, da ne im zargjaat kurencata!

N

n/a

Гостин
Ја...
не се ебам со секоја...
:toe:
тек па за жена да ја зимам... :vozbud:

Ама земете вие...што е ваше! :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
:):):) Bockame, ama vaka e poslatko bockanjeto, onaka ispagja deka se bockame za 2000 denari, eftinoka.

C

cige

Гостин
Se ispotepaa koj da gi zeme parite za svadbata,pogledni sto se sluci!

незнам зошто толку ги помируваш луѓево за законов,
ама тие што се бунат се типци на кои женачката им е главна цел во животот а сеуште ја немаат најдено својата "принцеза" и се плашат дека ќе останат стари ергени,односно лечат комплекси:helou:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не планирав да реплицирам повторно,но советов даден во второ лице множина,од кој се исклучи самата од акција ме доведе до истиот заклучок:icon_lol:
Кажи им на политичарите дека нема слободен термин за судско рочиште,од нив во суд неможе да се влезе,го блокираа поради докажување дали едниот прднал,а другиот ждригнал во моментот на одлука.
Толку од мене на темава.Нов предлог за закон:по сто стапа секој што ќе влезе во политика,барем да ги натепаме пред да не прават мајмуни!
Да, пишав во второ лице затоа што сметам дека е лицемерно да се претставувам ко некој загрижен, кога всушност ниту имам појма што се дешава во салата, ниту тој конкретен проблем сега ми е у листата "to do". Искрено.
Судиш леандра, а јас најдобро знам дека не си во право. Али, јбг сите судиме така понекад (или секад). :)

Мене ме загрижува што на моменти мислам дека некој и би го предложил ова како закон, а една цела ергела тогаш ќе свири свадбен марш со уста додека ракоплеска на генијалноста. Не ме плаши новинарскиот сензационализам, туку се прашувам што се случи за и јас да се уплашам од реалноста за донесување ваква мерка, знаејќи дека весници читам од 4 годишна возраст.

Е, тоа ме плаши.
Сметам дека сосема добро објаснив како новинарската пропаганда го создава сомнежот и стравот и врз што го гради, во еден од претходните постови, и немам намера да се повторувам.

Инаку, некој, освен ако не е стварно одлетан скроз на скроз, НЕМА да го предложи законов. И да го предложи, ќе си го повлече ко нишо да не било.
А, ергелата егзалтирана...Овци, пиони, кондоми, шљам...Секогаш ќе ги има. Среќа што тие во случајов нема да пресечат.

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Да, поддржувам. Секој кој е сингл ,а вработен, да му се задржува сума која ќе биде симболична, но и мотивирачка да стапи во брак.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да, пишав во второ лице затоа што сметам дека е лицемерно да се претставувам ко некој загрижен, кога всушност ниту имам појма што се дешава во салата, ниту тој конкретен проблем сега ми е у листата "to do". Искрено.
Судиш леандра, а јас најдобро знам дека не си во право. Али, јбг сите судиме така понекад (или секад). :)
Како можеш да се исклучиш од акција за еден проблем поради неинформираност,а да ги наречеш луѓето кој се неинформирани во врска со „законов“ глупи?
Носам заклучок како резултат на ова што го читам.Мене лично не ми смета да си потпарол.Има разлика:smir:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
незнам зошто толку ги помируваш луѓево за законов,
ама тие што се бунат се типци на кои женачката им е главна цел во животот а сеуште ја немаат најдено својата "принцеза" и се плашат дека ќе останат стари ергени,односно лечат комплекси:helou:
Ako vladata resila da go donese zakonot za tie sto ne se vo brak nie tuka nisto ne mozeme,tie se nad nas i nie ne mozeme da gi sprecime?

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Безвезе........... јас на пр не планирам да се мажам до 30 год и шо ?
Тоа е мое право, немора да бидам обврзана да се мажам само за да не плаќам данок безвезе :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Тоа е мое право, немора да бидам обврзана да се мажам само за да не плаќам данок безвезе :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv:
Za onie sto ne sakaat da plakaat ima resenie ama treba da se podnese nov amandman koj ke glasi vaka: Dokolku navedento lice koe treba da plati danok a ne saka treba da ima odnos so lice od istiot pol i togas se osloboduva od site davacki prema drzavata!
Eeeejjj,ke se isplasat lugjeto i ke pocnat razni gluposti da pravat :vozbud:

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
:nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv:
епа шо, нишо...ке ти пишуе у здравствена книшка коа ке порагаш...старородка...и тоа...:baeh:

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Poglupav zakon ne mozea da smislat. Toa e individualno i nikoj nema pravo da ti kaze koga da se mazis\zenis.

Kajgana Shop

На врв Bottom