Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Што мислите за Samsung galaxy s plus,го нарачав па затоа прашувам дали има некакви проблеми со телефонот,а да и дали е доволен за Gta III
Добар е немај гајле, има појак процесор од Galaxy S ама пак послаб GPU (графика) чип, малку појака батерија, другото горе-доле е исто.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
телефонот е супер не заглавува,дури се изненадив кога ја слимнав Gta III нема лаг никако,

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Побрз процесор сакаш да кажеш.
Како и да е, исто е. Ти лектор да не си?? Мала шала. :D
--- надополнето: 22 декември 2011 во 08:51 ---
телефонот е супер не заглавува,дури се изненадив кога ја слимнав Gta III нема лаг никако,
Уживај, нема промашување со телефоните од Galaxy S серијата. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Како и да е, исто е. Ти лектор да не си?? Мала шала. :D
--- надополнето: 22 декември 2011 во 08:51 ---

Уживај, нема промашување со телефоните од Galaxy S серијата. :)
Лектор не сум, но се разбирам од телефони.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
9
zedov galaxy 2s me interesira kolku vreme se polni ,(nekako mn sporo oti mi se polni ikolku drzi baterija so normalno cepkajne vo nego ).
isto taka aplikacive gi isklucuvam so task killer i po nepolna minuta povtorno se uklucuva
--- надополнето: 22 декември 2011 во 17:22 ---
isto taka ne mozam nikako da najdam da gi snimam kontaktite na sim karticka.
mi dava phone ili na mail samo

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
zedov galaxy 2s me interesira kolku vreme se polni ,(nekako mn sporo oti mi se polni ikolku drzi baterija so normalno cepkajne vo nego ).
isto taka aplikacive gi isklucuvam so task killer i po nepolna minuta povtorno se uklucuva
Ги има контактите, нема што нема на тој телефон само мора малце да се потрудиш. Сега вака не ми текнува како беше зошто веќе го немам тој телефон. Но како што ми текнува, идеш во контактите и доле на тие опции пробај кога ќе ги допреш дали има опција да ги префрлиш контактите. Сигурно има тоа само треба малце да побараш. Иначе батерија би требало да држи минимум 2 дена. Таск Менаџер и Таск Килер користи ги за затварање на апликациите што ти работат во позадина. Имаше и други слични програмчиња на нив што се подобри но не ми текнува како се викаа (ако е запознаен некој со нив нека ти пише) или прогуглај малце и ќе најдеш. Имаш све на интернет.

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
По се изгледа дека телефонот имал допир со влага/вода. Како и да е, прво направи му хард ресет преку рикавери или имаш опција и во прилагодувањата. Ако нема прогрес - трк, до најблискиот сервис.
veke mu napraviv fabricki reset i nema fajde
taka da ke mora da na servis
sepak blagodaram

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
За контактите влези во Contacts, стисни го левото тач копче (за под мени), стисни Import/Export и таму има од кај сакаш да ги префрлиш контактите (од телефон на сим и обратно, на SD, итн.) После оди со истата процедура само сега стисни More/Display options и таму ке избереш кои контакти да ги покажува (од сим, од телефон, од Google, итн.)

За полнење (целосно) на батеријата потребни се 2-3 саати, а инаку зависно од користењето трае од 1,5 - 3 дена. Ако исклучиш 3G (на 2G) ке имаш подобри перформанси на батеријата.

Да точно, некои апликации се вклучуваат и кога ке ги исклучиш со task manager-от. За сигурно да ги исклучиш оди во settings/applications/manage applications и која сакаш да ја исклучиш стисни Force close и ok (само пази што исклучуваш). Е сега глупо е што на секој рестарт или вклучување на интернет мора истово да го правиш ама пак батеријата вака трае подолго. ;)

Кога ке добиеш апдејт на ICS 4.0.1 таму има опција disable application и апликацијата веке не се вкучува сама додека ти не смениш. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова е за понормални телефони, не за iPhone :)

Затоа прашувам кои се сетинзите, APN, Proxy, MMSC..... IP адреси треба да има.
Некој што има iPhone и што му функрионира MMS нека ми ги прати тие од SETTINGS - GENERAL - NETWORK - CELLULAR DATA NETWORK

Член од
18 септември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1
Zdravo me interesira dali nekoj ima kupeno telefon od grcija potocno me interesira za iphone sakam da go zemam od tamu pa dali moze da go kupam bez dogovori takvi gluposti taka na slobodno , dali znae nekoj takva prodavnica vo solun ili slicno . pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom