:pos2:
споредуваш криминалец со бранител/војник,дај ти се молам оди едуцирај се малку
п.с.БЕЗ недоволни и СООДВЕТНИ докази е осуден
п.п.с знаеш според меѓународното право,а воедно и според законите за одбрана/безбедност и правда на секоја држава,како се казнува ОКУПАЦИЈА не некоја територија,раселување на некои етнички заедници,убивање на цивилно население,........... или ќе биде ЈА НЕ ЗНАМ:pos2:
Не за жал споредувам исто го*но. Знам дека ти неможеш да го сватиш тоа, но ич не ме боли, немам намера да ти објаснувам некои работи, што мислам дека секој здрав човек може да ги свати. Убивање на цивилно населени, се знае кој правеше, и кој гранатираше цели села со се цивили внатре, секако тука е вашата оправданост дека ги искористеле како жив штит, но јбг.
Цивили ама вооружени! :tv: Или си играле кантер?
Кога еден член од раководството на тие крвници (УЧК, ОНА, АНА како сакате викајте ги, исти к*р се) ќе биде осуден барем на 15 години затвор за воени злосторства, геноцид и антиуставни делувања, тогаш можеме да направиме здрав муабет. Значи, раководство, а не ситни риби! Бранителот на татковината не смее и не може да биде осуден за тоа што го чувал територијалниот интегритет и суверенитет!
Да да вооружени биле, доста не тропај глупости, имаш снимки и фотографии на интернет колку сакаш.
Не е осуден дека го чувал територијалниот интегритет и суверенитет на државата, туку за тоа што убил цивили и крај, нема тука многу за докажување.
Јас ве разбирам во некои работи, но тоа да убиец стане бранител или па херој, е ова неможам да сватам. Познавајќи ја политиката која се одвива денеска, нема да ме изненади, да изградите некој споменик...