- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.621
- Поени од реакции
- 5.259
Верувај ми, целата тема комплетно сум ја читал, и никаде не видов еден историчар постиран од ваша страна кој тврди дека албанците се дојденци....Ти набројав јас неколку, прошетај низ темава.
Провери ги и мислењата на другар ти Генти., кој тврди дека латинскиот е базиран врз албанскиот и види го неговото мислење за индоевропската поделба на јазици. Кога лупате глупости на форумов барем координирајте се и проверувајте ги преводите од латински и старогрчки, некако не ви се софпаѓаат со сликичките кои ги објавувате.![]()
Се разбира дека Генти ќе има различно мислење од моето, но за староседелството на албанците се сложуваме......па и вие се сложувате но нејќете да признаете.....
Колку што го читам Генти, цело време он постира странци(неутрални) кои пишувале за албанците, и мислам дека заслужува искрена дебата околу тие тврдења, не се пишани од албанци па да велиме дека е во прашање романтизам.....
Според мене албанскиот има многу латински зборови преземено од римската окупација, толку, има и такви историчари кои одат подалеку, но ништо конкретно со докази.......
НО факт е дека нема историчар(странец) кој пишувал дека албанците се дојденци во Балканот, разни историчари се обиделе да ги поврзат со одредени антички народи (илирите, траките, дакомоезите) но преовладуваат тие кои велат дека сме илирски наследници.....