Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако се разбираш од мобилна технологија ќе знаеш дека не е глупост. Али најверојатно не се разбираш.
Те молам, не трескај повеќе глупости на форумов да не морам да бришам. Аако имаш логичен/испробан/точен совет, повели, сподели. Ако не, не е потребно да го трупаш со неточни информации.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Те молам, не трескај повеќе глупости на форумов да не морам да бришам. Аако имаш логичен/испробан/точен совет, повели, сподели. Ако не, не е потребно да го трупаш со неточни информации.
Точно е дека може да направиш повеќе беља ако го оставиш долго време на полнач
еве и некро ќе ти потврди
еве и ја ќе ти дадам последен пример минатата недела на другар му менував батерија на ајфонот зошто незнам цел ден ли колку го оставил на полнач, а и добро помина само со батерија немаше оштетување на плоча

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Точно е дека може да направиш повеќе беља ако го оставиш долго време на полнач
еве и некро ќе ти потврди
еве и ја ќе ти дадам последен пример минатата недела на другар му менував батерија на ајфонот зошто незнам цел ден ли колку го оставил на полнач, а и добро помина само со батерија немаше оштетување на плоча
Теоретски.... може да се каже “да“. Ама теоретски и ако го полниш на секои 2 саати, истиот резултат “можно е да биде“.
99.9% не му е ништо.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
Братми го згрешил патернот повеќе пати,и сега ми бара Гмаил и Пасворд,го пишам и ми вика дека е грешка,a го имам запишено Гмаилот и пасвордот за случајно да не заборавам.. Како да го поправам ? :(

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
НАПОМЕНА : Оние кои што имаат користено IPhone 4S.

па вака сега сакам до крајот на месецо да си купам телефонче па се двоумам ифоне дали да земам незнам едни викаат не се убави као се расипувале бла бла па ке се расипува кога чукаш по тачот како да копаш,други ми викаат купи брат јас сум многу задоволен па сега дилемата настана откако на братучед ми му се расипа нешто незнам што е со телефонот не сум се слушнал со него бла бла

Може некое мислење да ме просветли барем малце???

благодарам однарпед.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Братми го згрешил патернот повеќе пати,и сега ми бара Гмаил и Пасворд,го пишам и ми вика дека е грешка,a го имам запишено Гмаилот и пасвордот за случајно да не заборавам.. Како да го поправам ? :(
Формат, иначе да го внесеш усер и пасс треба да имаш на картичката подесено сетинзи и уклучено интернет преку оператор

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Мастер ресет најдобра опција.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 10:43 ---
НАПОМЕНА : Оние кои што имаат користено IPhone 4S.

па вака сега сакам до крајот на месецо да си купам телефонче па се двоумам ифоне дали да земам незнам едни викаат не се убави као се расипувале бла бла па ке се расипува кога чукаш по тачот како да копаш,други ми викаат купи брат јас сум многу задоволен па сега дилемата настана откако на братучед ми му се расипа нешто незнам што е со телефонот не сум се слушнал со него бла бла

Може некое мислење да ме просветли барем малце???

благодарам однарпед.
Немора да значи дека ако на братучед ти му се расипал и сите се такви. Сите телефони се расипуваат, а некои и сами од себе знаат да се расипат. Иначе ако даваш толку пари за телефон, тогаш земи си Samsung Galaxy SIII и ќе си имаш ѕвер. А ако си фан на Ајфон и сакаш да користиш тогаш земи, но да знаеш повеќе го плаќаш брендот отколку перфомансите. За истите пари што ќе ги дадеш на Ајфонот ќе земеш 6 пати подобар телефон. Топ е и Ајфонот, но ако ти се фрлаат толку пари за не многу јаки перфоманси....тогаш купуј.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 10:45 ---
Теоретски.... може да се каже “да“. Ама теоретски и ако го полниш на секои 2 саати, истиот резултат “можно е да биде“.
99.9% не му е ништо.
Земи смартфон и остави го 7 дена секоја вечер по ред да се полни. И да видиме што ќе се случи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мастер ресет најдобра опција.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 10:43 ---

Немора да значи дека ако на братучед ти му се расипал и сите се такви. Сите телефони се расипуваат, а некои и сами од себе знаат да се расипат. Иначе ако даваш толку пари за телефон, тогаш земи си Samsung Galaxy SIII и ќе си имаш ѕвер. А ако си фан на Ајфон и сакаш да користиш тогаш земи, но да знаеш повеќе го плаќаш брендот отколку перфомансите. За истите пари што ќе ги дадеш на Ајфонот ќе земеш 6 пати подобар телефон. Топ е и Ајфонот, но ако ти се фрлаат толку пари за не многу јаки перфоманси....тогаш купуј.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 10:45 ---

Земи смартфон и остави го 7 дена секоја вечер по ред да се полни. И да видиме што ќе се случи.
До сега така сум правел последниве месеци.... не е расипан да му се сневиди. iPhone 3GS.

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Пријатели имам едно прашање до вас не се рабзирам многу многу во мобилна технологија па да ве прашам кој телефон од овие 3 доле е најдобра опција според вас и од каде да го земам на претплата од 500 ден ВИП Т-Мобиле или ОНЕ :)
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l3_e400-4461.php
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_me_p350-3735.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_mini_s5570-3725.php

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
До сега така сум правел последниве месеци.... не е расипан да му се сневиди. iPhone 3GS.
И јас така тестирав на Ајфон 4 и се расипа. ;) Еден комшија го расипа телефонот оставајќи го телефонот така цел месец.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 17:10 ---
Пријатели имам едно прашање до вас не се рабзирам многу многу во мобилна технологија па да ве прашам кој телефон од овие 3 доле е најдобра опција според вас и од каде да го земам на претплата од 500 ден ВИП Т-Мобиле или ОНЕ :)
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l3_e400-4461.php
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_me_p350-3735.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_mini_s5570-3725.php
Иди на Самсунгот.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Каков самсунг бе ??? знаеш што збориш ???
optimus_I3 има појак процесор, подобар софтвер, поголем екран, многу понов е (фебруари 2012) а самсунгот е фебруари 2011...
Дај кажи по што отцени дека треба самсунгот да го зема. ??

Член од
4 јули 2012
Мислења
507
Поени од реакции
1.770
здраво пак јас со мојоф никакоф ајфон 4.... му напраиф џилбрејк фала мн корун работеше шо работеше и не кочеше се во ред беше до по неколку часа .... бидејќи сакаф да инсталирам (сара(сири)) што е од цидијата и ја инсталаираф и на крајо ми закочи мобб се исклучи и више не сака да запалии оди до кај логото ејпл и толку со сатови стои така и од ново џилбрејк ама џабеее и ребоот џабе .. е сега помош за ова (загревој загревој сум ).... ili pak ako go apdejtiram na 5.1.1 posle dali ima shansa da se otkodira nekako pa makar i neverloock i kolku bi chinelo od prilika ne mora tochno ... i kolku bi chinel togash mobilnio so 5.1.1 kodiran od prilika ... znam deka preteruvam ama izvinete maka si imam

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Истиов проблем ми се јави...
Формат, иначе да го внесеш усер и пасс треба да имаш на картичката подесено сетинзи и уклучено интернет преку оператор
Како да го направам тоа формат или пак мастер ресет ??????

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Истиов проблем ми се јави...

Како да го направам тоа формат или пак мастер ресет ??????
Па ги криете телефоните од кај да знаеме што модел на телефон имате?
прогуглај how to reset xxx телефон или кажете што телефони имате

Kajgana Shop

На врв Bottom