Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
16 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
2
Имам Alcatel 890. Кога зборувам со некого не ми се појавува дека во меѓувреме друг ми ѕвони, т.е немам втора линија. Дали знај некој да ми помогни? Thanks :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Дали некој знае каде можам да најдам апликации за ALCATEL OT 806

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.534
Поени од реакции
4.375
Како можам да инсталирам CM7? Сакам да инсталирам ICM тема, но за таа тема треба да имам инсталирано СМ7? Да му инсталирам ли СМ7 или да почекам до декември за надоградбата?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Како можам да инсталирам CM7? Сакам да инсталирам ICM тема, но за таа тема треба да имам инсталирано СМ7? Да му инсталирам ли СМ7 или да почекам до декември за надоградбата?
Ако мислиш на ICS апдејт тешко дека ке го добиеш во декември. Надевај се таму негде март-април 2012-та. А за ICS тема може да ставиш преку Go Launcher апликацијата. Баш сега ја гледам темата и Ок е.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.534
Поени од реакции
4.375
Ако мислиш на ICS апдејт тешко дека ке го добиеш во декември. Надевај се таму негде март-април 2012-та. А за ICS тема може да ставиш преку Go Launcher апликацијата. Баш сега ја гледам темата и Ок е.
Не, не сакам преку Го Ланчер. Ја имам испробано и не сум многу задоволен од неа. Од CM7 сакам туториал прво како да инсталирам СМ7 па после за темата мое ќе биде

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не, не сакам преку Го Ланчер. Ја имам испробано и не сум многу задоволен од неа. Од CM7 сакам туториал прво како да инсталирам СМ7 па после за темата мое ќе биде
Мислам дека е ова тоа што го бараш. :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1201116
Или пак најдобро тука :
http://forum.cyanogenmod.com/

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Не знам баш дали за оваа тема ми е прашањево, али ајде...
Веќе неколку дена ми се јавува некој со скриен број и ми досаѓа страшно и ме вознемирува...Претпоставувам кој ми го мести тоа, затоа што скоро имав еден пожустар конфликт, резултат на долгогодишна нетрпеливост со личноста...
Е сега, јас сакам да пријавам во полиција затоа што се вознемирувам кога ќе видам со скриен број ми ѕвонат...А не планирам да го мењам бројот зашто очекувам важни повици, а и релативно нов ми е овој број...
Дали ќе ми помогнат во полиција да се лоцира тој?
Иначе на ВИП сум, постпејд...
Не се издржува ова веќе...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
сакам да си купам нов мобилен што мислите какви се вашите искуства со Nokia C3-01?

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Во план сум да си земам ново телефонче и ја извадив маста на нокиава. :) Разгледував и во око ми влегоа Sony Ericsson Xperia Neo, Sony Ericsson Xperia ray и Nokia N9.
Ако не го мрзи некој што се разбира збор-два за телефониве, многу ќе му бидам благодарен :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Во план сум да си земам ново телефонче и ја извадив маста на нокиава. :) Разгледував и во око ми влегоа Sony Ericsson Xperia Neo, Sony Ericsson Xperia ray и Nokia N9.
Ако не го мрзи некој што се разбира збор-два за телефониве, многу ќе му бидам благодарен :)
Види вака, Нокиата работи на линукс платформа. Нокиа со нивниот Н900 ништо не успеаа. Заинтересираност за телефонот беше 0, е сега кај Н9 има доста добри перфоманси како камера, изработка, за батеријата незнам како се. Но јас не би ти го препорачал заради што е MeeGo. Е сега ако треба да бираш помеѓу Нео и Реј, нема голема разлика камера иста имаат, Реј-от има 1 гига внатресна меморија, а Нео има 300 мб. Од другиве перфоманси се исти. Јас би го избрал Реј затоа што е понов модел. Но ако си фан на С.Е. јас би ти го препорачал Арк С. А од овие три....Реј.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Хпериа Нео има поголем екран од Реј, другото се е исто
Нео е поскап од Реј, и подобар е.
Франче
колку пари си спремен да платиш за мобилен?
Можеби има подобри опции од овие мобилни, ама се зависи од твојот буџет.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Еве ти сајт за да ги решиш дилемите, можеш споредби да правиш и плус имаш user opinions:
http://www.gsmarena.com/

Убаво те праша Томекк, до колку пари би одел. Би ти препорачал да ги разгледаш Htc и Samsung смартфоновите :)

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Ми треба скајп за Htc, ако може некој да ми прати линк од кај можам да спуштам. Фала :)
--- надополнето: Nov 14, 2011 10:19 AM ---
Ми треба скајп за Htc, ако може некој да ми прати линк од кај можам да спуштам. Фала :)

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Хпериа Нео има поголем екран од Реј, другото се е исто
Нео е поскап од Реј, и подобар е.
Франче
колку пари си спремен да платиш за мобилен?
Можеби има подобри опции од овие мобилни, ама се зависи од твојот буџет.
Касно го пишував постот и скрос заборавив да пишам за други опции. Фан сум на Нокиа, но зошто да не сменам ? :) N9ката ми е сумљива само ради Meego :D
Може и некое HTC , некој Samsung да препорачате. Одамна не ги следам мобилниве. :)
Види вака, Нокиата работи на линукс платформа. Нокиа со нивниот Н900 ништо не успеаа. Заинтересираност за телефонот беше 0, е сега кај Н9 има доста добри перфоманси како камера, изработка, за батеријата незнам како се. Но јас не би ти го препорачал заради што е MeeGo. Е сега ако треба да бираш помеѓу Нео и Реј, нема голема разлика камера иста имаат, Реј-от има 1 гига внатресна меморија, а Нео има 300 мб. Од другиве перфоманси се исти. Јас би го избрал Реј затоа што е понов модел. Но ако си фан на С.Е. јас би ти го препорачал Арк С. А од овие три....Реј.
Касно го пишував постот и скрос заборавив да пишам за други опции. Фан сум на Нокиа, но зошто да не сменам ? :) N9ката ми е сумљива само ради Meego :D
Може и некое HTC , некој Samsung да препорачате. Одамна не ги следам мобилниве. :)
Edit: Немам зацртано буџет. Така да препорачајте било што ви падне на памет( Освен iPhone i Galaxy s II :) )
Фала момци :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Edit: Немам зацртано буџет. Така да препорачајте било што ви падне на памет( Освен iPhone i Galaxy s II :) )
Фала момци :)
Јас би ти препорачал од HTC Sensation или од Samsung Galaxy SII. Моментално тие два телефона се најдобри на нашиот пазар. Прашање на вкус, добри се и двата.

Kajgana Shop

На врв Bottom