Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Некој спомна на Грујо му текнало во 5 до 12.Не навреме му текна ама тој педерот од Уставен суд го укина законот за помош за 2 и 3то дете.Така да наместо само во региони каде има мал наталитет сега важи на цела територија и законот има скроз обратен ефект.Односно најголеми корисници на оваа помош се албанците и ромите.Додека ако уставниот суд не го укинеше законот денес овие пари што се издвојуваат за да се спонзорира западна македонија ќе одеа во источна и помошта можеше да биде дупло и тродупло поголема со оглед на помалиот број популација.

Друга работа.Кога не викаа 2004 да излеземе на референдум против новиот закон за територијална поделба,ние се радувавме што демек не признале Америте.Е сега место Македонски - Чаир има албански градоначалник и ако имал некој прилика да оди во општина Чаир ќе речеш во Приштина си.Мислам дека 99% што работат таму се албанци (освен можеби чистачката) и ако незнаеш албански подобро не оди.Последниот пат кога бев,ме шетаа од соба у соба (најверојатно пошто не бев нивни) и на крај кога го најдов тој што требаше ми збори на албански.Му викам не те разбирам,а он - Че го учиш бе....Па продужи нешто на прљав српски да ми збори.

Излегов и накај дома си мислам со какви луѓе си имаме работа.Каков замислен соживот ние овде живееме.Незнам дали Америте нешто овде експериментираат,па вештачки го одржуваат мирот,али како и да е ова е неодржливо на долг пат.Кога тогаш мора да пукне.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ѓорче, Маџари и Хиподром.
И населба Ченто е доминантно Македонска сеуште, значи не зборам за Синѓелиќ(Асанбег) туку за Ченто, како и за населбата Камник ............. честопати идам натака имам роднини таму и местото е поделено на Македонски и Албански дел ............. од оваа страна на ридот се Македонци(Камник и Ченто), а од таа страна накај Синѓелиќ(Асанбег) се Љопките ........... Инџиково е исто така мислам сеуште доминантно Македонско, потоа Хиподром, Маџари, Триангла... Автокоманда, Ќерамидница... сите овие места спаѓаат во општина Гази Баба која има околу 70 илјади жители и Македонци 70-80% мислам ............ а исто така и некои села како Стајковци, Смилковци... мислам дека се доминантно Македонски или грешка сум ?!

Kajgana Shop

На врв Bottom