Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Еве зошто никад нема да успееме како држава
Другар размисли малку дали во другите е проблемот или во вас самите.
Охриѓаните ве мразат и ве крадат безобразно со цените.
Кумановците сите биле половина Срби, а сите женски биле курви (како што наведе еден дечко во темата за куманово)
Па можам слободно да ти кажам дека ме заболе за вас скопјаните, ако не ви одговараат Албанците, слободно си се вратете под турците и така за 500 години ги навикнавте.

O

Orion.

Гостин
Како те прашав? Што кјур, толку е тајна твојата идеја, магична некоја, која прави магично да исчезнат пола милион население без никаков траг?
а) Знаеш што значи да отселиш пола милион население?
б) Знаеш што значи да убиеш пола милион население?
Уствари, знаеш ти дека се граничиш со 2 земји кои се иста националност со оние пола милион што живеат во земјава и кои нема да гледат како ти ги а) или б) ?
Фантазии чоече, сајберсекс.
:facepalm::facepalm:
Албанија и Косово би не` нападнале? Образовај се...

Јас никаде не спомнав иселување и убивање... Напротив вие бевте тие кои убивавте у 2001.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Не, нереален си. Седиш у спална со спуштени гаќи, го маваш, и фантазираш како тоа е можно.
Крени ги гаќите, запали светло и престани да фантазираш. Објасни ми како можеш да го дерогираш/поништиш срамковниот договор без никакви последици?
А како можеш да дигаш во воздух цивили, да правиш масакри , да се изживуваш на работници без последици? Чим вие можете зошто и ние да не можеме. Ама не сте вие криви ние сме криви што имаме продадени политичари без разлика дали се сдсм или вмро продаваат македонски национални интереси за фотелја повеќе во коалицирање за правење влада. Ама на народов македонски кога ке му пукне филм и политичари и терористи и пингвини има се да убива пред себе.

P

Princ

Гостин
Има лек и за ова но нашиот предавнички суд мислев уставен суд го укина на штета на Македонците законот во кој општините во Македонија кои имаат негативен прираст да имаат сувнеци и поглема помош за.второ трето дете.
Тоа беше правилна постапка. Не може Македонците да зимаат пари за трето дете само. Или Албанците. Тоа е педерски закон и мораше да се укине.

Има шанса сега секоја општина посебна да дава помош за второ и трето дете. На крај краишта и на општината и одговара да има повеке население да собира повеке даноци да има поголем економски раст итн.
Теоретски невозможно. Треба општината да има вишок пари како прво за да ги "вложи" во таков бизнис (а нема вишок пари ниту една општина во земјава), а како второ тоа не е гаранција дека и некоја друга (општина со мнозинство население Албанци) нема да го прави истото тоа.
Или ке се обединиме сите етнички македонци и ке правиме работи кој ке не направат појаки или ке ја изгубиме оваа држава за која милиони животи се дадени изборот е наш.
Јас би рекол: или ќе се обединиме сите граѓани на земјава за општо добро, или го ебавме ежот како општество со вакви бајати и глупи теми.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Арачиново се граничи со Липковско .......... Сарај се граничи со Полошко .............. ама Чаир ? се граничи од сите страни со доминантно Македонски општини(Центар, Карпош, Гази Баба, Бутел) ............. исто и Студеничани ? се граничи со доминантно Македонски општини(Кисела Вода, Сопиште, Зелениково) ........... така да ако идеме на концептот на територијална поделба Чаир и Студеничани ќе бидат Албански енклави заобиколени со доминантно Македонска територија .............. овие работи(територијалниве поделби) се ептен заебана работа .......... пример за територијални поделби(врз база на етникум и религија секако) може да земеме од Босна и Херц.(1992-1995) ......... ама таму четвртина милион отидоа курбан ........... сепак подобро лош и вештачки соживот, отколку 100/200/300 илјади мртви и милион повредени и раселени !

