Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.436
Поени од реакции
43.276
Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.147
Поени од реакции
2.256
Сега кога продолжував договор во А1 ми увалија Хонор 8х 5г, за 16000, 12 субвенции и 4 кеш, им го дадов на моиве дома.

Редми Ноте 9 Про од пред две години е десет пати подобар од овај од 2022.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Abe se citash ti shto pishuvas?
Trista gluposti si napishal .
Sporeduvash preku 100€ poskap telefon i pishuvadh lazhni informacii.
Телефонот не е 100е поскап, се наоѓа за 16-17K на пазар3 со 2 години гаранција од оператор.

A mozhevi nikogash ne si imal v raka Xiaomi .
Да, слабо стојам со Xiaomi, само сум ги имал, Redmi Note 2 , Redmi Note 3, Mi3, Mi5, Mi6, Mi8, Mi9, Mi Note 10, Redmi Note 9 Pro,

А најтазе овие 2,

Najglavno, Samsung se djibre so predviden rok na traenje , ova od iskustvo. A ako imash pitreba od 5g togash kupi si Note 10 pro 5g.
Твоето искуство е тотално небитно, кога споредуваш телефон со антички чипсет и тврдиш дека е подобар од најдобриот мидрејнџ или топ 3 во светот во таа класа - телефон. За RN10P 5G, Не би ни помислил да земам Xiaomi уред со тиња процесор, на најголем душман не би му препорачал, лагови, рифреш на интерфејс, проблеми со проксимити сензор, багови, нестигање на нотифиации, кинење апликации од позадина, истекување на меморија и ред други срања. Згора на тоа и најмалце од се ми треба лично тој уред.
Автоматски споено мислење:

Сега кога продолжував договор во А1 ми увалија Хонор 8х 5г, за 16000, 12 субвенции и 4 кеш, им го дадов на моиве дома.

Редми Ноте 9 Про од пред две години е десет пати подобар од овај од 2022.
Секако дека е, овој е со уште послаб процесор од редмито.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.638
Поени од реакции
8.463
Телефонот не е 100е поскап, се наоѓа за 16-17K на пазар3 со 2 години гаранција од оператор.

Да, слабо стојам со Xiaomi, само сум ги имал, Redmi Note 2 , Redmi Note 3, Mi3, Mi5, Mi6, Mi8, Mi9, Mi Note 10, Redmi Note 9 Pro,

А најтазе овие 2,

Твоето искуство е тотално небитно, кога споредуваш телефон со антички чипсет и тврдиш дека е подобар од најдобриот мидрејнџ или топ 3 во светот во таа класа - телефон. За RN10P 5G, Не би ни помислил да земам Xiaomi уред со тиња процесор, на најголем душман не би му препорачал, лагови, рифреш на интерфејс, проблеми со проксимити сензор, багови, нестигање на нотифиации, кинење апликации од позадина, истекување на меморија и ред други срања. Згора на тоа и најмалце од се ми треба лично тој уред.

Секако дека е, овој е со уште послаб процесор од редмито.
Bravo ce poracam zlatna medalja

Bravo ce poracam zlatna medalja i ti ce mi kazhuvash vo nekoj dujcan vo MK kosta 17000.

Attachments

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Bravo ce poracam zlatna medalja
Како е релевантна цената во Германија кога зборевме за во МК - пазар3/реклама 5?

И не е за медаља, ти се расфрлаш со теории дали сум користел, па да ти доловам дека не зборам на памет. Со Xiaomi сум од 2013 година, кога 95% од МК популацијата не знаеше кои се они, им ги знам сите предности и мани, затоа и сум ги купувал иако софтверот е проблем.

И да не заборавиме дека ти беше тој што тврдеше дека 10 Pro е подобар, сега подобар е или не е само затоа што 52S е поскап?

Ако пример се иста цена кој е подобар?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.638
Поени од реакции
8.463
more prijatele dosta go tupis.
za 213€ podobar telefon amin.
za 300€ ima drgi
za 1000€ treti...
i ne ja gledaj denesnata cena tuku cenata na denot koga prv pat se pojavilna pazarot.
10 Pro od togas do denes zagubil 20€
A52S 200€ Sea ti vidi zosto kako.
I doste e sea. drugive neka si kazat mislenje.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
more prijatele dosta go tupis.
za 213€ podobar telefon amin.
za 300€ ima drgi
za 1000€ treti...
i ne ja gledaj denesnata cena tuku cenata na denot koga prv pat se pojavilna pazarot.
10 Pro od togas do denes zagubil 20€
A52S 200€ Sea ti vidi zosto kako.
I doste e sea. drugive neka si kazat mislenje.
Не работи така дискусија, прво тврдеше дека 10-та е далеку подобар од 52s, и дека Samsung се ѓубре, па тврдеше дека не сум фатил со раце Xiaomi, па после отиде накај цената дека не била иста, за сега да дојдеме до ова, дека сепак не се иста категорија?

Одговори дали 10 Pro е подобар уред од 52S ако двата се иста цена, или ако 52S е само некои 10-на евра плус? лесно е. RN10P иде за некои 220 евра (користен) на пазар 3, 52S е 260 НОВ на пазар3, тоа се 10 евра или 650 денари разлика, нов RN10P во продавница е 250.

Дропот на цената е ИРЕЛЕВАНТЕН податок затоа што цените ги споредувам на пазар3, не во официјални продавници, во официјални продавници 52S е 20.000 или 320 евра, тоа е дроп од 50 евра од цена на лансирање.

Дропот на цената - доаѓа од тоа што Samsung иде секогаш со поголема маржа, и може да си дозоволи да намалува цени, додека Xiaomi има многу малце опции да крати цена, затоа цената е горе доле стабилизирана на тоа ниво.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.638
Поени од реакции
8.463
odlicno,
Sea nekoj drug neka si kazhi sto ima da prasha ili kazhi mislenje.
Mozhebi znae i nekoja druga opcija.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.436
Поени од реакции
43.276
псајцај делува како човек со когнитивна дисонанца. Ги користи хај енд телефоните на Шаоми а верува дека Самсунг е боља опција.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
псајцај делува како човек со когнитивна дисонанца. Ги користи хај енд телефоните на Шаоми а верува дека Самсунг е боља опција.
Е сега и ти ги измеша лончињата другар, не е прашањето што он користи него што е подобро до одредена сума на пари.

Ако некој користи ајфон не значи дека треба да дреме тука и да го величи само ајфонот.
тој хајенд уред на шаоми е драстично поефтин од хајенд на Самсунг пример (барем беа драстично поефтини може нешто се сменило)

единствениот андроид што јас сум го користел беше шаоми, дали имаше супер перформанси телефонот да имаше, за цените што они ги имаат во МКД е тешко да им најдеш конкуренција, дали софтверот им е со багови да им е , и не им чуе на Кинезите да ги оправат. Ама камерата со ова инсталирано ама оној РОМ ако го ставиш ама вака ама така не иде бе друже тоа. Обичен корисник не знае да ги прави (или не сака да ги прави) тие работи

во случајов за мала разлика во цена (под 50€) Самсунгот е подобра опција

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.638
Поени од реакции
8.463
Е сега и ти ги измеша лончињата другар, не е прашањето што он користи него што е подобро до одредена сума на пари.

Ако некој користи ајфон не значи дека треба да дреме тука и да го величи само ајфонот.
тој хајенд уред на шаоми е драстично поефтин од хајенд на Самсунг пример (барем беа драстично поефтини може нешто се сменило)

единствениот андроид што јас сум го користел беше шаоми, дали имаше супер перформанси телефонот да имаше, за цените што они ги имаат во МКД е тешко да им најдеш конкуренција, дали софтверот им е со багови да им е , и не им чуе на Кинезите да ги оправат. Ама камерата со ова инсталирано ама оној РОМ ако го ставиш ама вака ама така не иде бе друже тоа. Обичен корисник не знае да ги прави (или не сака да ги прави) тие работи

во случајов за мала разлика во цена (под 50€) Самсунгот е подобра опција
Vo eden od predhodnite postovi i pishav!
Na mojot Note 10 Pro mu gi izbrishav site Fabricki programi i instalirav svoi!
Toa e rabota od 10 min i e MNOGU lesna.
Posle toa telefonot e kako Raketa i BEZ BAGOVI
Se se pravi so Programcevo od linkov

I kako najvazho sto beshe za mene Kamerata da ima ubavi opcii. Na zhalost Orginalnata Aplikacija ne gi ispolnuvashe site moi zhelbi
Zatoa si staviv ova od linkov podolu

I shto da recam,
Za telefon NOV shto go Kupiv od edna Baba ( I go dale koga go prodolzhila dogovorot ama ne i trebal) Nov novcat plativ 160€ za 128 GB i 8 RAM
VO Prodavnica istiot den koshtashe NOV 240€
Denes posle edna godina cenata uste ne mu e promeneta!
Pa sea vie videte zoshto i odkako e izlezen Xiaomi Note 11 Pro na ovaj ne mu padja cenata.???

Pozdrav,

Член од
27 декември 2012
Мислења
28
Поени од реакции
4
Знае некој каде можам да најдам нано мемориска за хуавеи? Да напоменам нано не микро сд. Во Нептун имаше 32гб не ми врши работа, 128 би било идеално.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.380
Поени од реакции
5.532
Од пред некој ден ми се изгуби вифи сигналот на телефонот, воопшто не го појавува. Преку други уреди го гледам ама на телефонот не, а на телефонот ми појавува други вифи сигнали што се многу подалеку.
Пробав со Forget Network, Add Network manually, Factory reset, ама џабе.

Се работи за Android телефон, Motorola e7 plus. На нет што прогулав вика дека можеби телефонот не пронаоѓа 5ghz сигнали туку само 2.4ghz. Но тоа не би требало да биде проблем оти како што гледам овој модел би требало да пронаоѓа такви сигнали.

Помош, како да го решам проблемот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.638
Поени од реакции
8.463
Од пред некој ден ми се изгуби вифи сигналот на телефонот, воопшто не го појавува. Преку други уреди го гледам ама на телефонот не, а на телефонот ми појавува други вифи сигнали што се многу подалеку.
Пробав со Forget Network, Add Network manually, Factory reset, ама џабе.

Се работи за Android телефон, Motorola e7 plus. На нет што прогулав вика дека можеби телефонот не пронаоѓа 5ghz сигнали туку само 2.4ghz. Но тоа не би требало да биде проблем оти како што гледам овој модел би требало да пронаоѓа такви сигнали.

Помош, како да го решам проблемот.
A shto ako e defekten delot od %Ghz i raboti samo so 2,4 Ghz?
Ne e bitno dali kako nov ima mozhnost.
Najdobro ako ima tvojot router mozhnost da prajca signali na dvete frekvencii da vidish koi nema da bidat pronajdeni,
ili stavi si Aplikacija so detalni informavii od WIFI mrezhata i vidi sok koj raboti a so koj ne.

Kajgana Shop

На врв Bottom