zedov galaxy 2s me interesira kolku vreme se polni ,(nekako mn sporo oti mi se polni ikolku drzi baterija so normalno cepkajne vo nego ).
isto taka aplikacive gi isklucuvam so task killer i po nepolna minuta povtorno se uklucuva
--- надополнето: 22 декември 2011 во 17:22 ---
isto taka ne mozam nikako da najdam da gi snimam kontaktite na sim karticka.
mi dava phone ili na mail samo
За контактите влези во Contacts, стисни го левото тач копче (за под мени), стисни Import/Export и таму има од кај сакаш да ги префрлиш контактите (од телефон на сим и обратно, на SD, итн.) После оди со истата процедура само сега стисни More/Display options и таму ке избереш кои контакти да ги покажува (од сим, од телефон, од Google, итн.)
За полнење (целосно) на батеријата потребни се 2-3 саати, а инаку зависно од користењето трае од 1,5 - 3 дена. Ако исклучиш 3G (на 2G) ке имаш подобри перформанси на батеријата.
Да точно, некои апликации се вклучуваат и кога ке ги исклучиш со task manager-от. За сигурно да ги исклучиш оди во settings/applications/manage applications и која сакаш да ја исклучиш стисни Force close и ok (само пази што исклучуваш). Е сега глупо е што на секој рестарт или вклучување на интернет мора истово да го правиш ама пак батеријата вака трае подолго.
Кога ке добиеш апдејт на ICS 4.0.1 таму има опција disable application и апликацијата веке не се вкучува сама додека ти не смениш.