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Кумановците сите биле половина Срби, а сите женски биле курви (како што наведе еден дечко во темата за куманово)
Па можам слободно да ти кажам дека ме заболе за вас скопјаните, ако не ви одговараат Албанците, слободно си се вратете под турците и така за 500 години ги навикнавте.
А тебе у Куманово ти одговараат ли.? Среќа ги нема у Баново Т. Што викаш,среќа или несреќа..?

V

Vollstandig

Гостин
Ова е типичен начин на “окупирање“, ако не со сила, со наталитет.Како и да е за новите генерации,ќе има потреба и од повеќе простор,наталитетот се зголемува, а и имат услови за живот заради слогата меѓу нив, и вртат доста пара на ваков или таков начин. На муабетов, сега прашајте го некој искомплексиран што му смрдат “провинцијалци“ кога македонецот сам себе си се неќи,ќе го сака западниот комшија.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Јас би рекол: или ќе се обединиме сите граѓани на земјава за општо добро, или го ебавме ежот како општество со вакви бајати и глупи теми.
Имаш Лајк за постот и тоа голем Лајк, прашање е само колку Албанци има со вакво мислење.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Најсериозно не ве сваќам зошто терате празни муабети.
Досадно ви е па си билдате его?
Навистина не ве сваќам.
Најголеми глупости се ова што го зборувате се котеле Албанците ,Македонките не раѓале ова она живи глупости еве само оваа година колку внуци ми се родија.
Секакви статискити за вакви предвидувања се жива глупост.
Освен тоа ако бидеме реални за 100 години или ќе се уништи светот со нуклеарки или сите ќе живееме под капата на една светска влада.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Кај вас е покритично над 30% имате рамковни а популацијата во цела општина куманово ви е 100 000 така да само 10 000 рамковни да се доселат кај вас 40% рамковни ке имате во Скопје и да се доселат 10 000 нема да се покачи бројот на рамковно население за повеќе од 2% зошто ние сме над пола милион луге . А ако го тргнеш Сарај кој само на хартија е дел од Скопје рамовните во Скопје со мегу 12-14%.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
хеееееехееее..
Тоа ќе успееше,ама да бевте Германци,Французи или Финци..ама вие сте дааалеку од тоа.

B

Bonux

Гостин
Princ брат ви честитам,оваа деценија и кусур беше ваша,ја искористивте на најдобар "могуќи" начин,можеби постои шанса и да го остварите сонот на ГРЕЈТ АЛАБАМА-НИЈА како и да е кога-тогаш ќе мора да го искеширате цехот што го направивте во регионов

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
хахаха пак принцезата со муабети за општество.:нинџ:

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
А тебе у Куманово ти одговараат ли.? Среќа ги нема у Баново Т. Што викаш,среќа или несреќа..?
Еве искрено ке ти одговарам НЕСРЕЌА. Додека одев во музичко училиште со мене учеа многу албанци со кои сеуште сум во контакт и можам да кажам тие се многу по луѓе од нас христијаните. Во моето Банево Т. нема албанци но во еден дел има многу роми што ми неверојатно многу сметаат затоа што гледаат да ти направат само нешто лошо. Секој ден по 2-3 групи мали ромчиња патролираат по населбата и бараат локации за можат нивните претпоставени во ноќта да оперираат на тие локации ( тука не ги спомнувам и многуте роми кои што собираат шишиња па кога видат некаде шишиња со нив можат уште нешто да ти соберат). Во куманово питачите се 80% роми а 20% христијани, незнам како е кај вас во Скопје по тоа прашање но јас во Куманово не сум видел нити еден Албанец да питачи. Албанците се повеќе луѓе и од нас, Албанец на Албанец гледа да помогне а не да одмогне, а Христијанин гледа да биде подобар од друг Христијанин (чест на исклучоците кои се многу мали). И мене да ме прашуваш јас би живеел во место каде што нема нити еден Ром, а да има подеданакво Христијани и Албанци и малку само да почнеме да научиме од нив далеку ке стигнеме ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom