Bravos.
Siminjam kapa. Dokaza deka znaes da citash. E sega, kazi mi kako spored tebe kje smenish mislenje na site albanci niz cel svet, kje ja smenish celata istorija samo poradi toa deka nekoj napravil nekoi si analizi vrz nekoi si pretpostavki.
Takvi analizi na primer, imaat i grcite i nivnata teorija deka Makedonija e grcka teritorija. Znaes shto pravish ti? Kako sega jas da zemam grcki zapisi, da pravam Copy Paste na forum, i da se nadevam deka ti kje kazhesh, ok, turi mu go stapot, ne sum vekje Makedonec, od deneska sum Grk, deka taka pishuva na net. Mislam helou??
Sporedbite shto gi pravish, se samo pretpostavki. Nacelno, kazi mi ti primer, anticki makedonski iminja, koi se koristat vo deneshninata?? Jazikot definitivno ne e ist. Azbukata e smeneta. Spored shto togash ti si makedonec, i antickite makedonci se predci na denesna Makedonija? Ete takvi sporedbi pravish
Licno, jas ne ja negiram Makedonskata istorija. Ja podrzuvam. Licno, ne me zabole shto ti ili nekoj drug misli za mojata istorija. Ja znam. Dovolno dobro, za da znam koj sum i shto sum. Toa shto ti, takvi ko tebe, se trudat so nekoi si zapisi da smenat neshto shto se slucilo so godini unazad, vo vreme koga nemalo nacionalno edinstvo voopshto, tuku raspoznavanje lugje spored teritorija kade ziveele, i da kazhesh ovie bile tie bile, e degenericno. Ama ok, imash vishok vreme, nemash zhenska kaj da se praznish pa te razbiram. Prodolzi taka so tvoite istrazuvanja, se nadevam deka eden den kje ja ubedish celata javnost deka albancite ustvari doshle od Kavkaz, i deka deneshnata republika Albanija ne bi trebalo da postoi, ama ete, ja priznava cel svet. Se nadevam deka tvojot trud na kraj kje pokazhe rezultat
pa da pocnesh posle da ja istrazuvash tvojata istorija, i da ja branish za i Makedonija da ja poznae svetot a ne da bidesh etiketiran firomec
Pozdrav